Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 397 / / 0
Witam.
Nie będę zbytnio się rozpisywał, więc po prostu spytam.
Po jakim narkotyku jest największa szansa przeżyć doświadczenie mistyczne? W życiu udało mi się to osiągnąć tylko 2 razy, po homecie i bez wahania przyznam, że to były najlepsze momenty w moim nędznym życiu :F

btw. Do takich tripów doskonale pasuje utwór Ufomammut - Ammonia
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 3127 / 28 / 0
High, how are you?
  • 2651 / 42 / 0
Hmmm... Spróbuj Salvii, DXM.
Dysocjanty ogólnie jebią mistycyzmem jak huj %-D
  • 397 / / 0
Ani szałwia ani dex na mnie nie działają mistycznie w żadnym stopniu, a próbowałem nie raz, nie dwa ;-)
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 3127 / 28 / 0
Przy szałwii nie ma myśli, więc cięzko mówić o jakimś mistycyzmie, chyba że ktoś żuje liście a później kilka godzin medytuje, wtedy ma to jakiś sens. DXM - bez komentarza. Co innego sigma %-D
High, how are you?
  • 3248 / 3 / 0
Z odpowiednim nastawieniem, przygotowaniem - DXM :) Tylko trzeba się postarać, to nie jest tak, że łykniesz 30 tabletek i nagle łapiesz trip mistyczny, tak myślą tylko Ci, co mają małe z nim doświadczenie i go nie lubią :D
Uwaga! Użytkownik Crytek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 28 / 0
Ja miałem kiedyś doświadczenie mistyczne po alkoholu, ale nie znaczy to, że będę go polecał w tym temacie.
High, how are you?
  • 971 / 98 / 0
DXM,grzyby,LSD
  • 397 / / 0
Ponoć 5-MeO-DALT miał działać mistycznie, ale nie wiem ile w tym prawdy :huh:
  • 886 / 9 / 0
grzyby i LSD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.