Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
edit:
ostatnio również ktoś odpowiedział na jedno z moich pytań dotyczących "zestawu tryptamin", wspominając o 4-PO-MT, czyli o baeocystynie, zastanawiałem się, dlaczgo 4-PO-MT jest tak rzadko wspominana, skoro jest tak istotnym elementem pełnego doświadczenia psychodelicznego? swoją drogą, nie znam się na tym wystarczająco, ale intrygowała mnie sprawa stabilności oraz "trudności" syntetyzowania owego "dobra". czy ktoś mógłby o tym coś wspomnieć? dostępne informacje są niestety dość biedne :(
Jadłem oprócz niej póki co tylko hometa i brakowało mi w nim stymulacji i pewności siebie, czułem się jak dziecko, które co chwila śmieje się z własnej głupoty.. ;)
Scalam. dsn
molasar pisze:A czy tryptaminy nie mają ekskluzywnego statusu substancji najczęściej dopuszczanych do badań? głównie chodzi mi o DMT . jeśli się mylę proszę o sprostowanie ;)
(...)
wspominając o 4-PO-MT, czyli o Baeocystynie, zastanawiałem się, dlaczgo 4-PO-MT jest tak rzadko wspominana, skoro jest tak istotnym elementem pełnego doświadczenia psychodelicznego?
A o baeocystynie cicho, bo większość grzybojadów nawet nie wie, że takowa istnieje, do tego występuje w małych ilościach w łysicach, no i nie jest dostępna na rynku RC (przynajmniej tym powszechnym).
Ps. Ogarnij się bo jak na boga to kiepsko ogarniasz, pozdrawiam
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe