Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 96 / 2 / 0
Nie idzie, szybko wycofali ją ze sprzedaży. Zresztą, jak napisałem, jest głównie o hodowli, a Tobie chyba nie o to chodzi.

Może po prostu obadaj na początek http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=15933
A jak przypomnę sobie tytuł, który mi chodzi po głowie, to wrzucę.
Uwaga! Użytkownik Sundazed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 96 / 2 / 0
Mam. Michael Gossop "Narkomania: mity i rzeczywistość" (fragment o konopiach on-line: https://hyperreal.info/node/2). Inna dobra pozycja, niestety już niedostępna w wersji papierowej (cały niesprzedany nakład skonfiskowała policja), to "Narkotyki - przewodnik" Roberta Palusińskiego (fragment o konopiach on-line: http://www.highgrow.pl/node/336).
Uwaga! Użytkownik Sundazed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / / 0
Dzięki bardzo! O takie właśnie coś mi chodziło ;)

pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik SharkyPL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 96 / 2 / 0
Spox.

Co prawda wątpię, żeby udało Ci się dorwać ww. knigi w wersji papierowej (Gossopa może gdzieś w antykwariatach, tudzież na różnych aukcjach internetowych), ale wydaje mi się, że te dwa fragmenty na wstępne wietrzenie zaczadzonych propagandą łbów nadają się w sam raz.

Zwłaszcza, że chyba nie ukazała się żadna pozycja po polsku w 100% poświęcona konopiom w aspekcie, jaki Cię interesuje. Sądzę zresztą, że autor takiego dzieła rychło podzieliłby los Roberta Palusińskiego, skazanego prawomocnym wyrokiem sądu za "propagowanie narkotyków"... :-/

Również pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 04 marca 2008 przez Sundazed, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 907 / 8 / 0
może to nie książka ale mógłbys im podać spliff' a oczywiście tą gazete :-p
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 86 / / 0
Spliffa to mam nadzieje jednemu podac :D ale jointy sa troche nieekonomiczne...no i slabo krece.

Sundazed:
zrobie tak, wydrukuje ten tekst gdzies (nie wiem jeszcze gdzie) i po prostu zainteresowanym dam.
Po przeczytaniu tych tekstow naprawde moge stwierdzic, ze sa naprawde dobre i ciekawie napisane.

Jeszcze raz dzięki ;)
Uwaga! Użytkownik SharkyPL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.