Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 109 / 1 / 0
He jak ja bym chciał tak... osobiście musze wpiepszyc 2 opakowania acodinu aby zaliczyć początki 3 plateu :argue: . Tolerka wzrosła niemiłosiernie...teraz po 300mg czuje sie jak po 3 piwach %-D .Czas zrobić przerwe.

A wracając do tematu:
eikrl pisze:
Rozjebany CYP2D6 ;]
Racja %-D
Moje bity: www.webmuzyka.pl/FeRu
Można się bawić bez alkoholu i narkotyków??
Można...tylko po chuj :D
  • 254 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: eikrl »
@Tsar_ korzystaj ze swojego "rozjebanego CYP2D6", paczka kaszlaka starczy ci na dwa razy....
ale za to z kodeiną możesz się pożegnać, bo do niej potrzebny jest prawidłowo działający CYP2D6
Uwaga! Użytkownik eikrl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 1 / 0
Tsar, możesz sprawdzić jak na Ciebie koda działa, wtedy będziemy mieli 100% pewność co Ci dolega ;]
Poświęcisz się dla nauki, co? :-D
No one told you when to run, you missed the starting gun.
  • 254 / 4 / 0
Nikogo się nie powinno zachęcać do / częstować opiatami ;] , bo to jest "za dobre", za bardzo wciąga :-p
Uwaga! Użytkownik eikrl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 137 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tsar_ »
Chłopcy, proszę was. Od 1.5 roku biorę kodeinę i działa na mnie zajebiście ;) Tak się składa że siedzę sobię cieplutko na 300mg kodeiny właśnie.
Edit: ale dzięki za odpowiedzi. Wczoraj zapodałem 12 tab acodinu i 1 raz po dxm miałem euforię, a w dodatku zadziałał na mnie dosyć mocno... Nie wiem czy się cieszyc czy nie :D
Wykrawiaj się powoli, nie śpiesz się,
Co dalej? Powiem ci, co dalej. Zamówię kilku czarnuchów, żeby tu przyszli popracowali nad nim z obcęgami i palnikiem. Słyszysz, co mówię, buraku? Jeszcze z tobą nie skończyłem! Zrobię ci z dupy jesień średniowiecza.
  • 254 / 4 / 0
WTF 8-( :nuts: :huh: ?
Jak to jest? Przecież kodeina działa właśnie w ten sposób, że CYP2D6 "zmienia" kodeinę do morfiny, i to morfina tak powstała odpowiada za działanie kodeiny... ten sam enzym metabolizuje DXM do DXO więc przy "zjebaniu" tego enzymu, kodeina nie powinna działać :scared:
  • 137 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tsar_ »
Sam nie wiem ocb z tą moją nadwrażliwością. Może przy metabolizowaniu DXM do DXO bierze udział też jakiś inny enzym. Ale opiaty działają na mnie bez zarzutu, ale niestety tolerancja wzrosła :-/
Wykrawiaj się powoli, nie śpiesz się,
Co dalej? Powiem ci, co dalej. Zamówię kilku czarnuchów, żeby tu przyszli popracowali nad nim z obcęgami i palnikiem. Słyszysz, co mówię, buraku? Jeszcze z tobą nie skończyłem! Zrobię ci z dupy jesień średniowiecza.
  • 3250 / 355 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Bo to jest gówno prawda że zjebane CYP2d6 powoduje nadwrazliwość. CYP2d6 zmienia DXM w dxo, które jest przeciez nawet silniejsze od DXM. Jak ktoś ma zjebany cyp2d6 to ma zjebane tripy i same nieprzyjemne efekty generalnie, dlugo sie utrzymujące. Inmda sie nie zgodzi pewnie, ale uwazam ze tak właśnie jest, a nadwrazliwość jest efektem jakichs innych osobliwych predyspozycji.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 254 / 4 / 0
Niewykluczone, ale chciałbym zauważyć że przecież DXO nie działa tak jak DXM.
  • 3250 / 355 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
To prawda, ale tak na prawde nikt nie wie jak działa, jeden raport na erowidzie to wątpliwa sprawa.

Teoretycznie zwiekszoną ilość dxo osiąga sie przez sok grapefruitowy który blokuje CYP3a4 który metabolizuje dxm do nieaktywnych metabolitów. Imo sok grapefruitowy znacznie poprawia nie tylko sile ale i jakość tripa, a jeszcze bardziej jakość zjazdu (choc łatwiej o wymioty i reakcje histaminowa). Prostym sposobem bylaby blokada cyp2d6 przez ranitydyne jak niegdyś proponował inmda (ranigast). Podejrzewam że trip na czystym dxm pozbawiony bylby duszy. Nie wiem czy ktoś juz kombinował w tym kierunku.

Jak dla mnie dxo jest bardzo istotny jesli chodzi o trip, dziwne mi sie wydaje oskarzanie go o nieprzyjemne dzialanie z uwagi na blokade nmda... Pewnie z tego "nieprzyjemnego działania" bierze sie popularność ketaminy czy pcp?
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.