Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 887 / 11 / 0
Też tego nie rozumiem, każdą odstawke kończę na benzo, nie wjebałem się w benzo, nigdy nie brałem w ciągu, znacznie ułatwia życie uzależnionym.
  • 2876 / 99 / 0
Kilka luźnych uwag, wykorzystaj je jak Ci wygodnie, lub nie.
Wiadoma sprawa na początku odstawienia jesteśmy przyzwyczajeni do pewnej tendencji polewek - co konkretny okres czasu który postępująco z uzależnieniem się zmniejsza i szybciej następują efekty odstawienne. Bzdurą jest jak kiedyś wyczytałem, że minimalnym czasem między jedną, a drugą polewką w którym "uspokajamy" uzależnienie to 3h - w półrocznym ciągu doszedłem do tego, że potężna polewka (jak dla mnie 2,5 - 3ml najlepszego materiału od BASF) zabijała złe samopoczucie na nie więcej niż ~90 minut, przy czym zaznaczam już go w ogóle nie podnosiła powyżej pułapu zero - polewka doprowadzała do "normalnego" stanu rzeczy.
Pomijając tragiczne dla ciała skutki spożywania +40 ml dziennie tym sposobem (spać też jakoś trzeba, a do tego analogicznie dawka 150% to minimum) jest to problematyczne i jest to poziom uzależnienia nie dający już żadnej przyjemności z przyjmowanej substancji.
Nie każdy ma dostęp do benzodiazepin będących najlepszym rozwiązaniem (i imo najbezpieczniejszym dla głowy bo, aż czuć jak się receptory smażą przy odstawce na sucho, dym z ucha jest złym omenem) przerobiłem swojego czasu zatem worek substancji mniej lub bardziej ten problem leczących i pakiet strategii polewkowych. Kilka wskazówek :

1. Obliczmy sobie co jak gdzie i kiedy, wyliczmy ile potrzebujemy materiału i pozbądźmy się nadmiaru GBL. Wiem, że wszyscy są niezniszczalni i mają nerwy ze stali na tym forum, ale mało kto da radę odstawić mając pół litra w szufladzie.
2. Dokładna pompa - skoro już przyszedł smutny czas odstawki bądźmy precyzyjni - rekreacyjnie mało komu robi czy poleje sobie tym razem kreskę czy dwie więcej - nie pozwólmy sobie na coś takiego podczas detoksu - gdy już postanowimy, że nie pijemy dla fazy wystarczy np co drugą polewkę zmniejszać dawkę o 0,1ml. Na dokładnej pompie nie jest to trudne, skutki nie są odczuwalne tak drastycznie.
3. Dokładny zegarek - skoro cały czas polewamy np co 90 minut, to polejmy po 100 minutach. Potem po 110. Wydaje się niewiele, ale w ciągu jednego dnia można rozciągnąć czas między polewkami o spokojnie godzine bez płaczu (lub płacząc tylko troszkę) i tak - będziemy patrzeć na zegarek i tak - to, że wytrzymasz jeszcze 3 minutki więcej ma znaczenie.
4. Na fizyczne rozjebanie są rewelacyjne metody - poza nawadnianiem się izotonikami, spożywaniem melatoniny i innych suplementów polecam apap noc (kompilacja z piwem i odrobiną kodeiny potrafi zdziałać cuda np zmusić Cię do zaśnięcia)
5. W zaawansowanym stadium uzależnienia spożywanie pokarmów jest zawsze kontrolowane polewkami. Podczas odstawki łaknienie spada do zera, często występuje jadłowstręt - ale spożyty posiłek wiele zmienia i przybliża nas ku lepszemu. Polecam lekkie jedzenie, najlepiej domorobne zupki, lekkostrawne, rozgrzewające żołądek, syte i zdrowe. Chrupkie pieczywo też nieźle zdaje egzamin.
6. Noc jest zawsze najsłabszym czasem podczas odstawek. Brak snu załamuje najbardziej i jest to najlepszy okres aby się poddać zalać i jebnąć cały proces odstawki w huj. Przygotujmy się psychicznie i bądźmy twardzi. Zdarzało się, że nie spałem przez ponad 3 doby zaczynając odstawienie - ale twarda dupa opłaci się pierwszej przespanej naturalnie nocy (jakkolwiek płytki i hujowy będzie to sen).
7. Płukanki z maku były moim bliskim przyjacielem zawsze, ale najlepszym właśnie podczas odstawek. Długi czas działania PST świetnie zaleczał skręta zarówno fizycznie jak i w głowie - a stosowałem 30% dawek rekreacyjnych. Wypita przepłuczka rano ratowała cały dzień.
8. Jeżeli stosujesz ulubioną taktykę ćpuna - lecz się dragami podczas odstawki z dragów - dla odmiany użyj ich medycznie. Nie wal 6mg klona bo nie poczujesz mniej - nie masz go poczuć. On ma Ci pomóc, podziel dawki i wydzielaj je sobie skrupulatnie. Dotyczy szczególnie odstawki z benzodiazepinami.

Nie wpierdalam Ci się bezpośrednie w HOWTO bo widzę, że jakąś wizję masz, zrób z tym co chcesz. Jak wpadnę na coś jeszcze nie zawaham się napisać.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 6172 / 435 / 12
The Light pisze:
@surv, a jak Ty przechodzisz odstawienie?
Opis mojego odstawienia wg. powyższego poradnika zamieściłem w wątku GBL/GHB - odstawienie. :)
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 312 / 1 / 0
Co do kodeiny jako usypiacz to dyskusyjna kwestia IMO.
  • 6172 / 435 / 12
Powiem Ci, że pierwszego dnia z kodeiną zasnąłbym spokojnie od razu (zamiast walać się do 3:30), ale i efekt dnia drugiego nie byłby tak piorunujący.

Wolałbym wziąć kodeinę dnia pierwszego, na sen.

• 259 / 1 / 0
Jak kwetiapina ma się do snu i tego odrealnienia? Zamierzam połączyć metodę farmakologiczną (lecz dysponuję jedynie niekompletnym opakowaniem kweti 30 tabletek po 25mg i 7 tabletkami mdlących chlorów) z metodą po 0,1/0,2ml w dół tak żeby nie trzęsły mi się łapy. Jakie jest ogólnie ryzyko wystąpienia psychozy i splątania po 1 dniu (BTW na razie co dwie godzinki sobie polewam, druga godzina to jest taki sajgon na bani i odrealnienie że nie rozumiem kompletnie co ludzie do mnie mówią, jadę tramwajem i zapominam o plecaku, ogólne wrażenie pt. 'co ja tu robię' i b. potrzebuję żeby minęły mi takie stany do jutra, jest jakaś szansa? Nie wiem jakie zastosowanie mają wgle wyżej wymienione specyfiki
  • 2876 / 99 / 0
Nie ma szans, jak masz juz takie stany to będą one się utrzymywać dosyć długo po odstawce stopniowo słabnąc, nawet przy wsparciu farmakologicznym. Kwetiapiny nie testowałem, ale jeżeli faktycznie musisz być jutro na 100% - nie przestawaj lać, zejdziesz pojutrze jak załatwisz cokolwiek masz ważnego do załatwienia.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 259 / 1 / 0
Problem w tym że będę wymagał jeszcze reszty miecha na takim ogarze i nikt nie może się skumać. O kwetiapinie pisało się tutaj że działa dobrze nasennie (niektórzy zbijali tym zwały po bk ponoć) + przejawia działanie przeciwpsychotyczne, za wiki: Jest neuroleptykiem (środkiem przeciwpsychotycznym, dawniejsza nazwa: duży trankwilizer), stosowanym w ostrych i przewlekłych schorzeniach psychicznych. Lek wykazuje powinowactwo do receptora dopaminergicznego D2, jak i serotoninergicznego 5-HT2, oba z nich blokując. Kwetiapina ponadto wiąże się - również jako antagonista (farmakologia - z receptorem histaminowym i noradrenergicznym (stąd wynikają główne objawy uboczne).

Metabolit kwetiapiny – norkwetiapina ma wysokie powinowactwo do transportera norepinefryny[3][4], co jest dość nietypową właściwością wśród neuroleptyków.

A co myślisz o tym chlorprotiksenie?
  • 766 / 136 / 6
alprazolam na sen to zły pomysł. Typowo nasenne benzodiazepiny pokroju estazolamu, nitrazepamu czy temazepamu lepiej spełnią swoje zadanie. Są słabsze i mniej atrakcyjne, a co za tym idzie, trudniej wpaść z deszczu pod rynnę i władować się w inne uzależnienie.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 6172 / 435 / 12
@Berig: Jutro przygotuję wersję 2.0 HOWTO, uwzględnię Twoją propozycję. 2.0, bo dzisiaj kolejne odstawienie i wnioski z niego. ;)

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.