Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 454 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: zibimark »
wątpie abys to próbował ale nawet jesli to lepsze dla Ciebie tym bardziej ze Wellbutrin przedewszystkim jest inhibitorem wychwytu noradrenaliny ,dopamine zas wychwytuje w stosunku do noradrenaliny 4 razy słabiej .. słabiej równiez jak sertralina w dawkach od 150 mg... a wiec jesli Ci ten lek pomógł to brakowało Ci zapewne przede wszystkim noradrenaliny ...
  • 200 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: entranced »
zrytyłeb pisze:
wątpie abys to próbował
Sugerujesz, ze Ojgasm kłamie ??? Jaki miałby w tym cel ???
Ronski Speed - Something Happened On The Way To Heaven ( 7 Skies Remix )
  • 454 / 26 / 0
Jego sie spytaj
  • 329 / 6 / 0
słabiej równiez jak sertralina w dawkach od 150 mg
Nieprawda. Kiedyś była już o tym mowa na forum.
Uwaga! Użytkownik Green Hulk jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 200 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: entranced »
ja biore 150mg sertraliny i szczerze mówiąć nie odczuwam podwyższonego poziomu dopaminy. Przy 200mg też zresztą nie było żadnej różnicy.
  • 454 / 26 / 0
nie wyssałem tej informacji z palca tylko mam najnowsza książke naukową o lekach przeciwdepresyjnych w której wyraznie pisze ze sertralina w dawce od 150 mg silniej wychwytuje zwrotnie dopamine niz Wellbutrin w dawce 300mg... te informacje sa dla mnie bardziej wiarygodne niz to ,co ktos mógł- jak twierdzisz, napisac o sertralinie na tym forum

a wiesz jak się odczuwa dopamine??? moze odczuwasz jej działanie tylko nie wiążesz tego z dopamina podobnie jak ktos kto stosuje Wellbutrin nie moze powiedziec kiedy czuje działanie noradrenaliny a kiedy juz dopaminy..........
  • 156 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ojgasm »
Sugerujesz, ze Ojgasm kłamie ??? Jaki miałby w tym cel ???
Za każde kłamstwo na tym forum otrzymuję 5 punktów u świętego Piotra. Puls 2 punkty ekstra od każdego, kto uwierzy :diabolic:
wątpie abys to próbował ale nawet jesli to lepsze dla Ciebie tym bardziej ze Wellbutrin przedewszystkim jest inhibitorem wychwytu noradrenaliny ,dopamine zas wychwytuje w stosunku do noradrenaliny 4 razy słabiej .. słabiej równiez jak sertralina w dawkach od 150 mg... a wiec jesli Ci ten lek pomógł to brakowało Ci zapewne przede wszystkim noradrenaliny ...
teraz biorę metylofenidat i jeżeli chodzi o działanie dopaminergiczne, do ropinorolu ma się jak słoń do słoniny.
Powiedz NIE trzeźwości
  • 454 / 26 / 0
Biore co drugi dzień Ropinirole Modutab... działa tak jak tego oczekiwałem ...szkoda ze nie ma wersji 1 mg Modutab tylko 2 mg gdyz następnego dnia (biore co drugi dzień) poprostu czuje jego super moc... pomimo ze to poczatek leczenia (wziąłem 3 tabl.) zdecydowanie juz czuje jego pozytywne działanie... moja dawka jest ewidentnie za wysoka pomimo ze zalecana w wersji o przedłuzonym działaniu na poczatku terapii..ale drugiego dnia gdy pauzuje stężenie jest niemal idealne i czuje sie tak jak oczekiwałem-okresle to jako" emocjonalny spokój jaki daje alkohol bez jego mocy odurzającej i jasność umysłu i energetyczna gotowość jaką daje kofeina bez jej nieprzyjemnych pobudzających własciwosci".. słowem wewnętrzny błogostan z jasnością umysłu i uskrzydlająca energia która pozwala na gotowosc do działania w kazdej chwili gdy jest taka potrzeba...
  • 200 / 3 / 0
Jesteś narkomanem :D
  • 454 / 26 / 0
nazywaj to jak chcesz :-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.