Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam
Ja również jestem zainteresowany podróżą z aya, boje sie tylko że moge sie z tego niewybudzic.
Słyszał ktos o jakims przypadku śmierci spowodowanej przez aya? napiszcie tez jaka dawka była by optymalna dla początkującego, mam na myśli dawke która nie odetnie mnie całkowicie od swiata i będe swiadom swojego zycia :-D a później jeśli przez to przejde jak należy zwiększe dawki :-)
  • 528 / 4 / 0
nawrot160 pisze:
Witam
Słyszał ktos o jakims przypadku śmierci spowodowanej przez aya?
Nie.
Do reszty to poczytaj sobie tutejsze tematy, wszystko jest opisane
  • 3129 / 26 / 0
Ja słyszałem o kolesiu, który zmarł na zawał serca po aya. Przestrzegał diety.
High, how are you?
  • 163 / / 0
chusajn pisze:
Ja słyszałem o kolesiu, który zmarł na zawał serca po aya. Przestrzegał diety.
Może miał wcześniej problemy z sercem, a może miał jakieś nierozpoznane początki choroby...? Czy znacie w ogóle inne przypadki śmierci ze strachu niż po aya...?
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 163 / / 0
nawrot160 pisze:
Witam
Ja również jestem zainteresowany podróżą z aya, boje sie tylko że moge sie z tego niewybudzic.
Słyszał ktos o jakims przypadku śmierci spowodowanej przez aya? napiszcie tez jaka dawka była by optymalna dla początkującego, mam na myśli dawke która nie odetnie mnie całkowicie od swiata i będe swiadom swojego zycia :-D a później jeśli przez to przejde jak należy zwiększe dawki :-)
Ja zdecydowałam się na pierwszy raz na : 50 g Psychotria i 50 g B. Caapi i wiem, że to może okazać się za dużo.

Skoro szamani w dżungli piją to raz na tydzień, mają sie dobrze, a ich mądrość przebija wielu tego świata...posłuchajcie wypowiedzi ayahuaskowych szamanów na you tube, od nich bije mądrość, może nie zawsze taka wynikająca z wiedzy naukowo - książkowej, ale takiej wewnętrznej mądrości...to chyba tylko my ludzie zachodu demonizujemy to, że można umrzeć po aya, doznać zawału serca, a jakie są statystyki odnośnie umieralności po alkoholu ??? To co się dzieje po aya indianie określają jako ''mała śmierć''. Więc w pewnym sensie człowiek umiera, ale nie tak fizycznie.
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2775 / 39 / 0
Każdy psychodelik może zabić na skutek silnej wazokonstrykcji i potencjalnego niedokrwienia mięśnia sercowego. Ja po pharmie dowiedziałem się co to jest ból wieńcowy, na szczęście na strachu się skonczyło
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 163 / / 0
BS pisze:
Każdy psychodelik może zabić na skutek silnej wazokonstrykcji i potencjalnego niedokrwienia mięśnia sercowego. Ja po pharmie dowiedziałem się co to jest ból wieńcowy, na szczęście na strachu się skonczyło
Nie przesadzacie ? Toż z powodu przedawkowania alkoholu można umrzeć...ani Hoffmann ani Strassman nie pisał o możliwości śmierci z powodu psychodeliku. Wiekszość psychodelików, oczywiście mówie o klasie psychodelików takich jak np. LSD, a nie PCP
nie powoduje zmian kardiotoksycznych, dawki śmiertelne i toksyczne tychże są strasznie wysokie, to o czym piszecie to może być straszny skok adrenaliny, która wydziela się w wyniku odczucia strachu i to często jest się trzezwym i doświadcza jej działania i bynajmn iej nie umiera się przez to. Nie było nigdy mowy o kardiotoksycznym wpływie LSD czy ayahuaski, w rozsądnych dawkach oczywiście i szczególnie jeśli chodzi o aya pod pewnymi warunkami. Niedokrwienie mięśnia sercowego to dla mnie kompletne nieporozumienie, jeśli chodzi o te substancje, jedynym zagrożeniem może byc wzrost ciśnienia powodowany przez odczucie strachu i wzrost adrenaliny we krwi - znany odruch walcz albo uciekaj...jeśli ktoś nie ma choroby wieńcowej i problemów z sercem adrenalina nikomu nie zaszkodzi...
  • 1876 / 23 / 0
No to jeszcze mało wiesz przyjacielu ;-)
Choć LSD Cie nie zabije w normalnej dawce , prędzej juz DMT o czym BS sie przekonał %-D I nie było to napewno spowodowane złą dietą czy czymś innym .
  • 163 / / 0
opak pisze:
No to jeszcze mało wiesz przyjacielu ;-)
Choć LSD Cie nie zabije w normalnej dawce , prędzej juz DMT o czym BS sie przekonał %-D I nie było to napewno spowodowane złą dietą czy czymś innym .
Chciałabym sporządzić ayahuaskę z 50 g Psychotrii oraz 50 g B Caapi, czy taka dawka może okazać się dla mnie tak toksyczna, że mnie zabije ? Ważę 55 kg. Czytałam, że podrużnicy ayahuaskowi, spożywają dużo wyższe dawki oraz, że trzeba spożyć bardzo dużo DMT, aby odczuć jego działanie toksyczne. Czy ktoś wie jaka dawka DMT, Psychotrii, Caapi może być śmiertelna ?
  • 176 / 2 / 0
Hej, właśnie dochodzę do siebie po dawce B caapi 50 Gr i P viridis 25 Gr, nie wiem co zrobiłem nie tak ( w sumie to się domyślam) ale coś poszło nie tak.
Wywar przyrządziłem według przepisu z azarius.net, tylko dałem trochę mniej soku z cytryny, podają 200ml do każdej ekstrakcji, a to wydało mi się dużo, więc dałem ok.70 ml. Zadbałem w miarę możliwości o s&s i o 9 wypiłem pierwszą część, po 20 min drugą.
Zacząłem się czuć źle, zamknąłem oczy starając się nie myśleć o złym samopoczuciu fizycznym,
poprzez to " strucie" jak przez mgłę docierały do mnie jakieś powidoki obrazów i myśli, musiałem jakby na siłę dopatrywać eis czegokolwiek.
Po 3 godz. byłem całkowicie wykończony, próbowałem wymiotować, drżąc i pocić się obficie, był moment ,że myślałem że zejdę przy muszli %-D
Powoli, bardzo powoli zaczynam dochodzić do siebie i tak sobie myślę że nie dla mnie jest aya, albo aya nie jest dla chorych ludzi.
Jest jeszcze jedna, najbardziej prawdopodobna wersja, za krótki okres czasu od odstawienia parotexyny.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).