Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 128 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: metkatynon »
Topozz pisze:
Zależy o jakim spirytusie mówimy. O ruskim czy polskim ze sklepu. Ja po ruskim całkowicie inaczej sie czuje niż po wódce (polskiego spirytusu nie piłem) Świat jest bardziej kolorowy i jest całkiem zajebiscie no chyba że przesadze z chlaniem tego shitu.
Mysle ze subiektywne odczucie lub placebo.Pozatym kazda faza jest troche inna.Nie ma dwoch takich samych faz :-p
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2006 przez metkatynon, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dreadman »
po spirytusie jest dużo mniejszy kac, ja prawie wcale nie mam, zdarza mi się co najwyżej obudzić pijanym ,ale nigdy takich kacy jak po piwie czy winie . Główka zawsze lekka, żadnego bólu, jedyne co przeszkadza to lekkie odmóżdżenie... polecam drinka, gdzieś wyczytałem i testowałem, straszna siekiera, o ile dobrze pamiętam sie nazywa "biały miś" spiryt i szampan 1:1 !! pięknie czesze

jestem po całonocnym piciu wódki i rozrabianego spirytu (w postaci cytrynówki), ciężko mi mysleć, ale czuje sie super.
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Hehe, tez wczoraj lalem cytrynowke. Tyle tylko, ze dzisiaj zdychalem..
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
A co alkohol w spirytusie jest inny niz ten w wodce??? :nuts: 8-(

W spirycie wlasnie jest najbardziej czysty etanol.W wodkach i tego typu trunkach dodają roznych aromatow smakowych i innych syfow i niektorymi wodkami mozna sie struc jak chuj lub poznmiej leb boli.W piwie i winie są rozne substancje oprocz alkoholu ktore powstaly na skutek fermentacji wiec tez leb moze po tym bolec i byc kac.
Cytat za wikiepedia:
Klasyczny bimber jest technicznie biorąc mocno zanieczyszczonym spirytusem o niskiej jakości, zawierającym od 60 do 96% alkoholu etylowego. Ze względu na brak możliwości dokładnej kontroli przebiegu procesu fermentacji w warunkach domowych i prymitywnych zazwyczaj warunków oczyszczania bimber, nawet pozornie smaczny i bezwonny zawiera zazwyczaj spory udział fuzli, czyli rozgałęzionych alkoholi alifatycznych, które posiadają własności rakotwórcze i są znacznie dłużej metabolizowane przez organizm niż alkohol etylowy. Fuzli nie można się łatwo pozbyć przez prostą destylację. Ponadto w wyniku instalacji użytej do destylacji, wykonywanej sposobem "domowym" często zawiera metale: cynk , miedź , ołów , cyna wypłukiwane z "aparatury".
metkatynon, LOL, porownaj sobie proces wytwarzania wysoko gatunkowej wódki for example: bols, finlandia a potem proces otrzymywania ruskiego spirytusu ktory jest tani jak barszcz, mocne klepie, i potem nastepuje kac gigant, a potem sie wypowiadaj.

malo to przypadkow bylo ze jakas okreslona grupa ludzi np studentow pila regularnie
"Spiryt najczystszy"
a potem dzięki niemu "najbardziej czysty etanol" po roku picia, tracili wzrok lub zaczynali miec b.powazne problemy z organami, chocby wątroba.

chyba nigdy nie pilas ruskiego spirytusu ;] nie na darmo ludzie nazywają go "paliwem rakietowym"
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 884 / 31 / 0
Oj kac bywa różny, w zależności od postaci pod jaką spożywamy alkohol. Po wódce inny, po wińsku inny (chyba najgorszy), po spirytusie inny. Swoje w życiu wypiłem i nikt mi nie wmówi że jest z tym inaczej. Co do ciebie @metkatynon, radzę ci przystopuj z bezsensownym mądrowaniem się, nasze (a przynajmniej moje) miłosierdzie wobec ciebie jest już na wyczerpaniu.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 128 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: metkatynon »
metkatynon, LOL, porownaj sobie proces wytwarzania wysoko gatunkowej wódki for example: bols, finlandia a potem proces otrzymywania ruskiego spirytusu ktory jest tani jak barszcz, mocne klepie, i potem nastepuje kac gigant, a potem sie wypowiadaj.

malo to przypadkow bylo ze jakas okreslona grupa ludzi np studentow pila regularnie
"Spiryt najczystszy"
a potem dzięki niemu "najbardziej czysty etanol" po roku picia, tracili wzrok lub zaczynali miec b.powazne problemy z organami, chocby wątroba.

chyba nigdy nie pilas ruskiego spirytusu ;] nie na darmo ludzie nazywają go "paliwem rakietowym"
O ja pierdziele a czy ja mialem na mysli jakis gowniany ruski spiryt z przemytu?Ja mialem na mysli polski spitytus rektyfikowany .Pilem ruski spiryt z przemytu w wieku 14 lat z ukraincami i zygalem jak chuj ale to dlatego ze za duzo wypilem.Wogole to niewiadomo nigdy co moze byc tam w tym spirycie z przemytu ale nie o nim przeciez mowie.
  • 291 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: antler »
A ja kurwa pije po babce perfumy i jak chuchne to mie wszystkie dziewczyny lubia moj swezy wydech

AHAHHAHA
Uwaga! Użytkownik antler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Ja tam spirolu nie lubie pamietam jak raz sie z kumplem najebalismy on mi zarzygal chate bo nie byl w stanie sie kontrolowac a ja na gumolit dalem rade skierowac. Mozna sie tez najebac i taniej, jezeli do tego z dobrego miejsca sie kupuje ale ja to wole juz zainwestowac i kupic czysta niz walic spiryt.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lak(i)er »
a jak sie ma absynt do reszty alkoholi?
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
po absyncie jest mega przejebany kac, szybko kopie, i tez film mi sie urwal, tylko dlatego ze po absyncie pilem spirytus(ruski) i obudzilem sie w lesie :D
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.