dacmubanana pisze:Ja wpieprzałem fluo, citalopram (chyba najlepszy z antydepresantów), doxepine itp. a teraz żre wenlafaksyne 150 mg, ale średnio mi pomaga. Za to ostatnio zacząłem dostawać od lekarza klonazepam i muszę powiedzieć, ze przyjmując 2 mg dzienni naprawdę mi pomógł. Moimi problemami były (są) głównie leki i fobia społeczna. Na razie z klonikiem coraz lepiej sobie z tym radzę, byle się nie wpierdolić w benzo, bo kilka uzależnień mam już na koncie (koda, wóda).
Clonazepam to dobry lek gdy zażywa się go doraźnie ale do leczenia sie nie nadaje.
A CO DO TEMATU
Chyba zdecyduje sie na paroksetyne na dzień i mirtazapine na noc i o te leki poprosze lekarza.
Mam tylko obawy bo często czytam że paroksetyna zamula a ja na codzien jestem ciągle spiący i zamulony.
Zastanawiam się tez nad wenlafaxyną, brałem to kiedys, trochę pomagało ale po kilku miesiącach zaczeło mi nagle rosnąc cisnienie i tetno. dziwna sprawa kilka miesięcy brałem wenlafaksyne i wsztko było ok, aż nagle zaczęły sie problemy z tetnem i cisnieniem. Lekarz stwierdził że to może byc wina tańszego zamiennika który zacząłem brać ale jakos nie wierze aby do sprzedaży był dopuszczony tańszy zamiennik Efectinu czy Welafaxu który zawierałby źle syntezowaną wenlafaxyne. W końcu te leki przed dopuszczeniem do obrotu sa dokładnie badane. Kurwa sam nie wiem
Najgorsze jest to że aby przekonać sie o działaniu danego leku trzeba go brać te kilka miesiecy, po prostu nie chce zmarnować kilku miesięcy leczenia łykając źle dobrany antydepresant, dlatego założyłem ten temat abyście pomogli zdecydować co mogłoby pomóc mi stanąć na nogi.
PROSZE O OPINIE
Do tych co łykali paroksetyne i wenlafaksyne który lek bardziej pomógł?
Co z tym zamuleniem po paroksetynie? dużo z was to miało? przechodzi z czasem? jest to zależne od łykanej dawki?
Wszystko łądnie tylko mam pytanie oczywiscie nie ćpam nie chleje jedynie co to czasami kawa,ile mam czekac na dzialanie citalopramu 40mg i trittico 300mg,mysle ze to dobra kombinacja antylękowa bo o to mi głownie chodzi i antydepresyjna.
Tu pytanie głónie do KRISMa bo ona sie dobrze zna w tych sprawach.Jeszcze prosze poruwananie dzialanie antylękowe do benzodiazepin i jakich dawek bo to terz mnie interesuje. ;-)
lucifer_sam pisze:ja bralem wenlafaxyne ponad pol roku i powiem Ci, nie znajac oczywiscie stopnia zrycia Twojej glowy oraz tego czego oczekujesz, ale ja majac problemy jak kazdy plus swoją osobe i depreche lekka to po niej czulem sie jak totalny świr. Odradzam jak z gór do morza.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.