Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
trochę o tyraminie:
"Inhibitory monoaminooksydazy (IMAO) należą do leków, których zażywanie – ze względu na wysokie ryzyko interakcji z pożywieniem – wymaga ścisłej kontroli diety.
Monoaminooksydaza (oksydaza monoaminowa, MAO) jest enzymem katalizującym proces oksydatywnej deaminacji amin biogennych, w tym tyraminy powstającej z rozkładu białek długo przechowywanej lub fermentującej żywności. W związku z tym inhibitory MAO pośrednio hamują także metabolizm tyraminy, podnosząc jej poziom we krwi. Zwiększenie stężenia tyraminy w osoczu może skutkować podwyższeniem ciśnienia krwi, a w ciężkich przypadkach może nawet prowadzić do przełomu nadciśnieniowego. Jego groźnym powikłaniem może być niedokrwienie serca i krwotok wewnątrzczaszkowy. Inne objawy niepożądane związane z zahamowaniem metabolizmu tyraminy to: bóle głowy, migreny, fotofobia, mdłości, wymioty, uczucie kołatania serca lub sztywność karku.
Do grupy leków wchodzących w interakcje z tyraminą zaliczamy leki przeciwdepresyjne, takie jak: fenelzyna, tranylcypromina, moklobemid, a także stosowany w bakteryjnych zakażeniach żołądkowo-jelitowych furazolidon oraz stosowany w terapii gruźlicy izoniazyd.
Pacjenci stosujący leki z grupy inhibitorów MAO powinni unikać spożywania znaczniejszych ilości pokarmów zawierających tyraminę, ponieważ akumulacja tego związku może doprowadzić do niebezpiecznego wzrostu ciśnienia tętniczego.
Tyramina a migreny
Jak tyramina wpływa na ból głowy? Podwyższenie stężenia tyraminy we krwi powoduje wzrost ciśnienia. W efekcie naczynia krwionośne najpierw gwałtownie się kurczą, a potem rozszerzają. A gwałtowne podniesienie poziomu ciśnienia tętniczego powoduje ból migrenowy. Tyramina kumuluje się u osób o zaburzonym funkcjonowaniu enzymu, który ją rozkłada. Enzym ten nazywany jest monoaminooksydazą (MAO). Gdy podwyższa się stężenie tyraminy we krwi, dochodzi w organizmie do tak zwanego przełomu nadciśnieniowego i występuje silny, migrenowy ból głowy. U niektórych osób dochodzi do tego kołatanie serca. W skrajnych przypadkach taka sytuacja może doprowadzić do zapaści a nawet śpiączki."
/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
Edit: Spoko, ja wiem, że Ty wiesz. :-) Za dużo noradrenaliny powstaje z takiego połączenia. Sztuczny stres i lęk. Przełom nadciśnieniowy może prowadzić do śmierci. Jesteś zbyt inteligentna, żeby zrobić sobie krzywdę. Inna sprawa, że naćpany albo najebany człowiek nie myśli. Sam zaliczyłem kilka ryzykownych sytuacji. Na drugi dzień cieszyłem się, że mam więcej szczęścia niż rozumu. :-)
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
600 mg moklo+ 120 mg pseudoefedryny + w chuj czekolady i w ogóle wyjebane na dietę = ( u mnie) cisnienie 230 i mega helikopter w głowie.Ludzie uważajcie.
Ja po kilku połączeniach stymulantów, suplementów i alkoholu po prostu zdałem sobie sprawę, że kiedyś przesadzę. Taka durna iluzja, że jesteś niezniszczalny. Młody, myślący, kontrolujesz sytuację, masz wiedzę itd. Każdemu zdarzy się przecenić własne możliwości. Potem budzisz się. Nie pamiętasz skąd się tam wzięłaś i po co. Brak telefonu czy dokumentów i pustka w pamięci. Potem moralniak i roztrząsanie czy coś się stało czy sam sobie to dopisałem. Do tego problemy z utrzymaniem się na nogach, układem oddechowym i serce wyskakujące do gardła albo bijące bardzo wolno i ciężko. Nie taki zwykły zjazd. Złudzenia.
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
Ja odstawiam dzis w pizdu ten lek.
Jednak nadszedł czas, aby przestać się łudzić. Nie ma leków na rzeczywistość. Pozostaje mi praca nad sobą.
Inteligentna bezsprzecznie.
qiuru18 pisze: Zrozumiałem już to dawno,dobra praca nad sobą przynosi rezultaty lepsze niż leki ,dzisiaj kiedy biorę jakiś lek (zostało mi sporo z przeszłości) to czuje się ograniczony w dedukcji i zasobach mojego umysłu :
Nazywajmy rzeczy po imieniu - 600mg moklaru to po prostu ćpanie
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/7/77375942-6694-4840-98d8-4298c28497e2/coke.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250501%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250501T164902Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=9d5b2650a0a3e95a299391e270f1f0ba53904b6546d3a454f0d9ae4cc68fef5d)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/trafiloimsie.jpg)
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną
Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.