Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Czy wierzysz w magie?
tak, wierzę że istnieje
134
24%
tak, nawet praktykuję
83
15%
nie, jestem sceptykiem
104
19%
wyjebane
235
42%

Liczba głosów: 556

ODPOWIEDZ
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
magia jes dookoła nas, kosmos jest magią
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: roman »
Chaotka pisze:
Tak ! Ja praktykuję! Ale moim zdaniem to jest siła naszej podświadomości.... Po prostu model psychologiczno-informacyjny :)

W każdym bądź razie Magia jest zajebista :D

Najbardziej podoba mi się w niej filozofia okultystyczna oraz klimat :)
ojaaa ale z Ciebie zajebisty mag xaosu! normalnie odpalasz sigile i robisz servuitory IO CH4OOOZZ!!!!!11oneoneone
Uwaga! Użytkownik roman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
Ostatnio dorwałem ciekawą książkę na ten temat. Jak weźmiemy takie tradycje jak huna, neohermetyzm, niektóre drogi szamanistyczne, czy chociażby kabałę, to słowo "magia" nieco zmienia znaczenie. Ciekawa sprawa, do rozkminienia później.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: shadowsof2 »
Chuj wie w sumie. Z jednej strony śmierdzi mi to religiami, do których jestem bardzo uprzedzony. Z drugiej strony, nie mogę zaprzeczyć istnieniu takiego zjawiska, jednakże to co nazywamy magią, jest jedynie czymś czego nie potrafimy na ten moment wytłumaczyć. Pytaniem zatem powinno być, czym jest magia według was.
Człowiek z natury jest wierzy w rzeczy ''ponad świadomość" i inne pierdoły, dlatego tak łatwo popadamy w różne religie. Jedynie osoby, które są sceptyczne, mają ''obiektywny'' punkt widzenia. Wątpie, więc myśle. Myśle więc jestem. Nie mogę przyjąć za prawdę czegoś jedynie dlatego, że ktoś stwierdził, że tak jest. O ile chciałbym by magia jako taka istniała (cóż, też jestem człowiekiem), to zdaje sobie sprawę, że to jedynie ograniczenia naszych zmysłów i nauki na ten moment, są przedstawicielami szeroko rozumianej magii. Podejrzewam, że gdybym nie był wykształcony, podobnie jak Chaotka, wierzył bym w takie pierdoły a jeszcze troche czasu w tył, wierzył bym, że prąd to sprawka demonów.

Niby są rożne sposoby czarowania, ale jeśli nie dostane w swoje ręce książki, która mówi obiektywnie o danym zagadnieniu, bez zbędnego upiększania i ''atmosfery tajemniczości'', chętnie wdam się głębiej w dyskusje.
Czekając na dzień w którym spełnią się marzenia,
nie chce być tym kto nie ma nic do powiedzenia...
  • 4024 / 374 / 951
Tylko widzisz, z [d]oświadczeń większości szkół magii wynika, że wola i zaangażowanie są jakby warunkiem wstępnym. Nie ma czegoś takiego jak magia podana w książkach, nie ma magii ujętej "obiektywnie".

Nauka, zajmuje się malutkimi wycinkami percepcji, dlatego daje się katalogować. Magia przenika i rozszerza Umysł/Kosmos. Nauka wytwarza zbiory i przedmioty, Magia aktualizuje Moc.

Inna sprawa, że tak jak istnieją sztuczki naukowe, tak istnieją sztuczki magiczne. Tyle, że o ile sztuczki naukowe zwracają uwagę na naukę, tak sztuczki magiczne odwracają uwagę od magii.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
shadowsof2 pisze:
Niby są rożne sposoby czarowania, ale jeśli nie dostane w swoje ręce książki, która mówi obiektywnie o danym zagadnieniu, bez zbędnego upiększania i ''atmosfery tajemniczości'', chętnie wdam się głębiej w dyskusje.
rozkmiń fenomenologię, Junga, co bardziej mistyczne wersje interpretacji kopenhaskiej, ontologię buddyzmu, nauki o intencji, chociażby u Castanedy i wpisz to wszystko w wizję świata zaczerpniętą od Monroe'a lub innego badacza światów astralnych. Załóż, że wszystko jest informacją a później popraw McKenną. A wszystko po to, żeby uświadomić sobie, że istnieją dużo krótsze drogi ;-)
  • 137 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Neko »
kuurwa, Zieleń, piąteczka!
celebration of mind as play
  • 36 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cybuchkot »
Praktykowałem, dopóki bezlitosny rząd nie odebrał mi jedynego sposobu łączności ze światem astralnym, to jest divinorium ;( Teraz jestem magiem bez many.
  • 92 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: demo'NiC »
Ei, nauczcie mnie czegoś... z magii.
Chociaż jakiegoś królika z kapelusza. :P
Uwaga! Użytkownik demo'NiC nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 130 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaffa »
cybuchkot
Spróbuj bez Pani Salvi, też się da-wystarczy bardzo chcieć, a droga sama Cie znajdzie ;-)
W magi najważniejsza jest wyobraźnia i wiara, nie taka wiara Kowalskiego co zapierdala do kościołka co tydzień, potężna wiara, że możesz wszystko :-D i nic Cie nie ogranicza.
ODPOWIEDZ
Newsy
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.