Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
jasno brazowy a wrecz bezowy ,grudkowaty ,po podgrzaniu z tego proszku/grudek zamienia sie w bordowa/ciemno-czerwona ciecz ,smak ? nie wiem sam jak mam go opisac ,napewno charakterystyczny. Zapach taki mmmmm octu ? tak to chyba zapach tak jakby octu. Po paleniu czuje wrecz ten zapach w nosie.
efekty? zawroty glowy ,ciezko sie chodzilo ,takie uczucie (niby przyjemne ,niby nie) ciezko je opisac, jak sie skupilem to cos czulem. Jednym slowem ,jestem chyba osobnikiem na ktorego opiaty nie dzialaja..... albo dzialaja bardzo slabo.
A towar ? podobno chwalony przez wielu.
A mam pytanie czy ADHD ma cos wspolnego z (nie)dzialaniem opiatow? (mam ale niestwierdzone)
Wiadomo Nie ma hery jest tylko brown... Probowalem juz browna z kilku źródeł... miedzy innymi piegusa. Kumpla wykreca i ladnie sklada od 30min do 90min- piegus, wypierdala tak te niema z nim prawie zadnego kontaktu. Chodzi mi tutaj o browna rozpuszczonego w wodzie z kwaskiem cytrynowym, czasami laczonym w pompce z klonem czasami z diazepamem. Kumpla byłego starego wyjadacza jak juz mowilem sklada ladnie gdzie mnie taka sama ilosc np. cwiara (nie wagowa tylko dilerska) tylko lekko uspokaja(kontaktuje zupelnie normalnie). Jestem na bupropionie (wellbutrin xr 300mg) z rana. Czy to jest przyczyna tego ze mnie nie klepie? Nigdy nie palilem browna zawsze pukany...
Mialem problem podobny do Twojego ,ja tylko palilem. U mnie byly to 2 powody aczkolwiek z pewnoscia chodzilo o wyrobienie receptorow, skoro mowisz ze starego wyjadacza sklada pieknie to jest to tak jak pisal BLU 1.wyrobienie receptorow (mnie pierdolnelo tak naprawde sowicie za 5atym razem) 2.na niektorych dzialaja slabo opiaty(nie spotkalem sie z czyms takim:D)
przed pukaniem zawsze sobie robie okolo 3 dni odstawki metki.
Miałem juz 5-7 podejsc do pukanego browna efekty zawsze te same... lekka przyjemnosc zaraz po zainjektowaniu i lekki spokoj.
Juz lepiej klepiala mnie kiedys koda. dziwne to wszystko. dodam ze jestem jeszcze wjebany w klony ktorych zjadam od 4- 10 tabl dziennie (2mg).
klony nawet niedaja mi kopa czy czegokolwiek tylko czuje sie normalniej. chyba trzeba bedzie rzobic kolejny detoks od wszelkich benzo i opiatow, ale to dopiero w listopadzie gdy bede mogl sobie pozwolic na 2 tygodnie lezenia z lozku. (konczy mi sie wtedy kontrakt w pracy).
Podobno da sie zejsc z opiatow sama metka zmniejszajac regularnie dawke. Puki co jak juz pisalem jestem na etapie 25ml rano/wieczorem okazjonalnie (sobota) wypijam 100ml + 5~8 klonów :) efekt przyjemny ale bez fajerwerków, koda by la fajniejsza. Ten jebany wellbutrim pewnie wszsytko psuje... chociaz to moze i dla mnie lepiej :)
Ps. Nie bede pukal (kupował $) 2 cwiar tylko po to zeby spradzic teorie czy faktycznie potrzebuje wiecej stuffu zeby na mnie podzialalo jak powinno. Wydaje mi sie ze ta cwana i mądra pani psychiatra wiedziała bardzo dobrze jakie antydepresanty mi aplikować :P (powiedziałem ze chce wyjsc z kody)
A tak poza tematem to bupropion jest zajebistym antydepresantem... mam porownanie do sertraliny i citalopramu. Daje kopika z rana jak kreska koksiku (jest rowniez stymulantem) działa teoretycznie cały dzien no i libido jest w porzadku, nie ma problemu z pukaniem (dziewczynek ;)
gdy ja nie łykałem antydepresantów i kodeina na mnie dobrze działała to ja też wolałem zakupić sobie 4 paki talvosilenu forte za 40zł i walnąc 1200mg kodeiny niż kupić cwiare browna za 40zł (to były jeszcze zcasy gdy brown cwiara chodził po 40zł) po takiej dawce kodeiny miałem przyjemniejszą euforie.
Talvosilen z kodą dostawałem bez recki miałem fajny układ z apteką, teraz łykam paroksetyne i kodeina niemal w ogóle nie działa, czasem pukam dozylnie morfine lub fentanyl i te opiaty działają ale tak jakby o połowe słabiej gdy łykam paroksetyne, pukam 2 razy wieksze dawki, np kiedys nie bedąc w ciągu to dla dobrego haju potrzebowałem 100mg morfiny iv, a teraz potrzebuje 200mg
Mam tez tak jak ty czasem odkupuje metadon i lubie sobie wypic te 70-80ml, taki okazjonalnie pity metadon daje przyjemny długi haj.
CodeineLover pisze: Mam tez tak jak ty czasem odkupuje metadon i lubie sobie wypic te 70-80ml, taki okazjonalnie pity metadon daje przyjemny długi haj.
W sumie jak łykam non- stop jakieś benzo i pije tą metke to spokojnie pewnie móglbym odstawić ten antydepresant na tydzień i się przekonać (tak w sumie chyba zrobię) jakiś czas może pojadę bez bupripionu, tylko cholera nie wiem czy później na przykład po miesiącu przerwy brania tego Wellbutrinu 300 XR on znowu po wznowienu kuracji dalej będzie działał tak samo ( nie słabiej) czy może już wcale. Teoretycznie bupropion utrzymuje sie w organizmie około tygodnia przytocze tutaj kawałek z wikipedi ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Bupropion )
"Interakcje
Hydroksybupropion jest stosunkowo silnym inhibitorem enzymu CYP2D6, a działanie hamujące aktywność tego enzymu, pomimo mniej niż dobowego czasu półtrwania tego metabolitu, utrzymuje się nawet do tygodnia po zaprzestaniu przyjmowania leku. Z tego powodu mogą nastąpić interakcje z substancjami metabolizowanymi przez CYP2D6, takimi jak kodeina (zahamowanie biotransformacji do morfiny) czy dekstrometorfan (zahamowanie głównego szlaku metabolicznego prowadzącego do dekstrorfanu), co w zależności od przypadku może silnie osłabiać lub wzmagać działanie takich substancji.
Nie należy łączyć bupropionu z innymi stymulantami OUN oraz z inhibitorami MAO, gdyż może to spowodować takie powikłania jak drgawki, wzrost ciśnienia krwi, łagodną hipertermię i tachykardię. Może to być groźne dla zdrowia.
Donoszono jakoby bupropion zwiększał tolerancję na alkohol – pacjenci leczeni amfebutamonem czuli się zwykle znacznie trzeźwiejsi niż zwykle po wypiciu określonej ilości napoju wyskokowego. Spożycie alkoholu podczas leczenia może jednak grozić potencjalnie drgawkami lub nawet reakcjami paradoksalnymi, trudnymi do przewidzenia[19]. Z obydwu wymienionych powodów, spożywanie alkoholu jest niezalecane podczas leczenia.
Preparaty handlowe:
Na polskim rynku dostępne są preparaty:
Wellbutrin XR – tabletki powlekane o zmodyfikowanym uwalnianiu (150 i 300 mg) – zarejestrowany do leczenia depresji, produkowany przez GlaxoSmithKline;
Zyban – tabletki powlekane o przedłużonym uwalnianiu (150 mg) – zarejestrowany do leczenia uzależnienia od nikotyny".
Czy ktoś może mi odpowiedzieć chociaż wiem, że to pytanie niekoniecznie pasuje do tego działu, czy po odstawieniu na jakis czas buproppionu i później wracając do niego z powrotem będzie dalej działał jak należy czy niekoniecznie. I tutaj bardzo proszę o rzeczową odpowiedź.
ps. dalej czuje dzialanie ,slabo juz ,bo slabo ale czuje :)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.