Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 979 / 122 / 0
Odnośnie uszkodzeń wywoływanych przez DXM. Małe, białe skurwysyny jem około 5 lat. Od poł roku znacznie zmiejszyłem częstotliwość, wczesniej zdarzalo sie co tydzien 3-4 dniowy ciąg. Dawki zwykle na 3 plateau, od czasu do czasu 4. Ostatnie dwa lata właściwie tylko mixy, częste sigmy.
Do rzeczy: badania (EEG przykładowo) miałem robione 2 razy. Pierwszy raz około 4 lata temu, drugi raz w tym roku. Lekkie zmiany są (zadna niespodzianka, duuzo niestety wchlaniałem różnych rzeczy), jednak nie ma żadnej tendencji wzrostowej. Można więc wnioskować, że DXM nie szkodzi zbytnio w ciągu pierwszych lat nawet b częstego stosowania. Pytanie co będzie za 20 lat?
Odnośnie innych zmian, mam pewne problemy z układem moczowym, wynikające wybitnie z nadużywania dexa. W trakcie tripu nasilają się do tego stopnia, że całkowicie zarzuciłem jedzenie go gdy nie mam pod ręką THC lub benzo. Poza tym drobne, stałe zmiany percepcyjne, flashbacki itd- niezbyt uciążliwe i nie wynikające raczej z dexa (zmiany percepcyjne możliwe bardzo że wynikające). Ubytków IQ nie stwierdzono, stwierdzono za to przewlekły zespół amotywacyjny i drobne problemy z dłuższą koncentracją:)
  • 173 / / 0
Victor pisze:
brom jest rozpuszczalny w wodzie (nie przypadkiem jest dekstrometorfan krystaliczny poddawany bromowaniu), łatwo się pozbyć nadmiaru sotsując takie drastyczne środki jak:
- woda
- jony chlorkowe (sól kuchenna)
Niechże wyjdę na błazna i głupca, a zadam pytanie i zdobędę tą pewność - brom w 100% tak łatwo ucieka z organizmu, nie odkłada się? Przy częstym zarzucaniu jego poziom stopniowo w organizmie nie wzrasta?
Oko którym Bóg patrzy na mnie, jest tym samym okiem, którym Ja patrzę na Boga.
  • 93 / / 0
http://hyperreal.info/bromowodorek_deks ... _a_bromizm

masz artykuł o tym na hyper.

"Matematyka Acodinu:
-srednia objetosc czlowieka = 60000cm3,
-stezenia toksyczne bromu = 200mg/100cm3,
-paczka aco. zawiera ~ 100mg bromu,
-jesli 200mg bromu to dawka toksyczna w 100cm3 to w 60000cm3 dawka toksyczna bromu x= 120000mg
-jest to wiec 1200 paczek aco."

więcej szczegółów pod linkiem.

Co również znajduje się w FAQ :) - hip
  • 173 / / 0
Dawka toksyczna, a dawka niekorzystnie działająca na organizm to zda się nie jedno i to samo?

Artykuł mówi o tym, co mnie nieco trapi. Mianowicie okres półtrwania jest stosunkowo długi, ergo; zarzucając co tydzień pozbywanie się bromu będzie wolniejsze niż jego w organizm dostarczanie.

Trapi mnie to gdyż ostatnimi czasy zajadam 450 mg co tydzień, niewiele ale regularnie - czy po dłuższym czasie niekorzystne efekty zbyt wielkiej ilości bromu nie wystąpią?
Ostatnio zmieniony 24 października 2013 przez drFaustus, łącznie zmieniany 1 raz.
Oko którym Bóg patrzy na mnie, jest tym samym okiem, którym Ja patrzę na Boga.
  • 88 / 1 / 0
NAC - N-acetylocysteina
czyli cysteina (aminokwas) + kwas octowy.
Jak macie zlogi kamienia na czajniku to czym sprawiacie, ze kamien ulega rozpuszczeniu, a grzalka staje sie czyta i lsniaca?
Taki sam efekt tylko juz kontrolowany wystepuje w nerkach i watrobie, a NAC bez przesady jest nazywany detoksyfikatorem. Sprawia, ze metqabolity i toksyny staja sie bardzo doobrze rozpuszczalne, co ulatwia ich wydalenie. Przy okazji podnosi poziom glutationu i jest odtrutka wobec paracetamolu.
Dostepny w aptece jako ACC 200/400 (OTC) 600 (rec) oraz na allegro (600). Oczywiscie to ostatnie rozwiazanie jest zdecydowanie tansze.
Substancja jest wzglednie bezpieczna, watroba stale produkuje jej spore ilosci, jednak latwo doprowadzic do niedoboru w ciagach i ubogiej diecie. Uwazac powinny osoby z wrzodami zoladka (jest to substancja kwasna). Zaleca sie popijanie duza iloscia plynow.
galaxies exploding are industrial accidents
  • 488 / 13 / 2
Więc mówisz że nasiona konopii zawierają cenny składnik ratujący nasze mózgi zwany omega-3 ?

Wystarczy wszamać przypieczone i zmiażdżone na patelni czy lepiej zrobić z nich olej?
Ostatnio zmieniony 30 października 2013 przez Rahciah, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 88 / 1 / 0
omega-3 sa termoniestabilne
najlepiej zmielic w mlynku elektr. i dodawac do potraw/przypraw/salatek
galaxies exploding are industrial accidents
  • 488 / 13 / 2
Tak zrobię ; ) A masz jakieś źródła na których opierasz twierdzenie z pierwszego posta?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.