Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Choruję na jaskrę, palenie pomaga, ale co mogę jeszcze sobie spróbować co nie zaszkodzi moim oczom?
Czego kategorycznie nie mogę spróbować?
  • 641 / 16 / 0
Wiele używek (większość) podwyższa ciśnienie śródgałkowe, naprawdę przy jaskrze musisz cholernie uważać na to co bierzesz. Wszelkie alkaloidy tropanowe,co do koki to nie jestem pewny - sprawdź czy mógłbyś ją stosować - pewne źródła podają tylko że "zmienia" ciśnienie śródgałkowe), alkaloidy glistnika, o ile pamiętam opiaty i benzodiazepiny i od cholery innych leków podwyższają ciśnienie śródgałkowe a więc będą szkodzić na jaskrę.
Lwia część depresantów podwyższa ciśnienie śródgałkowe. Nie chce mi się teraz sprawdzać (wybacz) ale wydaje mi się że również pseudoefedryna (a więc pewnie i metcat) podwyższają ciśnienie śródgałkowe, jako że nie należę do osób używających psychodeliki to nie mogę się wypowiedzieć co do nich, ale z pewnością duckduckgo wie na ich temat trochę ;)
  • 1 / / 0
Czy można brać 2C-P chorując na jaskrę?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.