Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 968 / 96 / 0
Długoterminowy wpływ przyjmowania psychedelików.Chodzi mi o oznaki utrzymujące się dłużej niż pół roku.Pod pojęciem psychedeliki rozumiem tutaj zarówno srodki klasyczne jak LSD czy grzyby jak i inne środki typu DXM czy rc. Prosze o wypowiadanie się w tym watku doświadczonych konsumentów tychże substancji. W miare mozliwosci krótkie wypisanie w punktach zarówno plusów jak i minusów, oraz opisanie swojego starzu także jeśli chodzi o substancje z innych grup. Zależy mi na syntetycznym ujęciu tematu.
  • 21 / / 0
Znaczy nie jestem może super ekspertem w sprawach psychodelicznych, ale jednak są według mnie dwa rodzaje wpłwu psychodelików na człowieka.

1. Dla prostej zabawy
- Zaczynamy od grzybów do mocniejszy psychodelików w celu zbadania wszystkiego ;>

2. Dla celów uporządkowania sobie myśli.

Tak poza tym sądze, że częste branie psychodelików nie jest dobre dla mózgu ? Może po jakimś czasie świat normalny stanie się nudny ?

Sam jestem ciekaw ; > z psychodelikami będę miał styczność za jakiś czas. Zacznę od grzybów. Potem pauzuje na jakiś czas i sprawdzam salvie a na koniec ayahuasca.
  • 232 / 8 / 0
Plusy? hmm.. lekka zmiana postrzegania tego co nas otacza?
Minusy? na pewno odrealnienie, przy dłuższym stosowaniu, to można się dorobić całkiem ładnych kraterów w mózgu, zryta pamięć, zryte logiczne myślenie, zryte huśtawki nastrojów. A już przy hardcorowej wersji brania psych0dragów to wypalenie się, brak emocji, brak chęci. Dupa, o...
  • 405 / 2 / 0
nie psychedeliki tylko psycho
  • 1876 / 23 / 0
Pierdolicie ;-) Choć wiadomo wszystko zależy od człowieka .
Psychodeliki biorę od ok 4 lat , przez ostatnie 2,5 roku dośc sporadycznie , co tydzień , czasem robie przerwy 2-3 tyg max , doświadczenie jakie mam to ponad 50 róznych agonistów serotoninowych ( tryptaminy i fenetylaminy , choć większośc to fenetylaminy )
Minusów żadnych nie zauważyłem ,
zero problemów z pamięcia krótkotrwałą i długotrwałą , żadnego zrycia logicznego myślenia ani żadnych chorób psychicznyh typu depresja , lęki . A napewno tym bardziej nie
A już przy hardcorowej wersji brania psych0dragów to wypalenie się, brak emocji, brak chęci. Dupa, o...
Ogólnie raczej same plusy , jedyny duży minus to bardzo silne HPPD :-D
  • 370 / 13 / 0
opak pisze:
Minusów żadnych nie zauważyłem ,
jedyny duży minus to bardzo silne HPPD :-D
Jesteś pewien, że nic więcej Ci nie poryło? :cheesy:

Ogólnie skoro psychodeliki wpływają równie mocno na low-level czyli percepcję, jak i high-level czyli wyższe funkcje (m.in. rozumowanie), więc powinien być odpowiednik HPPD na wyższym szczeblu. Jakieś konkretne schizy :nuts:
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1876 / 23 / 0
Trochę niejasno sie wyraziłem , minusów miałem na myśli w sferze emocjonalnej i tej odpowiedzialnej za pamięć , koncentrację itd . Moje HPPD wpływa jedynie na zdolnośći percepcyjne która jest bardzo mocno zmieniona , na te ze strony psychicznej już nie . Ale ja to ja ktoś inny może mieć inaczej.
Ogólnie już i tak przyzwyczaiłem się do tego w taki sposób że w żaden sposób nie dekoncentruje mnie to na wykonywanych czynnościach a wiem ze niektórzy właśnie przez swoje HPPD mają problemy ze skupieniem się na rzeczach typu nauka , prowadzenie samochodu itd.
  • 102 / / 0
To już wiemy dlaczego takie mocne tripy masz. Połowa to HPPD %-D

Na pewno przywoływanie sobie z pamięci pewnych skojarzeń z tripów.
Uwaga! Użytkownik Minimalny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 8 / 0
Na mnie też jakoś specjalnie psych0dragi źle nie działają, ale obracam się w środowisku w którym już paru gości ładnie porobiło, a też jakoś specjalnie w to nie byli wyebani. %-D

Na każdego inaczej wchodzi, znałem koleżkę, który po dobrym blancie zawiesił się na trzy dni. Nie wychodził z domu, z nikim nie gadał...
  • 68 / 1 / 0
Derealizacja otaczającego świata, zaburzenia pamięciowo-czuciowe. Po dluzszym stosowaniu kannabinoli zanik uczuć i spadek libido. Przy częstym stosowaniu Tryptamin na pewno zwiększona szansa na zachorowanie na schizofrenie czy psychozy (np. dwubiegunowa). Spadek motywacji, zainteresowań, spotęgowanie znużenia i zmęczenia. To tylko jedne z niewielu negatywnych skutków stosowania psychodelików.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.