Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 298 / / 0
Ja z jednej strony nie umiem żyć bez tramadolu. Miewałem przerwy 2-3 tygodniowe, wszelkie skręty dawno mi poprzechodziły, ale nadal czułem taką pustkę, niepokój, ogólnie chujnię. Po zażyciu tramadolu - od razu lepiej. I tak jest przez pierwszy dzień po przerwie, a potem to już prawie cały dzień przysypiam przed kompem (poza naprawdę drobnymi przerwami). Nie chce mi się NIC. Jedynie wyjść do kibla, bo na fazie strasznie mnie wkurwia uczucie że chce mi się szczać. Wie ktoś dlaczego tramadol działa na mnie tak maksymalnie muląco? On może ogólnie tak działa, ale na mnie naprawdę dużo mocniej muląco niż na innych.
  • 1188 / 139 / 0
Ja po Tramalu mam takie pobudzenie, ze potrafie sie przepracowywac. Strasznie chce mi sie cos robic, na mnie dziala jak symulant
  • 364 / 3 / 0
qqq111 pisze:
Wie ktoś dlaczego tramadol działa na mnie tak maksymalnie muląco? On może ogólnie tak działa, ale na mnie naprawdę dużo mocniej muląco niż na innych.
I za to jest fajny. Tylko potem się wkurwiałem temu, iż już mnie tak mocno nie mulił jak na początku
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 298 / / 0
mlodymechanik pisze:
qqq111 pisze:
Wie ktoś dlaczego tramadol działa na mnie tak maksymalnie muląco? On może ogólnie tak działa, ale na mnie naprawdę dużo mocniej muląco niż na innych.
I za to jest fajny. Tylko potem się wkurwiałem temu, iż już mnie tak mocno nie mulił jak na początku
Mnie z kolei na początku pobudzał, dawał prospołeczność itp, a to ostre zamulanie zaczęło się parę miesięcy temu (biorę jakieś 2 lata, wcześniej około roku kodeinę). Co za dziwna sprzeczność... :-/
lucifer_sam pisze:
Ja po tramalu mam takie pobudzenie, ze potrafie sie przepracowywac. Strasznie chce mi sie cos robic, na mnie dziala jak symulant
A ile czasu już go bierzesz i w jakich dawkach? Jedziesz w ciągach?
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2011 przez qqq111, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1188 / 139 / 0
biore go srednio 3 razy w tygodniu w dawkach 450mg juz tak od paru tygodni. Tolerka dzieki temu nie wzrasta, zawsze czuje takie samo kopniecie trampka i uwazam ze to złoty srodek w braniu go.
  • 364 / 3 / 0
Też kiedyś tak brałem... w sumie nawet sporo czasu bo około 6 miesięcy.
Ale potem... cóż... Czasem troche za bardzo mu ulegałem %-D

Ale. Tak jak wspomniałeś. Taki sposób na branie co kilka dni to sposób najlepszy w przypadku T.
Trzeba tylko zachować umiar, okreslić sobie granicę i się tego trzymać. Żadnych "prezentów"
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 298 / / 0
lucifer_sam pisze:
biore go srednio 3 razy w tygodniu w dawkach 450mg juz tak od paru tygodni. Tolerka dzieki temu nie wzrasta, zawsze czuje takie samo kopniecie trampka i uwazam ze to złoty srodek w braniu go.
To wiele wyjaśnia, początkowa magia jeszcze ci nie minęła. Ciesz się póki możesz, bo ten stan z początku brania tramadolu już nie wróci.
mlodymechanik pisze:
Taki sposób na branie co kilka dni to sposób najlepszy w przypadku T.
Trzeba tylko zachować umiar, okreslić sobie granicę i się tego trzymać. Żadnych "prezentów"
Ja tak nie umiem. Albo biorę codziennie albo wcale.
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2011 przez qqq111, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1188 / 139 / 0
ja bralem ciąg 4 miesieczny to wtedy nie czulem zadnego dzialania Tramalu. 3 tygodnie przerwy i branie co jakis czas powoduje ze zawsze mam przyjemne efekty, a jak te 450 ktore biore juz nie dziala to tydzien przerwy i znowu czuje
  • 576 / 6 / 0
Przez pierwszy okres brania na początku fazy działa jak stymulant po wzieciu tak 2-3godz potem zazwyczaj już prztyjemnie przymula... po paru miesiacach te pobudzenie trwa do godziny a po paru latach jest wiadomo w miare normalne samopoczucie i kosmiczne dawki tzw dorzutki co 2-3 godz się coś dorzuca.... A potem albo Detox albo mocniejsze opio... Krotki opis stosowania T w dlugich ciagach...

21 gru 2011, 11:10
A życie co dzienne coż jak przy kazdym opio na poczatku pełen luz tu jeszcze plus przy dobrze dobieranych dawkach normalne funkcjonowanie na codzien a wieczorem dobitka i tak w kółko az dochodzi do kosmicznych dawek i albo zdrowotnie siadasz albo detox osrodek albo mocniejsze opio u mnie było wszystko mocniejsze opio osrodki itp a obecnie pije rok metadon na programie oczywiscie tramadolu przed metadonem dawno nie bralem ale on spowodował dojscie do punktu gdzie weszła majka hel itp on był poczatkiem z opio... pozdr.

Nie pisz postu pod postem. a.a.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2011 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 373 / 3 / 0
Hmmmm ja tylko dodam, że próbowałem wielu antydepresantów i tym podobnych leków, a 200mg tramadolu + 1mg alpry działa znakomicie.
Depresja i nerwica jak ręką odjął i moge robić wszystko to co kiedyś, znowu jestem tym wesołym młodym ludziem...
Bez alpry nie biorę bo tramal mimo, że upierdala to potęguje u mnie lęki i nerwice.
Nie biore tego codziennie tylko tak z 2x w tygodniu, a ostatnio dostałem padaki po 100mg Tramalu ale wątpie żeby to było przez to, mam wrażenie że przez nerwice bo aż mi się mięśnie twarzy napinały w tym dniu ;/

Mimo, że spytałem się w wątku o drgawkach to tutaj też zapytam, co myślicie o tym by do mojego mixu dołożyć 500mg depakiny retard jako zabezpieczenie?

Mam dość życia jak ważywo chce znowu spotykać się z ludźmi i chociaż czasem cieszyć się jak oni. To chyba zrozumiałe i pewnie mnóstwo ludzi z forum na to liczy. Aha zapomniałbym dodać, tramadol też dostałem na zapalenie stawów kręgosłupa (w chuj silny ból i nawet 400mg czasem nie pomaga). Chciałbym go używać bo nie dość, że leczy ból troche to jeszcze antydepresant, ale teraz to się boje że jakąś padaczke mam czy coś ;/
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.