Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
skoro mam zamiar niedługo zainwestować w próżnię okołoziemską.

ta w Twojej głowie przestała przynosić dochody?
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 125 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Euler »
trollin, trollin, trollin down the riveeeeer.
Uwaga! Użytkownik Euler jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
gynoid pisze:
To ja poproszę zdjęcia z kosmosu tego układu geocentrycznego albo tej płaskiej Ziemi podpieranej przez cztery żółwie czy słonie...
A myślisz, że patrząc na jakąkolwiek obecną fotkę układu słonecznego możesz dojść do tego co jest w środku i jak się kręci?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kontekst »
No ja na przykład mogę, bo wiem co to jest paralaksa albo zjawisko aberracji światła.
W pierwszym chodzi o to, że z jednego końca naszej ziemskiej orbity widok gwiazd jest odrobinke inny od widoku z drugiego końca, tak samo jak różny jest obraz wpadający do lewego i prawego oka. Aberracja za to wyjaśnia takie małe elipsy które gwiazdy zakreślają co roku na niebie, to zjawisko z kolei w życiu codziennym objawia się kroplami deszczu spadającymi, według obserwatora zapierdalającego samochodem, pod kątem, kiedy tak naprawde spadają z grubsza prosto (to już zwykła aberracja, nie świetlna). Jeżeli ktoś dalej sądzi, że geocentryczny model wszechświata jest możliwy to jego sprawa, ale prosze nie rozpowszechniać wśród narkotykowych elit takich zabobonów.
cześć
  • 125 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Euler »
kontekst pisze:
No ja na przykład mogę, bo wiem co to jest paralaksa albo zjawisko aberracji światła.
W pierwszym chodzi o to, że z jednego końca naszej ziemskiej orbity widok gwiazd jest odrobinke inny od widoku z drugiego końca, tak samo jak różny jest obraz wpadający do lewego i prawego oka. Aberracja za to wyjaśnia takie małe elipsy które gwiazdy zakreślają co roku na niebie, to zjawisko z kolei w życiu codziennym objawia się kroplami deszczu spadającymi, według obserwatora zapierdalającego samochodem, pod kątem, kiedy tak naprawde spadają z grubsza prosto (to już zwykła aberracja, nie świetlna). Jeżeli ktoś dalej sądzi, że geocentryczny model wszechświata jest możliwy to jego sprawa, ale prosze nie rozpowszechniać wśród narkotykowych elit takich zabobonów.
+1
Uwaga! Użytkownik Euler jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
kontekst pisze:
A widzisz. Tylko, że to nie na podstawie fotki ;)

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bombr »
no i co wydumaliscie ?
  • 8 / / 0
Korzystając z 7 piętrowego kosmosu odkryjcie wielowymiarowosc:
http://www.eioba.pl/a/2whv/kosmosy-prze ... e-wymiarow

W 3D/3G mózg i planeta tworzy pole magnetyczne co daje obraz w 3D.
W fiz. kwantowej dalej odkrywamy ze wszystko jest plaskie.
Ostatecznie to prawdą jest że możemy wyłączyc odległośc we wszechswiecie a on dalej bedzie istnial
lecz bez tej iluzji
  • 3490 / 55 / 0
magekyu pisze:
W fiz. kwantowej dalej odkrywamy ze wszystko jest plaskie.
Jacy my i co to znaczy "płaskie"? Odkrywasz coś w fizyce kwantowej? Umiesz ją?

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 131 / 1 / 0
Gdy twa głowa szuka sedna, wez narkotyk droga jedna.
gdy juz na niej krok postawisz, wnet poczujesz podmuch prawdy,
Skryta w każdym ludzkim genie, Ty się nie bój krok przed siebie,
wszech wymiary, ludzkie mysli, sens zabawy, szybko pojmiesz bez obawy
Kiedy głowa jest już pełna, pytasz jeszcze?
-gdzie jest renta

omg

/poeta na stymulantach, czuć twardy oświatowy przekaz/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.