Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
edit:
ostatnio również ktoś odpowiedział na jedno z moich pytań dotyczących "zestawu tryptamin", wspominając o 4-PO-MT, czyli o baeocystynie, zastanawiałem się, dlaczgo 4-PO-MT jest tak rzadko wspominana, skoro jest tak istotnym elementem pełnego doświadczenia psychodelicznego? swoją drogą, nie znam się na tym wystarczająco, ale intrygowała mnie sprawa stabilności oraz "trudności" syntetyzowania owego "dobra". czy ktoś mógłby o tym coś wspomnieć? dostępne informacje są niestety dość biedne :(
Jadłem oprócz niej póki co tylko hometa i brakowało mi w nim stymulacji i pewności siebie, czułem się jak dziecko, które co chwila śmieje się z własnej głupoty.. ;)
Scalam. dsn
molasar pisze:A czy tryptaminy nie mają ekskluzywnego statusu substancji najczęściej dopuszczanych do badań? głównie chodzi mi o DMT . jeśli się mylę proszę o sprostowanie ;)
(...)
wspominając o 4-PO-MT, czyli o Baeocystynie, zastanawiałem się, dlaczgo 4-PO-MT jest tak rzadko wspominana, skoro jest tak istotnym elementem pełnego doświadczenia psychodelicznego?
A o baeocystynie cicho, bo większość grzybojadów nawet nie wie, że takowa istnieje, do tego występuje w małych ilościach w łysicach, no i nie jest dostępna na rynku RC (przynajmniej tym powszechnym).
Ps. Ogarnij się bo jak na boga to kiepsko ogarniasz, pozdrawiam
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.