Chaotka pisze: Tak ! Ja praktykuję! Ale moim zdaniem to jest siła naszej podświadomości.... Po prostu model psychologiczno-informacyjny :)
W każdym bądź razie Magia jest zajebista :D
Najbardziej podoba mi się w niej filozofia okultystyczna oraz klimat :)
Człowiek z natury jest wierzy w rzeczy ''ponad świadomość" i inne pierdoły, dlatego tak łatwo popadamy w różne religie. Jedynie osoby, które są sceptyczne, mają ''obiektywny'' punkt widzenia. Wątpie, więc myśle. Myśle więc jestem. Nie mogę przyjąć za prawdę czegoś jedynie dlatego, że ktoś stwierdził, że tak jest. O ile chciałbym by magia jako taka istniała (cóż, też jestem człowiekiem), to zdaje sobie sprawę, że to jedynie ograniczenia naszych zmysłów i nauki na ten moment, są przedstawicielami szeroko rozumianej magii. Podejrzewam, że gdybym nie był wykształcony, podobnie jak Chaotka, wierzył bym w takie pierdoły a jeszcze troche czasu w tył, wierzył bym, że prąd to sprawka demonów.
Niby są rożne sposoby czarowania, ale jeśli nie dostane w swoje ręce książki, która mówi obiektywnie o danym zagadnieniu, bez zbędnego upiększania i ''atmosfery tajemniczości'', chętnie wdam się głębiej w dyskusje.
nie chce być tym kto nie ma nic do powiedzenia...
Nauka, zajmuje się malutkimi wycinkami percepcji, dlatego daje się katalogować. Magia przenika i rozszerza Umysł/Kosmos. Nauka wytwarza zbiory i przedmioty, Magia aktualizuje Moc.
Inna sprawa, że tak jak istnieją sztuczki naukowe, tak istnieją sztuczki magiczne. Tyle, że o ile sztuczki naukowe zwracają uwagę na naukę, tak sztuczki magiczne odwracają uwagę od magii.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
shadowsof2 pisze: Niby są rożne sposoby czarowania, ale jeśli nie dostane w swoje ręce książki, która mówi obiektywnie o danym zagadnieniu, bez zbędnego upiększania i ''atmosfery tajemniczości'', chętnie wdam się głębiej w dyskusje.
Chociaż jakiegoś królika z kapelusza. :P
Spróbuj bez Pani Salvi, też się da-wystarczy bardzo chcieć, a droga sama Cie znajdzie ;-)
W magi najważniejsza jest wyobraźnia i wiara, nie taka wiara Kowalskiego co zapierdala do kościołka co tydzień, potężna wiara, że możesz wszystko :-D i nic Cie nie ogranicza.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.