Fenyloetyloaminy z przyłączonym farmakoforem N-benzylowym.
Więcej informacji: NBOMe w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 319 / 7 / 0
Ja jako również chemiczny ignorant ciekawy jestem, czy możliwe są NBOM-owe wersje MDxx...
  • 1876 / 23 / 0
Tu pozostawie odpowiedz dla kogos kto zna sie na rzeczy czemu sa aktywne w mikrogramach? a Czemu LSD jest aktywne w mcg poprostu jest .
Kolejne to zeby otrzymac wersja nbomową musimy wyjśc z dowolnego 2Cx , jak to sie dalej robi jakoś mnie nie interesowało :cool:
Czempion jako że są to fenetylaminy powinny być bardzo solidne .
  • 6181 / 437 / 12
NBOMe'owe wersje MDxx w teorii są możliwe, jak w sumie każdego związku na bazie PEA czy tryp. itd., w praktyce jednak - nigdy nie widziałem, nigdy nie słyszałem. Ale sądzę, że to tylko kwestia paru tygodni, zanim ktoś sklei NBOMe-MDA. Mnie ciekawi, czy tryptaminy z metoksybenzenem są aktywne.
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2010 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 104 / 3 / 0
czempion pisze:
Jestem też chemicznym ignorantem i zastanawiam się, co tak naprawdę oznacza, że dany NBOMe jest pochodną danego 2-Cx. Da się to jakoś nie-chemikowi wytłumaczyć?
Porównaj sobie po wzorze, np:
25I-NBOMe do 2C-I
[ external image ] [ external image ]

albo
2CBFly-NBOMe do 2C-BFly

[ external image ]
[ external image ]

Nawet jako laik powinieneś zauważyć prawidłowość, do cząsteczki odpowiedniej fenetyloaminy dodany jest pierścień z kilkoma podstawnikami, właśnie to nazywamy -NBOMe, gdy dodany mamy metoksybenzen, równie dobrze możemy mieć -NBOH, -NBMD (dimetyoksybenzen), -NBOEt (zapewne jednak sztuka dla sztuki z innymi podstawnikami).
Uwaga! Użytkownik MadisonTwatter jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6181 / 437 / 12
MadisonTwatter pisze:
(...) -NBOEt (zapewne jednak sztuka dla sztuki z innymi podstawnikami).
Niekoniecznie, spójrz, jak bardzo odległy strukturalnie od podstawowej tryptaminy jest LSD. A nuż okaże się, że np. 25T-21-NBOEt, albo nawet -NBED ma potencjał większy niż LSD. Nigdy nie wiadomo, na tym polega nauka, wszystko trzeba sprawdzić.
  • 1876 / 23 / 0
A moze ktoś sie orientuje co to mogą być za związki jak 2MEO-NBOMe , 2MEO-5B-NBOMe ? z chemicznego punktu widzenia to czego to moga byc analogi?
  • 104 / 3 / 0
Tak by nasze MDMA-NBOMe wyglądało:

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik MadisonTwatter jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
NBOMe-MDMA jest nieaktywne / bardzo słabo aktywne. Ogólnie NBOMe'owe pochodne amfetamin działają słabiej od nich samych lub w ogóle.

czempion pisze:
A ja się zastanawiam, jak wygląda kwestia trwałości tych związków. Ile można trzymać blotter czy proszek i w jakich warunkach.

Jestem też chemicznym ignorantem i zastanawiam się, co tak naprawdę oznacza, że dany NBOMe jest pochodną danego 2-Cx. Da się to jakoś nie-chemikowi wytłumaczyć? Jak się to otrzymuje? I czemu trzeba znacznie mniej niż 2-Cx odpowiednika?

Związki są równie wytrzymałe co ich matczyne odpowiedniki z rodziny 2c-x, ponieważ struktura nie zawiera "słabych" punktów. W formie proszku, bez dostępu światła i wilgoci spokojnie wytrzymają kilka lat, podobnie w formie kartonów.
High, how are you?
  • 104 / 3 / 0
Pewnie dlatego że aktywne są tylko NBOMe bromo- / jodo-pochodne fenetylamin ;)

Z tym MDMA-NBOMe to tylko tak hipotetycznie.
  • 6181 / 437 / 12
MadisonTwatter pisze:
Tak by nasze MDMA-NBOMe wyglądało:

[ external image ]
To jest NBOMe-MDA, żeby było NBOMe-MDMA potrzebny byłby jeszcze jeden metyl przy azocie.

[ external image ]
ODPOWIEDZ
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.