Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1718 / 9 / 0
Nie zgodze sie, padaczka mocno oslabia organizm, podobnie jak wszelakie zjazdy i skrety.

Czemu trampek mial by "meczyc" organizm? To nie feta, ktora siada na serce jak amerykanski grubas restaurujacy sie w McDonaldzie.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2011 przez forest, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1743 / 25 / 0
Szczerze mówiąc, gdy czasem pozwolę sobie na 2-3 dniową zabawę z trampkiem, to w nocy gdy nie mogę usnąć i mam krótkie odstępy snu przerywane stanem umysłu - coś jak "stand by", rano czuję większą kolizje w głowie niż po władku... Nie raz się o wiele ciężej mi oddychało właśnie po Trampku niż po fecie, więc jak ktoś już kiedyś w jakiejś zakładce Tramalu napisał - jest to spoko syntetyczny opiat, ale na kilkudniowy lajcik, na dłuższą metę niszczy ostro organizm i tolerancja skacze jak z procy :)
Oczywiście kto inny może mieć inne zdanie - fakt, skręty odstawki itd. też źle rokują na ból serca, ale sam tramadol w porównaniu do analogów majki, a nie syntetyków działa sporo destrukcyjnie...
  • 1718 / 9 / 0
Syntetyk nie ma nic do rzeczy (LSD tez jest syntetyczne, zsyntetyzowana psylocybina dziala identycznie jak ta w lysicach),fakt, nie jest to prawdziwy opiat, bo dziala rowniez na serotonine. Ale nie sadze, ze tramadol jest az tak toksyczny. Wiele osob na tym forum wali trampka od lat, i nic im nie jest. Poczytaj.

Nie powoduje dlugoterminowych "uszkodzen" co najwyzej wyplukanie serotoniny z organizmu itd. Ale wraca do normy po kilku tygodniach/miesiacach.
  • 1611 / 34 / 0
Słyszałem, że serotonina wraca bardzo szybko - przy stymulantach w ciągu 48h, a przy trampku? - chuj wie.
Nie wiem jak może coś boleć po t. (poza głową, co jest normą) - mnie wszystko boli jak nie biorę - nawet kiedy minie skręt to czuję dziwne bóle, a na t. jest ideal - tak gumowo i nieważko :-D
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 576 / 6 / 0
Może cię przy dużych dawkach w ciągach boleć serducho mnie dawniej w ciągu na tramadolu jak już do dużych dawek doszedłem też bolało... myśle że to obciążenie organizmu , tramadol u mnie powodwał w długim ciągu czasem szybkie wręcz paniczne bicie serca i omdlenia... ale to jak się z rana za dużo jebło na strzał to waliło aż czasem panika wchodziła a czlowiek był nie wyspany osłabiony a czasem wrecz nie wyczowalne było to zazwyczaj wieczorem już po ostatniej dawce na mocnym uwaleniu ale zauwazylem że były częste nagle zmiany w pracy serca takie nagle przeskoki... u mnie na osiedlu koleś się przekręcił wziol na pusty żolądek w ciągu był dlugim rano kosmiczną dawke i w drodze do szkoły zasłabł i zmarł i prawdopodobnie też serce nie wytrzymało z tego co mówiono koleś 15lat w ciągu był... i ja pare razy zasłablem jak po wysiłku dużo zaladowałem to pamiętam że nie raz serducho o mało nie wyskoczyło i film sie urywał na pare minut... i wtedy zawsze na następny zazwyczaj dzień czułem ból serca... po majce czy innych opio nigdy tego stanu nie uświadczyłem... mimo wszystko zawsze lubiałem tramadol a to były sporadyczne akcje... ale wiele osob u mnie w mieście się na nim przejechało i niedocenialo jego możliwości i dzialania dla każde osoby rożnego i innego wpływu na organizm... i rożnie się to kończyło... kwestia osobnicza pozatym wiele osob przecenia swoje możliwości albo nie zna dobrze substancji i jej dzialania na nią a robi głupie mixy i wali nieodpowiednie dawki ale to już inna kwestia...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 223 / 52 / 0
też miałem bardzo silny atak (20 minut), jak myślisz jak są wyładowania elektryczne w mózgu, organizm wariuje, spinają się wszystkie mięśnie do granic możliwości, to serce sobie biwakuje? Nie tylko mega ciśnienie skacze, ale z automatu chwilowo się zaburza rytm. Dlatego potem, możesz tak mieć jeszcze np. spotęgowane napięciem, i lękiem że coś ci się stanie.
  • 14 / / 0
mnie na ciągach tramalowych zawsze boli serce, więc w dużej mierze organizm jest już zmęczony Tramalem, i od tego może być ten ból
ODPOWIEDZ
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.