Jeszcze nie wiesz jak bedzie.
spokojnie bez nerwów i do niczego się nie przyznawaj więcej.
A z tym żete zawiasy bedą sie za tobą ciagneły 10 lat to chodziło psu o zatarcie tego skazania.
pzdr
czyli handlu mi juz nie udowodnia w zaden sposob? bo jak sie okaze, ze pojde sie wycofac z tej doborowolnej kary i mi dopierdola za handel to bedzie nieciekawie troche. ;)
Jemen pisze: , plus nie zgadzaj się na grzywnę, grzywna jest w papierach 5 lat z tego co wiem. Jak ktoś Cię sprawdza to widnieje grzywna i w jakiej sprawie, tzn za co ją masz. więc praktycznie to samo co karany, tylko dłużej.
Jemen pisze: rozmawiałem o tym z pewnym adwokatem, kara grzywny jego zdaniem, w tym przypadku chodziło o posiadanie, ulegać miała zatarciu po 5 latach
Jemen pisze: no właśnie to nie zmienia faktu, że wolę mieć zawiasy niż grzywnę. Człowieku tu chodzi o jak najszybsze pozbycie się tego obciążenia jakim jest figurowanie w kartotece. Jak masz zawiasy na 2 lata, to po 2,5 roku jesteś czysty, grzywna za byle gówno ciągnie się pięć lat. Po prostu trzeba się pilnować. W razie sprawy walczyć o jak najmniejszy wyrok w zawieszeniu
Więc nie słuchajcie tego pana - w hierarchii kar grzywna to pikuś w porównaniu do zawiasów.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.