Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
[ external image ]
podsumowując, jak ktos przesadzi z nawozem i zacznie mu roslinka gnic od gory, lepiej szybko ściąć czubek :) Pozdr
GrupaOlewającaWładzę pisze: dlaczego pewni ludzie nie mogą poprostu przyjąć do wiadomości, że mogą istnieć dwie odmiany boskiej salvii? tylko się kłócą przez większe pół wątku. no dlaczego?
Zrób tak:
Wlej do słoika na dno tak ze 2 cm wody i wsadź tam ten badylek. Później bardzo szczelnie zamknij słoik. Na przykład torebka foliowa i gumka recepturka. Tak aby nie dostawało się tam powietrze ani się nie wydostawało. Postaw to w ciepłym miejscu nie koniecznie na słońcu. Z węzłów za jakiś tydzien albo dwa powinny polecieć takie jakby korzonki. Wtedy poprzecinaj ten badylek i wsadz wezły pojedynczo do małych doniczek. Nie zasypuj ich całych ziemią tylko tak aby zielone wystawało, a korzonki był przysypane. Teraz następna sprawa. Kup w ogrodniczym woreczki startowe. Takie specjalne torebki, którymi nakryjesz te doniczki. Później czekać aż się pojawią liście. Nakrycie ściągaj raz na 2 tyg aby troche "oczyscić" powietrze wewnątrz. Ziemia powinna być wilgotna ale nie mokra.
Pozdrawiam i życze powodzenia :) w razie jak się nie uda moge odsprzedać Ci na wiosne jedną z moich sadzonek.
Btw; taka rada, weź sobie daruj nawozy wogóle :) ta roślinka ich wcale tak mocno nie potrzebuje.
Norberto pisze:GrupaOlewającaWładzę pisze: dlaczego pewni ludzie nie mogą poprostu przyjąć do wiadomości, że mogą istnieć dwie odmiany boskiej salvii? tylko się kłócą przez większe pół wątku. no dlaczego?
bardzo zabawne. bardzo
GrupaOlewającaWładzę pisze:Norberto pisze:Dlatego, że mają racje ] :-/GrupaOlewającaWładzę pisze: dlaczego pewni ludzie nie mogą poprostu przyjąć do wiadomości, że mogą istnieć dwie odmiany boskiej salvii? tylko się kłócą przez większe pół wątku. no dlaczego?
bardzo zabawne. bardzo
A jak by tu jakiś botanik zajrzał(np mój egzaminator :D) to by miał polewke z większości waszych postów :D:D a największą z tych kwasów o mutacji i teori powstawania nowych odmian zakrawającej na teorie spisku i chaosu :D:D
btw; dziś oblałem egzamin z botaniki (hehe poprawka za 2 tyg lol)
Norberto pisze: btw; dziś oblałem egzamin z botaniki (hehe poprawka za 2 tyg lol)
Mam jeszcze jedną SD, trzyma się dużo lepiej, więc sadzonek nie potrzebuje. Pozdrawiam i dzieki za pomoc.
Norberto pisze: btw; dziś oblałem egzamin z botaniki (hehe poprawka za 2 tyg lol)
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.