z gory dzieki za wszelkie wskazowki
box 40x40, 3 zarowki osram natura 60w (fundusze ]
żarówki?????!!!!!!! jezeli nie sa to energooszczedne (kompaktowe) to mozesz rownie dobrze dac sobie spokuj. zmien te zarowki na kompakty!!!! KONIECZNIE, i doloz jeden wentylator komputerowy, temperatura musi byc najlepiej kolo 26 C +/- 2 C. przy wegu przydalo by sie min 20h oswietlenia
wilczy pisze: box 40x40, 3 zarowki osram natura 60w (fundusze :( )
pamietaj tylko zeby nie rzucac sie na promocje. kompakty tylko philips lub osram 21W - najlepszy stosunek ceny do mocy do ilosci swiatla. pozdr, czekamy na relacje;)
Cannabis101 pisze: Mam roślinki 3 tygodniowe, ale są bardzo niskie, stożek wzrostu trochę przychamował rozwój, za to roślina rozrasta sie z boku, co może być przyczyna że nie chcę iść do góry , mam HPS 100W z szybą odległy 10cm od szczytu i dość ciepło w boxie blisko 30stopni, ale rośliny są zielone i zdrowe tylko stożek nie chce iść w górę, a planowałem LST i ScgOG, ale może jak nadal będą takie karłowate ale rozłożystę to może bez LST da sie ładną siatkę topów ułożyć, co wy na to??
PS. ja tez trzymam HPS 100W ok 10 cm od szczytow, bez szybki (jestem juz na flow) i wszystko idzie bez problemów. ja na wszelki wypadek dodaje CO2 w formie swieczek z IKEI
NAJWAżNIEJSZE - NIE PANIKUJ!!!
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.