Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Amsterdam »
Nof pisze:
LeonardoDaVinci pisze:
tylko czy substancje ktore nas interesuja beda sie wytwarzaly w domowych warunkach?
Głównie o to mi chodzi. To średnie porównanie, ale dla przykłądu peyotl chodowany w Europie przy zachowaniu maksymalnie identycznych warunków (Oczywiście sztucznie.) nie wytwarzał tkiej ilości alkaloidów co oryginalny południowoamerykański.
Napewno będzie wytwarzać tylko możliwe, że nie w takiej ilości jak w klimacie afryańskim. Można się też spodziewać, że w domowych warunkach roślinka będzie rosnąc kilka razy wolniej, no chyba, że będziemy ją sztucznie nasłoneczniać. Takie np. San Pedro powinno w ciągu roku urosnąć 0.5m, a czytałem, że w polskich warunkach 0.2m jest sukcesem. Z peyotlem jest jeszcze gorzej, bo nie dość, że z roku na rok niewiele go przybywa, to jeszcze nie wytworzy tyle meskaliny co oryginalny.
Uwaga! Użytkownik Amsterdam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 97 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Merida »
Jebać kaczyńskich, ziobra i PIS
  • 494 / 26 / 0
Widzę, że się wszyscy tym khatem strasznie zajarali. Bo kopie solidnie i zdrowy taki. Nie jest z nim też tak całkiem anielsko. Ja wiem, że marzeniem każdego ćpuna jest środek o przyjemnym działaniu nie szkodzący zdrowiu czy to fizycznemu czy psychicznemu. Wydaje mi się jednak, że środka takiego nie ma, a z pewnością nie jest to khat - o czym świadczy stosunek do tej używki ludów wśród których ona występuje. Proponuję obejrzeć film pt. "Niewidzialni" jest tam pare zdań na ten temat a główny bohater z używką się prawie nie rozstaje.
  • 57 / 11 / 0
Ok. wszystko ladnie, pieknie, ale jak pieski znajda ta roslinke u mnie w chacie to co wtedy bedze???
Ona jest legalna u nas???
  • 97 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Merida »
Jest legalna z tego co wiem. więc pieski mogą ci naskoczyć
Jebać kaczyńskich, ziobra i PIS
  • 57 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: normi »
to lajcik. jadyny minus jest taki, ze zanim ona wyrosnie to ja juz bede mial dwojke dzieci na karku i siwe wlosy :'( .
  • 1736 / 18 / 0
Dobra więc zasadnicze pytanie na które nie było jednoznacznej odpowiedzi!
Czy khat jest legalny w polsce? Czy jest wpisany na tą śmieszną liste?

Jeśli jest legalny to sobie k upie z 20 nasion wykiełkuje, podchoduje sadzonki i późną wiosną wywale je przed om w wielkich doniczkach a jesienią jak juz bedzie dużo liści coś poesperymentuje, jakies ekstrakcje cos ten tegos :P xD

Ma ktos jakis pomysl jak mozna wydzielic substancje ktore nas interesuja z khat'a?
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 170 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: paker »
jest legalny na 100% psy ci moga najwyzej laske sciagnac
Leonardo skad zamawiasz nasiona tezbym chetnie zamowil ?
W przypadku khatu extrakcja nie jest potrzebna bo poprostu sie żujesz liscia przez iles tam czasu (nie wiem ile dokladnie ) i ci sie wszysto tam wchlania itd i jestes pobudzony
  • 1736 / 18 / 0
W przypadku khatu extrakcja nie jest potrzebna bo poprostu sie żujesz liscia przez iles tam czasu (nie wiem ile dokladnie ) i ci sie wszysto tam wchlania itd i jestes pobudzony
no a dlaczego z lisci koki robia kokaine? PRzeciez zucie tez pobudza...

Leonardo skad zamawiasz nasiona tezbym chetnie zamowil ?
w coffeshopie kupuje
  • 1736 / 18 / 0
No chłopaki możecie powiedziec jak wy widzicie ekstrakcje odpowiednich substancji z tej rośliny tak aby później miały przedłużony termin ważności? No i wazne zeby przyjmować mniej objętościowo i w sposób szybszy i przyjemniejszy to do organizmu a nie żuć przez pełno czasu...

Może ekstrakcja acetonem?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.