Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
blueberry pisze:Czy ja wiem? Po miesiącu przerwy (przynajmniej u mnie) magia powróciła sama, powiem więcej - była nawet większa niż kiedyś i przedwczoraj przeżyłem na przykład lot swojego życia ;]
Crytek pisze:Ja po dwóch miesiącach przerwy zauważyłem podobną zmianę :finger:blueberry pisze:Czy ja wiem? Po miesiącu przerwy (przynajmniej u mnie) magia powróciła sama, powiem więcej - była nawet większa niż kiedyś i przedwczoraj przeżyłem na przykład lot swojego życia ;]
mi niestety nic nie pomaga powrócić pewnej "magii", ani przerwa, ani grejp, ani czosnek, oczywiście trochę polepszają fazę ale nie o to chodzi... :(
Pełnej magii nigdy się nie przywróci, chyba, że ktoś nam pamięć skasuje i na nowo zaczniemy DXM poznawać. Tak jest ze wszystkim, nawet z muzyką, nie jedna potrafi nas zauroczyć i będziemy jej słuchać cały czas, po czym się stanie "zwyczajna".
Zabawy z grejpami, czosnkami i przerwami działają imho na takiej zasadzie, że gdy wyzerujemy licznik, to moc znowu będzie "podobna". Jednak już nigdy nie będzie taka sama... Aż się łezka w oku kręci, jak przypomnę sobie te tripy z muzyką celtycką, oglądanie Robin Hooda i ogromna fascynacja kulturą Celtów. To było coś niesamowitego, jak i pierwsze loty na cosmosis, kiedy czyste 900mg robiło tak jak po pewnym czasie 1800mg, porównując moc. Ahh to wpadnięcie w wir szaleństwa, ale to już było i nie wróci więcej ;) Tak samo jest z każdą substancją, dlatego jak już mi coś wpadnie w ręce, to będę rzadko tego używał, aby magia została jak najdłużej :)
czuję tylko że ten sposób glutaminowy nie zadziała nic a nic jeśli chodzi o doraźną pomoc i trzeba poprostu zrobić przerwę od deksa i zacząć jeść codziennie dużo glutaminianu sodu itp napoje z biedronki pić czyli inaczej mówiąc nie odżywiać się zbyt dobrze
cóż, trzeba spróbować bo co mam do stracenia oprócz zdrowia? :-)
jogurt pisze:Lepiej jesc amanity, nie jedzcie tego shitu.
http://www.youtube.com/watch?v=GMSzdgz2ZLs
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.