Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Ostatnie experymenty z MXE utwierdziły mnie w przekonaniu, że to właśnie receptory NMDA (oraz ich desensetyzacja u osób regularnie spożywających DXM) odpowiadają za efekt "Magii DXMu" oraz za jego stopniowy zanik.
Reaktywacja receptorów NMDA
Znani agoniści NMDAr:
- kwas glutaminowy (aminokwas białkowy, silnie excytuje receptor NMDA, duża zawartość w glutaminianie sodu - Maggi, zupy instant)
- kwas asparginowy (aminokwas białkowy, słabo excytuje NMDAr)
- seryna (aminokwas białkowy)
-cykloseryna (antybiotyk)
Najbardziej obiecująca wydaje się silnie dzialająca i wszechobecna w układzie NMDA (60-70% neuronów) glutamina. Tym bardziej, że jak wskazują badania poziom glutaminy jest obniżony u osób chorych na schizofrenię oraz nadużywających PCP (antagonista NMDA)
W najbliższym czasie zakupie i przeprwadze na sobie kuracje L-glu i opisze szerzej ewentualne lub ich brak) efekty.
Allegro - Glutamina, 30 caps, 8,50zł
http://allegro.pl/olimp-l-glutamine-30- ... 07471.html
Lot raz na jakiś czas (nie co pare dni czy co weekend) + do tego dieta wysoko glutamionowa dodatkowo i tylko ciekawe ile jej trzeba bezpośrednio przed zażyciem aby działała należycie... Mi tam DXM jest w sumie obojętny (tzn 2'ie plateau + psycho to coś pieknego), bvardziej zależy mi na stosowaniu tego by rozkręcić tripy po moteoksie
czekamy aż ktoś zrobi kuracje zupką
Ale pamiętam,że już odtańczyłem swój taniec śmierci z diabłem
nasze mózgi są bezpowrotnie antydeiksemowe
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.