Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 182 / 2 / 0
Nie jestem pewna czy to to samo, ale chyba zdarzyło mi się tak parę razy.
Siedzę zmęczona czując lekkie odrealnienie i wtedy taki nagły-pstryk- w głowie. Chwilowe oszołomienie i w tym samym czasie uczucie jakby przez sekundę zatrząsł się cały obraz. Dziwne, ale nie jakieś bardzo nieprzyjemne.
  • 1520 / 72 / 0
Dla potomnych dodam że taki trzask w ilości jednego ujawnił mi się po przerobieniu 2g mefedronu IV w 2-3h przy próbie zaśnięcia.
tekst powyżej =/= prawda
  • 327 / 4 / 0
Tu chodzi o takie dziwne uczucie jak np chcemy zasnąc w jakimś miejscu w którym nie da rady i jest nagłe "pierdolnięcie" jakbyśmy spadli z czegoś i przywalili w glebę ? Bo jeżeli o tym mowa to uczucie jest kozackie nie wiem czemu tego by nie lubić, uczucie spadania kiedy się wchodzi w LD to też jedno z najlepszych uczuć jakie można doznać :D
  • 1520 / 72 / 0
@up A teraz wyobraź sobie że popierdalasz motorkiem/furmaną grubo ponad 200km/h (wiadomo ćpuneria lubi dreszczyk emocji) i nagle dostajesz 'zapsa' po którym oszołomienie trwa dajmy na to 1,5s, przy równych 200km/h przejedziesz ponad 70m, teraz nasunęła się refleksja?
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2011 przez Satif, łącznie zmieniany 3 razy.
tekst powyżej =/= prawda
  • 452 / 2 / 0
no na krótką metę, jako jakieś nietypowe uczucie to jest fajne ale jak napierdala ci to od paru dni co paręnaście minut to już przestaje być takie nietypowe i fajne i zaczyna wkurwiać.
The Smiths - Pretty girls make graves

kontakt tylko i wyłącznie przez gg - 5306912
  • 684 / 9 / 0
A jak czesto bierzesz DXM? Brain zaps = odstawka ssri. DXM = ssri. Przeszlo ci po wzieciu DXM. Wniosek...?
  • 3129 / 26 / 0
DXM nie jest SSRI.
High, how are you?
  • 2748 / 28 / 0
chusajn pisze:
DXM nie jest SSRI.
O, a to dlaczego?

Ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć. :cheesy:
  • 1217 / 21 / 0
DXM JEST SSRI. Do tematu: "Brain zaps" są charakterystyczne dla odstawiania SSRI, ja miałem je zarówno po sertralinie jak i wenlafaksynie, a także po 1,5 dnia niebrania paroksetyny. Po ciągach deksowych tego nie zauważyłem. Było to coś w stylu takiego "prądu" strzelającego w mózgu, i sflaczenia mięśni na jakieś 1/3 sekundy, że jak szedłem przez miasto to zamiast normalnie stanąć na nodze po prostu "klapałem" nią jak kaczka za każdym razem gdy to się pojawiło. Ma to zdecydowanie coś wspólnego z serotoniną, ale pierwszy raz czytam, że ktoś miał to po czymś innym niż antydepresanty. Na pewno przejdzie, myślę że małe dawki deksa (ok. 150mg) powinny pomóc, ale pewien nie jestem.

FASTEDIT: Zapomniałem dodać, że takie "zapsy" pojawiały się również w innych częściach ciała podczas odstawki SSRI/SNRI. Dziwne uczucie, ale niezbyt przeszkadzało mi w funkcjonowaniu.
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2011 przez Psychopath, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
DXM jest SRI, nie SSRI.
High, how are you?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Niepełnosprawny na wózku przemycał klefedron. Mówił, że to worek na mocz

Policjanci z Dzierżoniowa zatrzymali 33-letniego mężczyznę na wózku inwalidzkim, który przewoził blisko pół kilograma narkotyków. Próbował oszukać funkcjonariuszy, tłumacząc, że nosi worek na mocz, podczas gdy w rzeczywistości miał przy sobie reklamówkę wypełnioną klefedronem.

Doniósł na „kolegę”, bo wyczuł w szatni marihuanę

Niecodzienne zgłoszenie wpłynęło do policji 2 kwietnia 2025 roku. O godzinie 15:35 funkcjonariusze konstantynowskiej „patrolówki” zostali wezwani do jednej z firm działających na terenie miasta. Powód? Pracownik administracji wyczuł podejrzany zapach marihuany, wydobywający się z jednej z pracowniczych szafek.

"Przyjął narkotyki i wsiadł za kierownicę publicznego autobusu". Wiadomo, kiedy zapadnie wyrok

9 kwietnia w Sądzie Apelacyjnym w Warszawie ma zapaść wyrok w procesie odwoławczym Tomasza U., który kierując autobusem spowodował kilka lat temu wypadek na moście Grota-Roweckiego. Zginęła jedna pasażerka, ranne zostały 22 osoby, w tym trzy były w stanie ciężkim. Sprawca był pod wpływem amfetaminy