Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 23 / / 0
A ja w ogóle się wosu nie uczyłam... co za niefart:D Polski, Matma, Angielski rozszerzony chyba wybiorę. Historia by się przydała na taki kierunek?;)
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Ja też się nie uczyłem, nie miałem nawet 50% frekwencji w ostatniej klasie. Wziąłem go na ślepy strzał, z części zamkniętej miałem 7 pkt, po drodze dalej nic, aż do wypracowania. Wypracowanie ocenili na 8 i głupim strzałem miałem 30%. Pamiętaj, że przedmioty które bierzesz na rozszerzeniu nie decydują o zdaniu matury więc możesz się pobawić jeżeli Ci się chce.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: LucyInTheSky »
no mnie raczej W-wa interesuje, nie planuję przeprowadzki ;)
  • 137 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Neko »
resocjalizacja na UW. na tzw. IPSiR.

inne dobre dla narkomana:
psychologia na UW. psychologia na SWPS (trzeba mieć haj$). bez specjalizacji, ale zajebiste. wybiorę się tam kiedyś.
a jeżeli chcesz jeszcze ambitniej, niż psychologia, proponuję psychiatrię na WUMie. medycyna, junoł. hardstajl. ale będziesz miała recepty P, I CAŁE RZYCIE ĆPAŁA MNUSTWO

farmacja mnie nie interesuje jako kierunek studiów, to i nie podaję. chociaż dobre dla narkusa. no i filozofia, oczywista.

edyt: mam kolegę na resocjalizacji, btw. ma wyrok za posiadanie narkotyków.
(policjantowie powiedzieli 'jeszcze nam powiedz, student, że jesteś z prawa' a on na to 'nie, z resocjalizacji'. haha.)
celebration of mind as play
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: LucyInTheSky »
medycyna to by była bardzo hardstajlowa po klasie humanistycznej xD
na APSie jest 'praca socjalna w pomocy społecznej', też niby moge wziąć pod uwagę, ale potem mi to pachnie papierkową robotą w jakimś mopsie :/
w ogóle dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi, jak już na coś pójde w tej tematyce i potem będę wspominać to mi się przypomni że wybierałam studia radząc się ekipy z hypera xD
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Praca socjalna śmierdzi imo, nam na uczelni opowiadali o tym to w skrócie jest to łażenie po domach z patologiami, tworzenie im programu pomocy i oglądanie jak olewają go cieplutkim wysokoprocentowym moczem. Syzyfowa praca.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 60 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gulhul »
Ja właśnie mam "marzenie" założyć ośrodek dla ćpunów. co myślicie o pójściu na medycynę a następnie zrobieniu specjalizacji na psychiatrę zamiast pójścia na psychologię?
  • 137 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Neko »
masz moje poparcie.
celebration of mind as play
  • 60 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gulhul »
tylko jest taki minus że z tego co pamiętam to studia medyczne na magistra trwają 6 lat. Później jest chyba coś takiego jak 1 rok praktyk żeby dostać pozwolenie na wykonywanie zawodu. A później jeszcze specializacja na psychiatrę jakieś 4-5 lat. Czyli wychodzi na to że studia skończyłbym mając jakieś 29-30 lat.
  • 403 / / 0
Nieprzeczytany post autor: pejsze »
Zanim je skonczysz pewnie 5 razy zmienisz zdanie i bedziesz sie miotal wkurzony zlym wyborem, a szkoda bedzie rzucic. Taki osrodek mozesz zalozyc bez studiow w tym kierunku, zwykle nawet lepiej sie powodzi jak ktos wcale nie pracuje w zawodzie, ktory studiowal.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.