Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Rozmowy acreal
gazyfikacja plazmy pisze:To heniowi wyszlo 19g zywicy ze 100g suszu? Nie z 1kg czasem? Tak pytam, bo bardzo duzo tego. A w ogóle to jon kiedyś pisal, że lodowaty kwas octowy wystarczy do zacylowania 6 grupy w majce, czyli tej, która robi nam różnicę. Aha, w przepisie z użyciem lodowatego kwasu było jeszcze dodać octan sodu. Fajnie jakby ktoś to zweryfikował, bo w oplu przed moim blokiem znajduje sie prawie pełna butla takiego właśnie kwasu i ciekaw jestem, czy to sie do czegoś nada.
octan sodu zrobisz przez reakcję octowego z sodą oczyszczoną, używasz wtedy nadmiaru kwasu i grzejesz tak długo, aż zniknie zapach octu. będzie tak syczeć na początku, to znaczy, że traci wodę krystalizacyjną.
octan sodu pełni tu podwójną role. 1. odciąga wodę, która zawsze przy realcjach estryfikacji musi być eliminowana
2. zapewnia odpowiednie ph, jesli acetylujemy sól morfiny, a nie wolną zasadę(przejście soli we freebase)
Czy ktokolwiek z Was spotkał się z Cooked Flake Opium? Gdzieś na drugs-forum czy na bluelightcie wyczaiłem że goście odparowują PST (wcześniej mocno zakwaszone - lub druga wersja, mocno zasadowe Ph - w zależności czy chce się uzyskać samą majkę czy też wszystkie alkaloidy). Ja robiłem z mocno zakwaszonym, przefiltrowane dwukrotnie przez filtry do kawy - dużo organicznych syfów odpadło, ale i tak wyszło mi finalnie coś co zapach miało jak PST, kolor piasku (beż, wpadający w szary miejscami), po zdrapaniu z dna szklanego naczynia w formie proszku/pudru (niekrystalicznego w żadnym stopniu - krystaliczny uzyskałem raz, aż się zdziwiłem, ale to przez nadmiar kwasku cytrynowego który się zrekrystalizował, jak podejrzewam., i ten batch był zbyt kwaśny by cokolwiek dało się z nim robić, więc spuściłem w kiblu).
Tak czy owak, finalny produkt wyszedł mi taki, jak opisują go ludzie na bluelighcie czy własnie na drugs-forum (robiłem niemal dokładnie tak jak ten gość: https://drugs-forum.com/forum/showpost. ... ostcount=3 tyle że zamiast soku z cytryny użyłem krystalicznego kwasku cytr.)
No i zastanawia mnie to, jaka jest róznica w działaniu - na tamtejszych forach ponoć piszą że mocniejsze niż pite PST, że da się innymi ROA podawać (próbowałem p.r. i hotrailsa), ale mi to jedynie skręta zaleczało, a robiłem z obecnie najlepszych dostępnych maków (helio i bakalland)
Przy opium dodawałem sodki, nakrapiałem trochę wody i grzałem aż wyschnie, potem rozpuszczalnik i bz. Nie wiem, czy skuteczniejsza jest ta metoda, ale bardziej przystępna dla mojego umysłu :)
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".