Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
Psychedelein z języka greckiego ψυχή (psyche, "umysł") i δηλείν (delein, "ukazywać, objawiać"), czyli w wolnym tłumaczeniu "objawiający umysł".
Proszę o nie cytowanie w całości postów znajdujących się na tej samej stronie. - surveilled
Tnij linie muzyki
Rozwal obrazy kontrolne
Rozwal maszynę kontrolną.
William S. Burroughs
Jakiś czas temu byłem sam w mieszkaniu z współlokatorką która totalnie nic nie wie o dragach jakichkolwiek xd Zdaje sobie pewnie sprawę, że istnieją ale raczej nie wie jak wielki wybór jest i paleta efektów :D
Wypiliśmy po piwie, kumpela poszła w kime a ja zapodalem metoksę
Psychodeliki walę raz na 6 miechów, tym razem wziąłem quasi-psychedelik i się potężnie rozczarowałem - już po marii jest mocniej, a i bodyloadu nie ma oprócz pustyni w ryju.
Co do smaku/zapachu, gorzkość jest słaba, w porównaniu do np. tryptamin to jest słodkie :P Po sniffie da się wyczuc w nosku ten charakterystyczny posmak fety,.
Sam motyw fragmentaryzacji ciała był ciekawy, ale jak uświadomiłem sobie, że leżę właśnie bezsilny, zapocony i ledwo oddychający na łóżku, przy otwartym na oścież oknie (na dworze bardzo zimno) i nadal mi wpizdu gorąco, stwierdziłem, że to nie ma nic wspólnego z przyjemnością ew. jakimś rodzajem samorozwoju (wkoncu dragi po to sie bierze), a tym bardziej nie miało to nic wspólnego z silnym na co dzień facetem - to była jakaś żenada.
Teraz określam MXE jako party drug w dawce 50mg nosem + dopijane piwkami do końca imprezy (oczywiście jak ktoś lubi na imprezie zarzucać różne wynalazki), a nie jako trip-drug.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.