Więcej informacji: NBOMe w Narkopedii [H]yperreala
Kolejne to zeby otrzymac wersja nbomową musimy wyjśc z dowolnego 2Cx , jak to sie dalej robi jakoś mnie nie interesowało
Czempion jako że są to fenetylaminy powinny być bardzo solidne .
czempion pisze: Jestem też chemicznym ignorantem i zastanawiam się, co tak naprawdę oznacza, że dany NBOMe jest pochodną danego 2-Cx. Da się to jakoś nie-chemikowi wytłumaczyć?
25I-NBOMe do 2C-I
[ external image ] [ external image ]
albo
2CBFly-NBOMe do 2C-BFly
[ external image ]
[ external image ]
Nawet jako laik powinieneś zauważyć prawidłowość, do cząsteczki odpowiedniej fenetyloaminy dodany jest pierścień z kilkoma podstawnikami, właśnie to nazywamy -NBOMe, gdy dodany mamy metoksybenzen, równie dobrze możemy mieć -NBOH, -NBMD (dimetyoksybenzen), -NBOEt (zapewne jednak sztuka dla sztuki z innymi podstawnikami).
MadisonTwatter pisze:(...) -NBOEt (zapewne jednak sztuka dla sztuki z innymi podstawnikami).
czempion pisze:A ja się zastanawiam, jak wygląda kwestia trwałości tych związków. Ile można trzymać blotter czy proszek i w jakich warunkach.
Jestem też chemicznym ignorantem i zastanawiam się, co tak naprawdę oznacza, że dany NBOMe jest pochodną danego 2-Cx. Da się to jakoś nie-chemikowi wytłumaczyć? Jak się to otrzymuje? I czemu trzeba znacznie mniej niż 2-Cx odpowiednika?
Związki są równie wytrzymałe co ich matczyne odpowiedniki z rodziny 2c-x, ponieważ struktura nie zawiera "słabych" punktów. W formie proszku, bez dostępu światła i wilgoci spokojnie wytrzymają kilka lat, podobnie w formie kartonów.
Z tym MDMA-NBOMe to tylko tak hipotetycznie.
MadisonTwatter pisze:Tak by nasze MDMA-NBOMe wyglądało:
[ external image ]
[ external image ]
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.