uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
wszystko da sie zrobic jezeli zrobi sie to z glowa. tylko pytanie na ile bedzie to wydajne
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Karbek »
yO! dzieki za wszelkie pomysły.
Przez cały tydzien próbowałem nad tym myśleć, ale chyba najlepszym rozwiązaniem jest poczekanie aż będzie cieplej, albo znalezenie innego miejsca. Ja chyba znalazłem więc mój problem się rozwiązał.
Co do wszelkich farelek to są one raczej prądożerne więc było by to mało opłacalne, Grzejniki olejowe z termostatami są drogie więc też odpada. Szczerze to chyba żeczywiście nie ma sposobu na niską temperaturę (taniego)
Jesli by naśladować nature, to popatrz na księżyc ---> "świeci" sie w nocy bo odbija promienie słonecze i dzieki niemu tak naprawde coś widać w nocy, czyli jakieś małe ilości lumenów/światła do nas docierają czyż nie?

Sądzisz ze to też moze powodowac zakłucenia w fotoperoidzie? Nigdzie na świecie, nie ma takiego miejsca żeby było totalna Ciemnota (poza jaskiniami, grotami, głębinami)
Zgadzam się z tym

P.S. Panowie spokojnie zapalcie lolka i będzie git :D
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Wodoszczelna mata grzejna?
Pod postacia poduszki elektrycznej lub mini systemu ogrzewana podlogowego.

kruczy: Nie wywyzszam sie, nie zrownuje tez innych z ziemia. Co do kwestii dowartosciowywania sie, to Ty wspomiales o roznicy poziomow. Jesli takowa dla Ciebie istnieje, wspolczuje... chcesz o tym porozmawiac?

ps. Wielbie ogien.
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
nie mam problemow z samoocena, tyle ze niektore twoje komentarze sa zbedne.
a.bsurd pisze:
ps. Wielbie ogien.
w takim razie musisz moczyc sie w nocy:D (sorry absurd za brzydki joke)

THE END
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.