Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 132 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: EriXson »
A co byś miał niby przed psych zataić/przemilczeć ?
Zrozum, że po to ten typ jest, żeby Ci pomóc, a nie pomoże Ci jak będziesz wkręcał, że coś-tam, że się ostatnio źle czuję. Nie takich jak Ty już na swoje wyedukowane(mam taką nadzieję) oczy widział, ja bym od razu prosto z mostu powiedział, co brałem. Zresztą czego Ty się boisz ? - gdyby kiedyś tylko ktoś wymyślił coś takiego jak tajemnica lekarska...
Z mojego (niestety niemałego) doświadczenia w sprawie kontaktów pacjent-lekarz wynika, że jeśli masz zamiar się leczyć (a z powyższego wnioskuję, że tak) to bądź szczery. Rozumiem walenie ściem w celu wyłudzenia pięknych, świeżutkich i pachnących upojnie recept na przeróżne specyfiki poprawiające nastrój, ale chyba nie o to Ci chodzi ?
  • 684 / 10 / 0
A jestes pewny ze to tylko wina mj? Nie miales predyspozycji do takich zaburzen juz wczesniej? Tak sie tylko pytam.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
Jeśli chodzi o mnie to ja już nie jestem chory na depreche i na nic z tym związane...
ogólnie sam bym z tego wyszedł..decyzje o leczeniu zbyt pochopnie podjąłem ...potem się trochę bawiłem
przeżyłem wile chwili fajnych i gorszych ogólnie ,mi akurat nic się nie stało...ale są ludzie którym leki nie wyszły na dobre ..wiec trochę prze kolorowałem z tymi negatywni skutkami ..ale fakt jest faktem leki to nie cukierki
za tydz mam wizytę u psychiatry i dalej nie wiem czy mówić mu o dragach
Jeśli idziesz prywatnie to jak chcesz a jeśli publicznie to nie bo w papierach ci nasra, a i tak niczego innego niż antydepresanty przepisze
I kurwa nie pisz mi, że Cie nie znam, bo nie musze, wystarczy, że czytam Twoje śmieszne posty.
Nie wiem o huj ci chodzi lub jaki huj cie w dupę gryzie,nie podoba ci się moje zdanie to się do niego nie odnoś ,ale ja ci nie każe zmieniać leków co tydzień jak się leczysz jednym lekiem to pilnuj go jak pies budy ,i przestań do mnie pisać bo parskasz jak pławiony kundel :gun:
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 132 / 2 / 0
Jeśli idziesz prywatnie to jak chcesz a jeśli publicznie to nie bo w papierach ci nasra, a i tak niczego innego niż antydepresanty przepisze
Nie strasz chłopaka. Z tego co czytam to On chyba nie ma 18 lat, nie wiem jak to się odnosi do małoletnich (szczerze mnie od paru lat nie interesuje) ale :
Przypomnę tylko, że do dokumentacji medycznej (oprócz lekarza) wgląd masz tylko Ty i osoba przez Ciebie podana (matka itd. ale możesz odmówić podpisania - wtedy tylko Ty) ktoś z zewnątrz może zajrzeć TYLKO na wniosek SĄDU, PROKURATORA. Na Miłość Boską daleko Ci chyba do tego...
  • 156 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ojgasm »
za tydz mam wizytę u psychiatry i dalej nie wiem czy mówić mu o dragach
I tak to już jest na tym popierdolonym świecie, że wszystko zależy na kogo trafisz. Jeden konował zrobi zadyme a drugi potraktuje to jako cenną wskazówkę umożliwiającą trafną diagnozę i leczenie. Musisz zdać się na własny osąd i spróbować wyczuć czy trafiłeś na gnidę czy na fachowca. Nie jest to aż takie trudne.

Moim zdaniem dla fachowca taka informacja będzie niezwykle cenna i warto o tym powiedzieć.
Powiedz NIE trzeźwości
  • 642 / 14 / 0
dla fachowca taka informacja będzie niezwykle cenna
No ale co mu przepisze oprócz antydepresantów ...jak by powiedział że palił zioło to też to samo raczej przepisze
a i on nie ma 18 lat czyli bardzo wąska grupa leków będzie mu dostępna
  • 132 / 2 / 0
zrobi zadyme
Co to znaczy zrobi zadymę ? Kurwa ludzie, gdzie my żyjemy ? Wstanie z krzesła i nakrzyczy ? Doniesie do mamy ?

To, że typ nie ma 18 lat, nie znaczy, że lekarz może świadomie złamać tajemnice lekarską (no pomijam już takie akcje, że okazuje się, że lekarz to tata szwagra siostry brata i z rodzinnej troski doniesie rodzicielce)...

Jeśli już pójdziesz na wizytę, to byłoby dla Ciebie ok, jak przepisałby Ci np. moklobemid a nie SSRI (i tak mało prawdopodobne ze względu na wiek). Szybko się wkręca i jest skuteczny.

Ja aktualnie funkcjonuję na mirtazepinie (czteropierścieniowy anty-dep) - ale my się z lekarzem dobrze rozumiemy, wyznałem wszystkie grzechy jak w konfesjonale (zresztą wystarczyło, że zobaczył w kartę pacjenta) :D
Parę lat temu zanim zacząłem pukać opio, podobnie do Ciebie popalałem sobie ziółko (dzień w dzień przez tak ok. 4 lata) i z perspektywy czasu dochodzę do wniosku, że wtedy żadna terapia (a już w szczególności lekowa) nie była mi potrzebna. Kto pukał hel, wie, że MJ to przy niej błahostka - opioidy mają ogromny wpływ na gospodarkę serotoninową, dopaminową, noradrenalinową itd. - czyli tych neuroprzekaźników, których brak odpowiada za powstawanie somatycznej depresji. Twoje popalanie MJ kilka razy ma się nijak do depresji (zaraz ktoś mi wytknie dogmatyzm, ale jebie to) - owszem będziesz zmęczony, rozleniwiony, będziesz miał syndrom amotywacyjny ale nic ponad to Ci nie grozi. Aktywne metabolity THC zostają w organizmie (szczególnie chętnie łączą się z lipidami-czyli po prostu tłuszczami) do ok. 3 m-cy jeśli pamięć mnie nie zawodzi. Więc nic nie ćpaj, odżywiaj się zdrowo, wiosna za pasem, tylko czekać na zajebistą pogodę i wszystko będzie w jak najlepszym porządku.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2010 przez EriXson, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 189 / / 0
Nieprzeczytany post autor: rested »
wszystko to jest popaprane.
o dragach na pewno muszę mu powiedzieć, tyle jak on to przekaże opiekunowi to tak jakbym skazał siebie na wyrok.
niee nie wiem już co robić, mam pustkę w głowie. Jeżeli ojgasm ma racje to moja sytuacja naprawdę wygląda chujowo.japierdole. :wall:

jarałem mj 2 lata prawie dzień w dzień, dill mieszkał piętro niżej ode mnie, wiec zawsze miałem od niego mj po niskich cenach i jak tu nie korzystać, a mając w kieszeni tylko jedno po głowie chodziło, człowiek slaby i głupi

czy poczekać parę meisiecy do urodzin?..
Ostatnio zmieniony 01 marca 2010 przez rested, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik rested nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 132 / 2 / 0
Co Ty ględzisz ? Zrozum, jeśli cokolwiek wycieknie z Twojej dokumentacji medycznej to to jest PRZESTĘPSTWO - idziesz do sądu i za kasę którą wyciągniesz jesteś ustawiony (sorr za małą dygresję).

Jeśli nie jesteś pewien co zrobić, to zanim do czegokolwiek się przyznasz przed lekarzem (który nota bene składał przysięgę m.in. o dochowaniu tajemnicy lek.) to ZAPYTAJ GO: " CZY WSZYSTKO CO POWIEM ZOSTANIE MIĘDZY NAMI ? ". Zresztą już parę takich historii słyszałem, kolesie poszli prywatnie dali po 100pln czy ile tam bierze i było wszystko ok. Po to są m.in. prywaciarze, żeby żyło się lepiej (viva wolny rynek !).

Nie załamuj się, man !
  • 642 / 14 / 0
z Twojej dokumentacji medycznej to to jest PRZESTĘPSTWO
przepisy przepisami a realia całkiem inne...lekarz powie starym i co kogo poda do sądu
rodziców na których jest utrzymaniu...czy lekarza któremu rodzice będą wdzięczni za przysługę i będą stać po jego stronie
a po rozprawie przyjdzie do domu i powie cześć mamo jak tam popołudnie w sądzie ...bo u mnie fajnie było może zrobisz mi obiad i pooglądamy razem cyfrowy polsat.... %-D %-D %-D
Sam wiesz jak się czujesz jeśli to nie jest bardzo uciązliwe i nie myślisz o samobójstwie to poczekaj aż to 18 lat skończysz
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.