Jest to zależne od rodzaju substancji? Niektóre maję lepsze predyspozycje od innych? Ktokolwiek z was doświadczył tego?
2C-I także miało pierwiastek synestezji, ale tam dźwięk miał w sobie wiele kolorów i wiele wzorów. Rodzinka 2C ma do tego największe predyspozycje, sądzę.
Edit: A, sorry, "po czym najłatwiej..." Zapomniałem się. Czy najłatwiej, to Ci nie powiem, bo wielu nie próbowałem. Słuchaj panów wyżej. :-)
Tryptaminy, lizergamidy. Po 25D-NBOMe chyba też może wystąpić; 2C-E też powinno dać radę.
x = x
x = x
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.