Jeszcze nie wiesz jak bedzie.
spokojnie bez nerwów i do niczego się nie przyznawaj więcej.
A z tym żete zawiasy bedą sie za tobą ciagneły 10 lat to chodziło psu o zatarcie tego skazania.
pzdr
czyli handlu mi juz nie udowodnia w zaden sposob? bo jak sie okaze, ze pojde sie wycofac z tej doborowolnej kary i mi dopierdola za handel to bedzie nieciekawie troche. ;)
Jemen pisze: , plus nie zgadzaj się na grzywnę, grzywna jest w papierach 5 lat z tego co wiem. Jak ktoś Cię sprawdza to widnieje grzywna i w jakiej sprawie, tzn za co ją masz. więc praktycznie to samo co karany, tylko dłużej.
Jemen pisze: rozmawiałem o tym z pewnym adwokatem, kara grzywny jego zdaniem, w tym przypadku chodziło o posiadanie, ulegać miała zatarciu po 5 latach
Jemen pisze: no właśnie to nie zmienia faktu, że wolę mieć zawiasy niż grzywnę. Człowieku tu chodzi o jak najszybsze pozbycie się tego obciążenia jakim jest figurowanie w kartotece. Jak masz zawiasy na 2 lata, to po 2,5 roku jesteś czysty, grzywna za byle gówno ciągnie się pięć lat. Po prostu trzeba się pilnować. W razie sprawy walczyć o jak najmniejszy wyrok w zawieszeniu
Więc nie słuchajcie tego pana - w hierarchii kar grzywna to pikuś w porównaniu do zawiasów.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.