Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 406 / 3 / 0
Nie wiem skąd pomysł łączenia pseudoefedryny i teobrominy z tym lekiem. Inteligentna i elokwentna dziewczyna, a pomysły dziwne. Dzięki za opis działania moklobemidu. Jednak nadszedł czas, aby przestać się łudzić. Nie ma leków na rzeczywistość. Pozostaje mi praca nad sobą.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 329 / 9 / 0
Nie teobromina a tyramina,poczytaj sobie o tyraminie w związku z Imao i dlaczego nie można łączyć.Nie że pomysły,po prostu nie zdawałam sobie sprawy z powagi zagrożenia,zbagatelizowałam to.

trochę o tyraminie:
"Inhibitory monoaminooksydazy (IMAO) należą do leków, których zażywanie – ze względu na wysokie ryzyko interakcji z pożywieniem – wymaga ścisłej kontroli diety.

Monoaminooksydaza (oksydaza monoaminowa, MAO) jest enzymem katalizującym proces oksydatywnej deaminacji amin biogennych, w tym tyraminy powstającej z rozkładu białek długo przechowywanej lub fermentującej żywności. W związku z tym inhibitory MAO pośrednio hamują także metabolizm tyraminy, podnosząc jej poziom we krwi. Zwiększenie stężenia tyraminy w osoczu może skutkować podwyższeniem ciś­nienia krwi, a w ciężkich przypadkach może nawet prowadzić do przełomu nadciśnieniowego. Jego groźnym powikłaniem może być niedokrwienie serca i krwotok wewnątrzczaszkowy. Inne objawy niepożądane związane z zahamowaniem metabolizmu tyraminy to: bóle głowy, migreny, fotofobia, mdłości, wymioty, uczucie kołatania serca lub sztywność karku.
Do grupy leków wchodzących w interakcje z tyraminą zaliczamy leki przeciwdepresyjne, takie jak: fenelzyna, tranylcypromina, moklobemid, a także stosowany w bakteryjnych zakażeniach żołądkowo-jelitowych furazolidon oraz stosowany w terapii gruźlicy izoniazyd.

Pacjenci stosujący leki z grupy inhibitorów MAO powinni unikać spożywania znaczniejszych ilości pokarmów zawierających tyraminę, ponieważ akumulacja tego związku może doprowadzić do niebezpiecznego wzrostu ciśnienia tętniczego.

Tyramina a migreny
Jak tyramina wpływa na ból głowy? Podwyższenie stężenia tyraminy we krwi powoduje wzrost ciśnienia. W efekcie naczynia krwionośne najpierw gwałtownie się kurczą, a potem rozszerzają. A gwałtowne podniesienie poziomu ciśnienia tętniczego powoduje ból migrenowy. Tyramina kumuluje się u osób o zaburzonym funkcjonowaniu enzymu, który ją rozkłada. Enzym ten nazywany jest monoaminooksydazą (MAO). Gdy podwyższa się stężenie tyraminy we krwi, dochodzi w organizmie do tak zwanego przełomu nadciśnieniowego i występuje silny, migrenowy ból głowy. U niektórych osób dochodzi do tego kołatanie serca. W skrajnych przypadkach taka sytuacja może doprowadzić do zapaści a nawet śpiączki."
Ostatnio zmieniony 04 września 2011 przez Lady-K, łącznie zmieniany 1 raz.
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 406 / 3 / 0
Mniejsza o to. Tak czy inaczej fenyloetyloamina. Pewnie, że tyramina wywoła gorsze efekty. Ważne, że nie skończyło się gorzej.

Edit: Spoko, ja wiem, że Ty wiesz. :-) Za dużo noradrenaliny powstaje z takiego połączenia. Sztuczny stres i lęk. Przełom nadciśnieniowy może prowadzić do śmierci. Jesteś zbyt inteligentna, żeby zrobić sobie krzywdę. Inna sprawa, że naćpany albo najebany człowiek nie myśli. Sam zaliczyłem kilka ryzykownych sytuacji. Na drugi dzień cieszyłem się, że mam więcej szczęścia niż rozumu. :-)
Fikcja literacka.
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 329 / 9 / 0
Trochę mi slodzisz ,dzięki az mi głupio:) Nie uwazam się za osobę przesadnie inteligentną,taka przeciętna...Nie dośc inteligentna by przwidzieć tak chujowa sytuację jaka się zdarzyła parę dni temu.

600 mg moklo+ 120 mg pseudoefedryny + w chuj czekolady i w ogóle wyjebane na dietę = ( u mnie) cisnienie 230 i mega helikopter w głowie.Ludzie uważajcie.
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

• 406 / 3 / 0
Inteligentna bezsprzecznie. Jak byś nie była to nie zadałabyś sobie trudu poszukiwania i rozumienia. Przeciętny Kowalski czy Kowalska nie interesują się takimi tematami. Motywacja to osobna kwestia. Nie mam tendencji do "słodzenia". Piszę co myślę.

Ja po kilku połączeniach stymulantów, suplementów i alkoholu po prostu zdałem sobie sprawę, że kiedyś przesadzę. Taka durna iluzja, że jesteś niezniszczalny. Młody, myślący, kontrolujesz sytuację, masz wiedzę itd. Każdemu zdarzy się przecenić własne możliwości. Potem budzisz się. Nie pamiętasz skąd się tam wzięłaś i po co. Brak telefonu czy dokumentów i pustka w pamięci. Potem moralniak i roztrząsanie czy coś się stało czy sam sobie to dopisałem. Do tego problemy z utrzymaniem się na nogach, układem oddechowym i serce wyskakujące do gardła albo bijące bardzo wolno i ciężko. Nie taki zwykły zjazd. Złudzenia.
Fikcja literacka.
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 642 / 14 / 0
Ja odstawiam dzis w pizdu ten lek.
haha wiedziałem że długo się nim naleczysz :-D ale aż tak długo to nie przypuszczałem ..i co teraz planujemy dalej :cool: brać?
Jednak nadszedł czas, aby przestać się łudzić. Nie ma leków na rzeczywistość. Pozostaje mi praca nad sobą.
Zrozumiałem już to dawno,dobra praca nad sobą przynosi rezultaty lepsze niż leki ,dzisiaj kiedy biorę jakiś lek (zostało mi sporo z przeszłości) to czuje się ograniczony w dedukcji i zasobach mojego umysłu (nawet po benzo)
Inteligentna bezsprzecznie.
????????/Co najmniej lekkomyślna :rolleyes:
  • 329 / 9 / 0
qiuru18 pisze:
Zrozumiałem już to dawno,dobra praca nad sobą przynosi rezultaty lepsze niż leki ,dzisiaj kiedy biorę jakiś lek (zostało mi sporo z przeszłości) to czuje się ograniczony w dedukcji i zasobach mojego umysłu :
Aha.No to fajnie masz.A ja jak nie biorę leków (np dziś)to ciągle mam głupie myśli np dziś myślę tylko o tym czy zrobić sobie kotka czy nie zrobić ,nie mma co prawda jeszcze doła ale problem ze skupieniem się nad głupimi prostymi rzeczami. Juz od 4 osób z tego forum słyszę ze nie powinnam brac leków tylko nad soba pracowac bla bla bla..Juz pisałam z 5 razy na tym forum ,fajnie może kiedyś dojdę do takiego oświecenia (moze będziecie świadkami tej wspaniałej ewolucji tu na forum kto wie) ale na razie nie chcę się nawracać,bez leków czuję się nieszczęsliwa,bardzo bardzo...I tak zrobiłam duzy postęp-nie zapierdalam codziennie kresek fety tylko leczę się antydepresentami jak przystało na porządną dziewczynkę.

• 253 / 3 / 0
Jakie to leczenie?
Nazywajmy rzeczy po imieniu - 600mg moklaru to po prostu ćpanie
Ostatnio zmieniony 05 września 2011 przez Vincent Vega, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Vincent Vega jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 886 / 9 / 0
vega zacznijmy od tego, że lecznenie moklo mija się z celem :) ponieważ za chwilę przestanie działać. W ogóle szkoda kasy na ten lek :) karokaro22 zacznij myśleć przed, a nie po fakcie. To nie jest zabawa. Zresztą sama prędzej czy później zrozumiesz. Posty qiuru18 traktuj z przymrużeniem oka. Najpierw wpierdolił pół apteki, a teraz gada pierdoły, że praca nad sobą wszystko zaleczy. Jak chce głosić tego typu tezy niech się wyżala na nerwica.com tam znajdzie grono popleczników.
  • 253 / 3 / 0
No i dlatego nie można nazwać tego leczeniem, Tinos. To chwilowa ulga itd., która w moim mniemaniu bliższa jest ćpaniu niż leczeniu.
Uwaga! Użytkownik Vincent Vega jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.