skoro mam zamiar niedługo zainwestować w próżnię okołoziemską.
ta w Twojej głowie przestała przynosić dochody?
gynoid pisze: To ja poproszę zdjęcia z kosmosu tego układu geocentrycznego albo tej płaskiej Ziemi podpieranej przez cztery żółwie czy słonie...
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
W pierwszym chodzi o to, że z jednego końca naszej ziemskiej orbity widok gwiazd jest odrobinke inny od widoku z drugiego końca, tak samo jak różny jest obraz wpadający do lewego i prawego oka. Aberracja za to wyjaśnia takie małe elipsy które gwiazdy zakreślają co roku na niebie, to zjawisko z kolei w życiu codziennym objawia się kroplami deszczu spadającymi, według obserwatora zapierdalającego samochodem, pod kątem, kiedy tak naprawde spadają z grubsza prosto (to już zwykła aberracja, nie świetlna). Jeżeli ktoś dalej sądzi, że geocentryczny model wszechświata jest możliwy to jego sprawa, ale prosze nie rozpowszechniać wśród narkotykowych elit takich zabobonów.
kontekst pisze: No ja na przykład mogę, bo wiem co to jest paralaksa albo zjawisko aberracji światła.
W pierwszym chodzi o to, że z jednego końca naszej ziemskiej orbity widok gwiazd jest odrobinke inny od widoku z drugiego końca, tak samo jak różny jest obraz wpadający do lewego i prawego oka. Aberracja za to wyjaśnia takie małe elipsy które gwiazdy zakreślają co roku na niebie, to zjawisko z kolei w życiu codziennym objawia się kroplami deszczu spadającymi, według obserwatora zapierdalającego samochodem, pod kątem, kiedy tak naprawde spadają z grubsza prosto (to już zwykła aberracja, nie świetlna). Jeżeli ktoś dalej sądzi, że geocentryczny model wszechświata jest możliwy to jego sprawa, ale prosze nie rozpowszechniać wśród narkotykowych elit takich zabobonów.
kontekst pisze: No ja na przykład mogę, bo wiem co to jest paralaksa albo zjawisko aberracji światła.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
http://www.eioba.pl/a/2whv/kosmosy-prze ... e-wymiarow
W 3D/3G mózg i planeta tworzy pole magnetyczne co daje obraz w 3D.
W fiz. kwantowej dalej odkrywamy ze wszystko jest plaskie.
Ostatecznie to prawdą jest że możemy wyłączyc odległośc we wszechswiecie a on dalej bedzie istnial
lecz bez tej iluzji
magekyu pisze: W fiz. kwantowej dalej odkrywamy ze wszystko jest plaskie.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
gdy juz na niej krok postawisz, wnet poczujesz podmuch prawdy,
Skryta w każdym ludzkim genie, Ty się nie bój krok przed siebie,
wszech wymiary, ludzkie mysli, sens zabawy, szybko pojmiesz bez obawy
Kiedy głowa jest już pełna, pytasz jeszcze?
-gdzie jest renta
omg
/poeta na stymulantach, czuć twardy oświatowy przekaz/
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.