Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 191 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: pan wojtas »
[quote="bamboclat"]Mogę je popakować do foliowych woreczków ? Mogę trzymać w papierowych torebkach ? Proszę o podanie najlepszej opcji, tak aby było dobrze dla mnie i dla grzybasów, aha i zamrażanie odpada (matka nie będzie zachwycona workami dziwnych grzybów w zamrażarce). Pozdrowienia z podkarpacia ]
Generalnie tlen psuje psylocybinę. Najlepiej w narko-woreczkach strunowych, jeszcze lepiej w atmosferze CO2 np. :) ale to już trochę przesada.

Zapakowane w zwykłe woreczki spokojnie nadają się przez rok do spożycia. Ważne żeby były zupełnie wysuszone.
Uwaga! Użytkownik pan wojtas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 169 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Shi »
W duzych dilpakach. ;-)
Ogien, kurwa, ogien!
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Na większe ilości dobre będą szczelnie zamykane pojemniki na żywność.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jancio16 »
A ja chciałbym się dowiedzieć, gdzie by można przechować griby przez kilka dni. Zamrażalnik odpada, suszenie też, bo ktoś z domowników mógłby się zczaić, albo przez przypadek odkryć je. Poprostu musze je gdzieś przechować do czasu konsumpcji :D
Powiewa flaga, gdy wiatr się zerwie, a na tej fladze zieleń i czerwień
czerwień to oczy mocno spalone, a zieleń - trawsko drobno mielone ;))
  • 2244 / 23 / 0
Może jakiś zaufany znajomy, który apetytu akurat nie ma?
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Saint George »
Słyszałem ze da sie przechowywać w miodzie. Trzeba wszystko wysuszyć i sproszkować później w miód i w jaki szczelny pojemnik. Podobno w taki sposób maja stracić mniej na mocy. Nie wiem na ile ta metoda jest wiarygodna ale słyszałem to już od paru ludzi.
Uwaga! Użytkownik Saint George nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sasquatch »
Witam :).
Chciałem zapytac jak można wysuszyć muchomorka, żeby nie stracił na swoich właściwościach i jak długo można go przechowywać?
Jestem najbogatszym z ludzi.
Mam błękitne niebo nad głową i zieloną trawę pod stopami.
  • 2244 / 23 / 0
Zajrzyj do wątku o muchomorze. Było to tam wielokrotnie poruszane.
  • 5 / 1 / 0
4-letnie
Nieprzeczytany post autor: jin-jang »
Jadłem 4-letnie grzyby, i kopały jak świeżaki. Przechowywane były w woreczku strunowym.
jin-jang ..chiński znak równowagi, trochę głupoty tyle samo rozwagi..
  • 36 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sasquatch »
Przeczytałem cały temat i muchomorze i wciąż sie nie dowiedziałem.

Jeżeli pokroje muchomora na kawałeczki, wysusze na słońcu/pod lampą a potem chce włożyć te kawałeczki do piekarnika to pod jaką temperature i na JAK DŁUGO. Ludzie podają przedział temperatur od 60-95 stopni każdy pisze inaczej, natomiast o jak długo nie pisze nikt.
Jestem najbogatszym z ludzi.
Mam błękitne niebo nad głową i zieloną trawę pod stopami.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.