...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 723 / 16 / 0
Katasia możne napisz coś więcej? Czy syn miał jakieś trudne przeżycia, czy były jakieś problemy w rodzinie? Czym syn się na co dzień zajmuje? Czy często jest dużo poza domem? Jaki macie kontakt z synem?

Też mi to pasuje na buprenorfinę i ćpanie, prawdę mówiąc. Ale jeśli tu głównie chodzi o to spanie to to jeszcze nie kwalifikuje jako ćpanie. Ja jak miewam epizody depresyjne to też próbuję je przespać i bardzo dużo czasu kimam.

Generalnie Katasia to nie jest dobre forum dla osoby z twoim problemem. Tu same ćpuny i porady jak ćpać, a nie jak z tym walczyć.

Jak już ktoś mówił - porozmawiajcie z synem. Jak jest już zaawansowanym ćpakiem to zaprze się wszystkiego i to bardzo przekonywająco ale zawsze może się okazać że przyczyna jego zachowań jest zupełnie inna i się dogadacie.Ale życzę oczywiście rozwiązania sytuacji.
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 278 / 11 / 0
madafakers pisze:
2. proponuję też zastanowić się nad terapią dla współuzależnionych
Z tego, co pisze katasia, wynika że nie ma w tym przypadku mowy o współuzależnieniu.
  • 694 / 7 / 0
BARDZO DUZO KWADRACIKÓW... TUŻ TO NAPIERDALA ILE WLEZIE, bupra działa dość długo w sumie
sry za capsa nie chce mi sie pisac jeszcze raz tego samego.

Dziwne jest na pewno, że zaczyna od bupry... Możliwe że to fent (jak tak duzo, moze weekendowe noody sobie funduje, choć wątpię) albo wcześniej szamał kodeinę albo tramadol i się teraz przerzucił. Czy na pewno tylko weekendowo widać zmianę? W sumie może sobie odreagowywać większymi dawkami... jak większość w weekend %-D

Na pewno nie jest Pani współuzależniona,
dobrze radził Kuba Gminny...
Jakieś 10% szans, że nie ma konta na hypciu, bo dentystą chciał zostać to wiedze może z innych źródeł czerpał.
I jakieś 40% szans, że przeczyta ten temat %-D
  • 221 / 2 / 0
być może wpółuzależnienia nie ma ale może się szybko pojawić
Uwaga! Użytkownik madafakers nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 984 / 5 / 0
nie wiem jak kwadraciki plastikowe, ja takich nie ćpam, ewentualnie jak ktoś mnie zmusi z forum to chętnie. Część kolegów powyżej to dzieciaki, proszę ich nie słuchać, czy buprenorfina nie wychodzi na testach na opiaty?* jeśli na testach nic nie wychodzi to ja bym stawiał na jakieś Research Chemical to jest niewykrywalne... czy chłopak sypia normalnie? Źrenice, jedzenie itp? Probremy w rodzinie, sraty taty, ja nigdy ich nie miałem, zawsze szczęśliwe dzieciństwo no i szukanie większego szczęścia. Z tego co wiem to forum ma stanowić "Największe w Polsce repozytorium dotyczące narkotyków i pomocy uzależnionym" więc pomóżmy szanownej Kataśce, jeśli przeczyta ten wątek ktoś inny niż przećpany nastolatek to odpowie podobnie do mnie.

*Sorry przy ponownym sprawdzeniu zauważyłem że bupra nie wychodzi. reszta aktualne
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2011 przez toshiro mifune, łącznie zmieniany 1 raz.
głupio wyszło...
  • 694 / 7 / 0
@madafakers też racja,

wrzuć ktoś fotę folijki z transteca
a ty poka przezroczysty plastikowy prostokącik z rc jak taki jesteś kozak

co do testów z polskich aptek na pewno nie wyjdzie bupra i fent, jedynie kodeina, morfina,heroina, komptocik, makiwara itd...
do bupry http://cgi.ebay.pl/TEST-ANTI-DROGA-Bupr ... _545wt_905

i tak offtopowo co mógłby ktoś to rozwinąć (jak takie badania wykonać):
szpital w Łodzi (Matka Bolka) kiedyś mi wykonywał jakieś badania (krew), bo nie wiedzieli co mi dali (klozapol, zamiast rutinoscorbinu, ktoś pomylił i zdychałem) i w ciągu 13 godzin były wyniki z nazwą substancji zawartej w tym leku co mnie dali (ale miałem cos kolo 7 lat). Z opowieści wiem, że to trochę kosztowało, bo później tatuś chciał zwrot kasy od tej osoby co mi podała tę truciznę tfuu (4 dni z życia wyjęte %-D ), możliwe, że ktoś dał liste z lekami które mogły być mi dane przez pomyłkę..
i zanim trolu jeden napiszesz, żeby droga Pani nie słuchała, to jest jak najbardziej true-story
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2011 przez snooze, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 630 / 3 / 0
Tramal również lek opioidowy i również nie wychodzi na testach (kodeina tak), a nie jest żadnym research chemical.

Teraz trzeba czekać aż się pojawi autorka tematu i poda więcej danych.
  • 1993 / 490 / 0
Efekt o jakim pisze katasia wywołują gównie depresanty, ewentualnie kanabinoidy w dużych dawkach.

Gdy Twój syn będzie się dziwnie zachowywał zaproś go na wódkę. Jest pełnoletni, kupcie sobie flaszkę i wypijcie na spółkę.

Jeśli syn bierze benzodiazepiny/ opioidy/ GBL / GHB/ barbiturany / 2M2B czy inne inne depresanty
kategorycznie odmówi picia alkoholu.
( W połączeniu z substancjami należącymi do tej grupy powoduje on niebezpieczne dla życia i zdrowia interakcje. )*

Gorzej jak syn jest niededukowany, to wtedy tym eksperymentem możesz go zabić. %-D

Swoją drogą ciekawe jak on się czuje czytając ten temat. ( Oczywiście zakładając, że
bierze narkotyki ). :nolove:

( Pomysł zaczerpnięty z serialu Dr. House )
  • 278 / 11 / 0
Kiepski żart. Co, jeśli po prostu nie lubi i nie ma ochoty na alkohol? Zalecam ograniczyć oglądanie filmów reżyserowanych przez ludzi z mózgami rozjebanymi miażdżycą od wpierdalania hamburgerów 24/7.
być może wpółuzależnienia nie ma ale może się szybko pojawić
Autorka tematu wygląda na przeciwieństwo osób ze skłonnościami do współuzależnienia. Niby dlaczego współuzależnienie miałoby się szybko pojawić w takim przypadku?
  • 126 / / 0
"Nie bierz drogie dziecko narkotyków - napij się ze mną wódki"
Zdurnieliście do reszty?
"It is written... Among the limitless constelations of the celestial heavens, And in the depths of the emerald seas[...],That the world which we see, is an outward and visible dream of an inward and invisble reality"
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.