No to jest depersonalizacja chyba bardziej, bo jak dla mnie to derealizacja to bardziej odczucia wrażeniowe niż osobowościowe, a ja np. mam też tak właśnie, ze rodziny nie poznaję, ale przede wszystkim siebie, jakbym się dopiero co pojawiała co jakiś czas kilka razy dziennie, ale tak bez wyrazu, taka bez wyrazu jestem. Bardzo ważna jest dieta w dd, ja np. jem teraz tylko wafle ryżowe, no i mam. Wiadomo, dieta ważna wszędzie.
Ja w psychiatryku dostałam deperso i derealii, ale to takiej jak nigdy. No i po lekach, bo pierwszy raz w życiu się tak poczułam. Nie mogę się teraz połączyć z dawną sobą, do tego jestem w nowym mieście i wszystko jest nowe.
Jak ma się za dużo stresu to dd sie robi i niewyładowanej frustracjolęku. Ale to nie jest zwykły lęk co mają nerwicowcy, że się poboją i popłaczą i atak histerii. To jest znacznie gorsze, taki ciągły niepokój, ogromna czarna dziura i pustka.
http://blackoleander.blogspot.com/
Zmiana trybu życia(na bardziej aktywny) i paroksetyna mi w tym pomogły.
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
grap32 pisze:Paroksetynę brałeś regularnie codziennie, czy tylko przed atakiem/ w napiętej sytuacji ?
"resetują" wszystko.Mnie tylko ciekawi czy po odłożeniu tego syfu wróci D/D.
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
grap32 pisze:A czy na początku leczenia D/D korzystałeś z psychoterapii, czy od razu ci przepisali leki?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.