Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 144 / 6 / 0
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2006 przez zielonypanowinietywbialyszal, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zielonypanowinietywbialyszal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 763 / 6 / 0
zielony: tylko jedna uwaga. mógłbyś nie umieszczać aż tylu zdjęć. lepiej by się czytało gdyby było ich mniej nieco.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 139 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: gonzek »
Po prostu wrzucaj linki. ;-)
Uwaga! Użytkownik gonzek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
ok,
ziemia+perlit, na dno keramik, na wierzch 2-3cm czystej ziemi, takie cos nie plesnieje (szybko) na powierzchni, ziemia jest dlugo lekka i roslinka latwo sie ukorzenia, sadzonka ktora widzicie wyzej po nocy spedzonej na parapecie wygladala jak FLAK :D ale spryskanie i nalozenie namiotu w postaci podziurawionej butelki po wodzie 5l zdzialalo cuda :D
Uwaga! Użytkownik zielonypanowinietywbialyszal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
a jak wam sie podoba ta, ukorzeniona juz sadzoneczka?

sadzoneczka ukorzeniana bezposrednio w mieszance ziemia+perlit, na wierzch czysta ziemia

[ external image ]
  • 164 / 7 / 0
siwykrak82 pisze:
WItam. Kupilem dzisiaj sadzonke salvi w ziemi liscie zaczynaja jej odpadac i nie wyglada najlepiej a nawet zauwazylem ze ma delikatnie w jednym miejscu jakby nacieta lodygę. Co robić by ja ratowac ? Dwa dolne listki ktore wyrastaly praktycznie z ziemi odpadly dwa duze wyzej jakby mialy zaczac juz zolkniec wyzej jest w miare ok ale nie wiem czy nie zmarnieje. Mam salvie po raz pierwszy. Nie wiem co robic by bylo ok. Nie wiem czy byla nawozona ? Jesli ktos mi poradzi bede bardzo wdzieczny. Jesli ktos mieszka w KRAKOWIE spotkalbym sie by moc ją pokazać i wysłuchać rad. Jeśli nie PADNIE PODZIELE SIĘ JEJ SADZONKAMI JAK UROŚNIE. Proszę o pomoc !!! I pytanie na koniec. Czy są rośliny łudząco przypominające salvie divinorum?? Może kupiłem wogule coś innego?
Merida pisze:
zrób jej namito z butelki (zrob dziurki na cyrkulacje powietrza) i spryskuj 3 razy dziennie . Raz jak podlałeś to jej wystarczy na ten tydzień.jeszcze nie czas na nawożenie.
Norberto pisze:
Jak w namiocie to raz dziennie. Jak częściej to poprostu zgnije ]
Uwaga! Użytkownik Sterylny Marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 7 / 0
siwykrak82 pisze:
Witajcie. Bardzo was proosze o fachowoa pomoc. To moja pierwsza roslinka i nie mam doswiadczenia w jej uprawie. Moja salvia divinorum ma wzdluz na jednym brzegu od dolu do gory czarny brzeg. Roslinka maa wysokosc okolo 10cm. Liscie te ktore ma sa zielone i poki co nie wyglada by usychala. Jednak slyszalem ze powinienem ja teraz pociac i znowu ukorzeniac. Pomozcie mi jesli ktos poda mi maila wysle fotki zeby dokladnie wiadomo bylo o co chodzi.
Uwaga! Użytkownik Sterylny Marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Mam sadzonke ukożenioną. Ma okolo 10cm wysokosci. Kilka liści. Zdjęcia mogę na maila przesłać.Łodyga na jednej krawędzi jest czarna (sucha), ale tylko krawędź. Nie wiem co robić, mam się tym nie martwić czy ją pociąć i ukorzeniać od nowa. Błagam pomóżcie.
Uwaga! Użytkownik siwykrak82 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 97 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Merida »
Wklej to zjdęcie tutaj a nie pierdul że na mejla prześlesz bo nikt nie bedzie sie fatygował
Jebać kaczyńskich, ziobra i PIS
  • 3 / / 0
Jak się wkleja zdjęcia do posta ??
Uwaga! Użytkownik siwykrak82 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.