Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
jestem zwyklym uzytkownikiem nie chemikiem
powiedzmy ze heniu ma produkt powstaly z "wygotowania" makowek - przefiltrowany i odparowany - czyli w formie brazowego syfu (cooked opium?) .... ma tez bz i teraz ..... co dalej ????
...........................................................................
czy ktos moglby napisac przystepnie jak heniu w teori moglby "wzmocnic" produkt za pomoca bz -> produkt koncowy powinien nadawac sie do "palenia" (bo heniu w zyle sie nie odwazyl takiego czegos zapakowac)
jakis aceton czy inna chemia tez sie znajdzie bo heniu ma
pomozcie zesz ... probowalem juz na tyle sposobow ale nigdy ze skutkiem ;(
mam "makiware" ugotowana i odparowana w piekarniku przy zalozeniu nie przekraczania 80C w teori a w praktyce 73 to max co zupa widziala ...
teraz jest to w postaci twardej zywicy ...
no come on anybody help ??? ;)
pzdr oxan
heniek wydrapal wszystko do malego sloiczka wyszlo 19g zywicy ze 100g suszu okolo 1g strat na smakowanie przypakanie itp ...
18g wyladowalo wiec w sloiczku z acetonem technicznym (99.8%) i ... nic praktycznie nierozpuszczalne toto ... czy potrzeba czasu ? moze temperature podniesc - obnizyc ... bo narazie heniek ma kupe gruzu i 2 wielkie grudy i ledwie zabarwiony aceton w sloiku ... moze wyjac to i zmielic w mlynku do kawy ???
ale jestem slepy myslalem ze mam bz ale mam kwas octowy czy mozna jakos w prosty sposob otrzymac z niego bz ?
przepuscil caqla ta ciecz przez filtr do kawy otrzymujac przejrzysty zolty aceton ...
po odparowaniu bedzie to "czysta m"? czy osad bedzie zawieral tylko procent m jak to z tym jest ?
z braku bz chetnie by to co otzymal oczyscil jak tylko sie da w domowych warunkach bo skoro juz zaczal sie bawic to szkoda na tym etapie zakonczyc ...
co sensownego mozna z tym jeszcze zrobic ?
.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.