Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Zaciekawiles mnie tymi lekami nootropowymi.Moglbys wymienic jakies poszczegolne leki i wymienic ich pozytywne i negatywne dzialanie na czlowieka ? Jak z dostepnoscia ?
Wikipedia mowi :
Nootropics , also referred to as smart drugs, memory enhancers, neuro enhancers, cognitive enhancers, and intelligence enhancers, are drugs, supplements, nutraceuticals, and functional foods that purportedly improve mental functions such as cognition, memory, intelligence, motivation, attention, and concentration.
Zaciekawil mnie fragment ktory mowi o poprawie inteligencji i stanow umyslowych.Moglbys to przyblizyc ?
Uwaga! Użytkownik ArmiaKrajowa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 219 / 1 / 0
Podbijam pytanie wyzej!
Uwaga! Użytkownik BraminCnotliwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 607 / 59 / 0
Wszystko jest na forum. Odwiedźcie tematy o piracetamie i noopepcie, są to najpopularniejsze leki z tej grupy. Z dostępnością nie na problemu, piracetam można łatwo zdobyć na receptę u najbliższego lekarza rodzinnego, zaś noopept jest ogólnie dostępny w internecie.
Generalizując, leki te działają poprzez przyspieszenie metabolizmu komórek nerwowych i lepsze ukrwienie mózgu, czego efektem jest min. usprawnienie procesów myślowych i podwyższenie pewności siebie, ogólnie funkcji kognitywnych. To coś, co zdecydowanie przyda Ci sie mając problemy, które opisujesz. Poczytaj, poszperaj, bo w Twoim przypadku warto. Na własnym przykładzie mogę potwierdzić, że bardzo pomagają, miałem podobne problemy :)
  • 187 / 1 / 0
Co może pomóc w byciu bardziej pewna osoba?
Rozmowa, znajomi, seks bez problemu... swój charakter trudno zmienić tak naprawdę
Na codzień jesteśmy przyzwyczajeni do swojego zachowania

Za aspołecznego się nie uważam, kontakty mam dobre, znajomości, życie ok. Jednak uważam, że ego mam z lekka osłabione. Mógłbym być bardziej towarzyszki i otwarty w stronę płci przeciwnej.
Wydaje mi się, że na pewno dobra sylwetka, nad którą staram się pracować (nadwagi nie mam, chodzi o rzeźbę :lol:) na darmo nie jest, ale jednak to nie wszystko
  • 2008 / 496 / 0
Smart drugs nie pomogą raczej Tobie zbytnio na pewność siebie i "rozgadanie".

Z tego co wiem przy leczeniu nieśmiałości/fobii społecznych bardzo dobrze spisuje się psychoterapia behawioralna.

żuć sobie okiem na te materiały:
http://socjofobia.blogspot.com/p/terapia.html
  • 187 / 1 / 0
Psychoterapia behawioralna z tego co widzę pomaga pozbyć się negatywnych myśli.
Ja takich nie posiadam, leków tez nie doświadczam. Jeszcze zapoznam się z tym bardziej i zobaczę co to jest

Mi raczej chodziło o lekkie podbicie ego, może częstsze "zabieranie głosu", kontakty z kobietami. Nie mam z tym dużego problemu, ale chyba za dużo oczekuje
Uważam to po prostu za swój minus, którego chce się pozbyć
zawsze zostaje opcja przejścia na buddyzm
  • 34 / / 0
Też mam tę "dolegliwość" tylko szczerze mówiąc nie sądzę, żeby leczenie tego narkotykami było dobrym i skutecznym pomysłem.
Osobiście polecam jak najczęstszą praktykę czyli rozmowy z innymi ludźmi, jak to nie pomoże to poszedłbym po leki od psychiatry. Na własną rękę jakimiś rc specyfikami itp. nie ma co się bawić.
  • 320 / 5 / 0
Myśli nie da się pozbyć. Można je oswoić, przyzwyczaić się do nich, nie zwracać na nie uwagi. Myślenie o myślach (pamparampam) w kategoriach "usuwania" jest błędne i całkowicie askuteczne.
To jak z tym całym "nie myśl o różowym słoniu". Im bardziej próbujesz o nim nie myśleć, tym bardziej się na nim skupiasz. Natomiast, jeśli dasz sobie luz i swobodnie pomyślisz o tym pieprzonym słoniu to w końcu zauważysz, że jest całe wchuj różnych innych rzeczy o których można myśleć.
Ergo, nie chodzi o to by usunąć myśli niechciane, ale o to by zauważać że są też inne.
  • 31 / / 0
Terapia jak najbardziej. To co mnie zaskoczyło to nowo poznana osoba, przed którą w dwa tygodnie otworzyłem się bardziej niż przez pół roku przed terapeutką. Dostałem mnóstwo akceptacji i zrozumienia. Uczę się w tej relacji tego, że mogę powiedzieć wszystko i nie powstrzymuje mnie to, że jest coś niewygodnego lub raniącego. Działa to w dwie strony. To, że zobaczyłem że można tak rozmawiać przełożyło się na inne relacje w moim życiu, których skostniała struktura była dla mnie nie do przeskoczenia od lat, a tu nagle proszę, da się. Małe kroki oczywiście, ale z mojej perspektywy ogromne.
  • 10 / / 0
19-latek do tego stopnia uzależniony, że robi pod siebie, gdy siedzi razem ze znajomymi. Wszelkie wskazówki że coś jest nie tak zlewa, jakby się to nie wydarzyło. Jest uzależniony od amfetaminy przy której nie ma umiaru, wydaje mi się że on nie domysla się jak bardzo się stoczył. Czuć od niego mocz, a on jakby nigdy nic, jak mu pomóc, brakuje mi już sił

teleport do "Co moze pomoc w...?" /Merx
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.