to nie jest Mózga trzcinowata tylko Mozga trzcinowata (Phalaris arundinacea)
przez "o"
Gum@ <- proponuje poszukac zdjec tej rosliny na stronach botanicznych, poza tym zwroc uwage na to w jakich warunkach ona rosnie, skoro lubi wilgoc to bardzo podobna rosnaca daleko od wody to raczej nie to. ja rowniez mialem problem: szukajac jej znalazlem cos bardzo podobnego, ale po dojsciu do stawu zauwazylem kepy troche innego zielska ktore tez bylo podobne do mozgi z obrazkow i to wlasnie byla prawdziwa mozga (porownalem obie trawy i ta z terenu podmoklego byla troche bardziej podobna).
ale co z tego, ekstrakcja jest zbyt skomplikowana zeby mi sie chcialo ja przeprowadzac, poza tym nie mam w tym wprawy i pewnie wyszolby mi dopiero za ktoryms tam razem, no i trzeba kupic troche sprzetu i odczynnikow
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.