Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 853 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: gbu »
krolikpzdr - ja Ci nic nie zagwarantuje w 100% ale jeśli przynajmniej dla organów ścigania jesteś do dziś czysty(nie karany), to masz duże szanse że wyjdziesz lepiej - gorzej niż zawiasy za posiadanie jeszcze nikt nie wychwycił:) - Ogólnie musisz wszystko sam obadać, tyle że nie ważne co zrobiłeś, ważne co oni wiedzą - Wydaje się że chuja wiedzą bo inaczej by z Tobą rozmawiali.Zawiasy wydają się ok tyle że kolejna jakakolwiek wtopa w kwestii mj i człowiek idzie pierdzieć.Walcz o grzywnę jeśli mają na Ciebie tylko posiadanie.
  • 70 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: słaby.84 »
czekaj teraz na dalszy rozwój sprawy, chłodno. Wyciagna psy twoje bilingi i tylko po tym sprawa moze isc dalej.
Jeszcze nie wiesz jak bedzie.
spokojnie bez nerwów i do niczego się nie przyznawaj więcej.

A z tym żete zawiasy bedą sie za tobą ciagneły 10 lat to chodziło psu o zatarcie tego skazania.
pzdr
Uwaga! Użytkownik słaby.84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 248 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: oazaspokoju »
Najważniejsze to wycofac się z dobrowolnego poddania się karze. Jesteś młody, pierwszy dołek, stres. Sytuacja wyglądała pewnie tak : dobrowolnie poddajesz się karze, telefon do pani prokurator ustalimy zawiasy i jesteś wolny, albo nie gadamy i wracasz na dechy dokończyć 48? Czyż pan śledczy tak nie prawił? Grunt to odkręcić to, potem na sprawie grzeczny chłopiec dostanie grzywne.
Moët Strawberries Cocaine Saint-Tropez
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: krolikpzdr »
nie, nie straszyli mnie, ze pojde na 48, pies ktory mnie przesluchiwal spytal sie tylko czy poddaje sie karze czy nie.
czyli handlu mi juz nie udowodnia w zaden sposob? bo jak sie okaze, ze pojde sie wycofac z tej doborowolnej kary i mi dopierdola za handel to bedzie nieciekawie troche. ;)
  • 118 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Jemen »
niby jak mogą teraz dopierdolić Ci handel jak tego wcześniej nie zrobili? a te 10 lat to wyluzuj, bez przesady, jak masz tylko zawiasy, nie grzywnę, to powiedzmy jak na 3 lata zawiasy to po okresie tych 3 lat plus pół roku okres próby i ulega zatarciu. więc jak młody jesteś to tragedii nie ma, bo się jeszcze uczysz i nie pracujesz. Z samych bilingów nic nie zrobią, musieli by mieć twoje rozmowy nagrane, bo przecież mesy mógł ktoś za Ciebie pisać. a myślę że na 99% nie mają rozmów, bo już by Ci o tym powiedzieli. Jak nikogo na Ciebie nie znajdą, to wycofuj tylko poddanie się karze, plus nie zgadzaj się na grzywnę, grzywna jest w papierach 5 lat z tego co wiem. Jak ktoś Cię sprawdza to widnieje grzywna i w jakiej sprawie, tzn za co ją masz. więc praktycznie to samo co karany, tylko dłużej. Ogólnie nie kołuj się, no i tym bardziej nie goń tego ludziom. bo będziesz miał na prawdę przejebane. Pierwsze co zrób po oddaniu fona to go sprzedaj, zmień nr. Na bank będziesz inwigilowany. Poza tym lepiej nie przebywaj z osobami które się bawią w dragi. bo mogą to wrzucić na Ciebie potem
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: liner »
Jemen pisze:
, plus nie zgadzaj się na grzywnę, grzywna jest w papierach 5 lat z tego co wiem. Jak ktoś Cię sprawdza to widnieje grzywna i w jakiej sprawie, tzn za co ją masz. więc praktycznie to samo co karany, tylko dłużej.
Jesteś pewien? Wydaje mi się że grzywna ulega zatarciu tak jak zawiasy czyli po min. 3 latach jak sie napisze podanie o wymazanie z akt, a nie przez 5 pełnych lat. W końcu to bez sensu jak ktos dostał zawiasy, czyli poważniejszy wyrok niż zwykła grzywna, i moze byc czysty po 3,5 latach a ten ze zwykłą grzywna, karą niższa, aż 5... ??
  • 118 / 1 / 0
rozmawiałem o tym z pewnym adwokatem, kara grzywny jego zdaniem, w tym przypadku chodziło o posiadanie, ulegać miała zatarciu po 5 latach
  • 853 / 57 / 0
Jemen pisze:
rozmawiałem o tym z pewnym adwokatem, kara grzywny jego zdaniem, w tym przypadku chodziło o posiadanie, ulegać miała zatarciu po 5 latach
Coś w tym jest , tyle że 5 lat to chyba automat a bodajże po 3 można się osobiście ubiegać o wykreślenie.A taka grzywna to nie jest pikuś - moja luba z grzywną za posiadanie, pracowała i przy jakimś tam bankowym projekcie, sprawdzili tzw niekaralność i wyszło że jest karana - co ciekawsze w takich przypadkach nie mają podane za co - więc patrzą na Ciebie jak na totalnego kryminała bo równie dobrze może to być wyrok za zabójstwo,pobicie, kradzieże itp...ale to nie zmienia faktu że trzeba wiedzieć że za posiadanie należy domagać się grzywny i nie godzić na zawiasy
  • 118 / 1 / 0
no właśnie to nie zmienia faktu, że wolę mieć zawiasy niż grzywnę. Człowieku tu chodzi o jak najszybsze pozbycie się tego obciążenia jakim jest figurowanie w kartotece. Jak masz zawiasy na 2 lata, to po 2,5 roku jesteś czysty, grzywna za byle gówno ciągnie się pięć lat. Po prostu trzeba się pilnować. W razie sprawy walczyć o jak najmniejszy wyrok w zawieszeniu
  • 853 / 57 / 0
Jemen pisze:
no właśnie to nie zmienia faktu, że wolę mieć zawiasy niż grzywnę. Człowieku tu chodzi o jak najszybsze pozbycie się tego obciążenia jakim jest figurowanie w kartotece. Jak masz zawiasy na 2 lata, to po 2,5 roku jesteś czysty, grzywna za byle gówno ciągnie się pięć lat. Po prostu trzeba się pilnować. W razie sprawy walczyć o jak najmniejszy wyrok w zawieszeniu
pierwszy raz się z takim podejściem spotykam ;-) Sory ale zawiasy to pierwszy krok do pierdla..jakakolwiek kolejna wtopa i witamy pod celą.Z grzywną jesteś czysty a jedyny problem to rok dłużej bycia w rejestrze(tak jak pisałem - po 3 latach możesz ubiegać się o wykreślenie) , co samo w sobie nie jest jakąś wielką tragedią.
Więc nie słuchajcie tego pana - w hierarchii kar grzywna to pikuś w porównaniu do zawiasów.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.