Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
jacok pisze:Hej, pytanie do tych, co przerabiali MST.
- czy zamiast wody mogę wypłukać z masy tabletkowej majkę acetonem? Łatwiej odparowuje, a być może... (patrz punkt 2)
- czy mogę actetylować w acetonie, czy odparować do sucha, a potem zalać nadmiarem bezetu? Mam aceton techniczny (nie bezwodny niestety) niesławnej firmy dragon, ale jak się okaże, że warto, to kupię dobry. Chodzi mi o to, żeby zaoszczędzić bezetu, bo nie mam czasu załatwiać (ani kasy za bardzo), a mam go mało. No i, żeby materiał w całości się zacetylował - w acetonie będzie rozpuszczony, więc wszędzie dojdzie.
wiec tak:
jak pisze Prezes - najpierw woda na tabsy, zeby M ropuscic w wodzie.
-potem to filtrujesz i wode POWOLI odparowujesz.
-teraz mozesz to bezetem, ale pojdzie fhuj bezetu (jak miales fhuj tabsow, z 5 albo i wiecej)
-ja zamiast 3cntow bztu daje ze 4 centy acetonu (czy innego nitrowego hujostwa). podgrzewam LECIUTKO i beltam kubkiem az sie wszystko ladnie rozpusci, z 4cntow acetonu robi sie mniej, ale wszystko plywa jak przy kocowce.
no i potem do tego 20-30kropel bzu (niecaly cent) i dalej juz jak przy koncowce.
Prezesowa acetylacja z weglanami - moze i dziala, ale kto jest takich chemikiem zeby sie w to bawic dlugo: stracanie, extrakcje, masturbacje....
ja ostanio jak to robilem niedawno (kilka lat temu) w mojej gminie - to mialem takie malutenkie niebieskie tableteczki, male jak huj albo i mniejsze. wychodzilo perfecto.
aceton/nitro/toluen - napewno nie zaszkodzi, a mysle ze pomoze, chociazby w skroceniu czasu i w zaoszczedzeniu bztu.
.
W temacie Alkalizacja w Produkcji Kompotu, to jakiś snooze na moje pytanie- po co wy to wszystko wymyślacie?, to odpisał- aby rasa ćpunów zdechła. Może ten człowiek właśnie to miał na myśli, że na hyper coraz więcej informacji jest BEZPIECZNYCH, czyli takich aby tzw KINDERĆPUNI nie mogli się z hyper czegoś konkretnego dowiedzieć? Może chodzi o to, żeby aby przeczytać prawdziwe informacje o narkotykach, to trzeba znać angielski i odwiedzać wikipedie angielską i angielskojęzyczne portale o narkotykach? To co teraz napisałem, to nie moje przypuszczenia, ale tezy z hyper...
Debata o opiatach zastała zasabotażowana, a w działach tematycznych też jest ogrom śmieci, fantazji, mitów, oraz idiotyzmów. Jak ja chciałem się dowiedzieć o ciekawych chemicznych rzeczach, to PRZEZ DWA LATA byłem na forach chemicznych. Co można dowiedzieć się z komentarzy np. oxana? Kto mu podziękował za cenne wskazówki? Czytam czasami jego komentarze i są to śmieci. W sieci jest ogrom wiadomości chemicznych, jednak dla przeciętnego człowieka najważniejsze informacje są trochę innego rodzaju, niż dziesiątki reakcji w laboratoryjnych warunkach. Oxan kilka razy wykazał się wręcz idiotyzmami. Np nie wiedział że metadon jest tzw antagonitą heroiny, czyli blokerem heroiny, morfiny itd. A teraz podważa moje AUTENTYCZNE RELACJE o acetylizacji kompotu. Gdyby oxan był prawdziwym chemikiem, to by w lot zrozumiał o co w tym chodzi, bo to tylko z pozoru jest paradoks, że acetylacja przy produkcji kompotu przebiega w obecności wody... Jednak oxan tego napewno nie odgadnie...
.
Dużo na ten temat pisać, a nie mam na to ochoty.
.
.
można to porównać z odpałem na rozpuszczalniku. jakiś nitro czy mors kiedyś był do tego stosowany. może być też toluen. taki odpał jest ponoć dużo silniejszy, wychodzi go mniej i ma kolor jasnosłomkowy. zupełnie inaczej niż na acetonie. związane to jest z innym przebiegiem acylacji w tych warunkach. tu oddestylowuje azeotrop rozpuszczalnik-woda, gdyż woda nie miesza się z niepolarnymi rozpuszczalnikami organicznymi tego typu. jest więc usuwana samoistnie ze środowiska reakcji. produkt jest czystszy(kolor-podstawowy parametr, który można organoleptycznie dostrzec) i dużo silniejszy-lepszy proces acylacji, dłuższy, brak wody w procesie estryfikacji.
tak mi mówili grzejnicy z ponad 20-letnim stażem. ja nie acyluje w garnku a w kolbie i pod chłodnicą z katalizatorem taka drobna różnica.
co do antagonizmu metadonu wobec heroiny. to nie antagonizm. metadon jako syntetyk ma dużo większe powinowactwo do receptorów opioidowych niż heroina, ma dużo większą lipofilność i jego konfiguracja jest dużo "czystsza" w stosunku do receptora. dlatego jako pierwszy łączy się z nimi nie pozwalając potem połączyć się morfinie czy heroinie, które są mniej selektywne.
jeszcze raz napiszę, to nie antagonizm w pojęciu farmakologii, a większe powinowactwo i większa selektywność receptorowa.
dla ciekawych wiedzy akademickiej nie garkowej
Ja ciebie w tej debacie traktowałem jak świętą krowę, nie chciałem o tobie pisać prawdy, unikałem pisania o tobie, a ty w zamian wykorzystałeś to bezwzględnie i jak człowiek niegodny, robiłeś rzeczy złe.
Ja mam w życiu wiele problemów, ta debata była dla mnie bardzo ważna, nieomal traktowałem ją jako moją spuściznę pod koniec mojego życia, a ty i inni to podeptali z okrzykiem- precz z tym idiotą, bo OXAN tak pisze... Mam mało czasu, mam wiele kłopotów, więc nie mam czasu -ani ochoty- aby po hyperrealu ścigać ciebie i wykazywać twoją niewiedzę, jednak napewno mój parasol ochrony nad twoją osoba się już skończył. Ty i inny na mnie pluliście a ja udawałem że nic się nie dzieje. Czas z tym skończyć.
.
. .
.
. .
spam, wycieczki osobiste, trolling - nicze
Oxan wprowadza ludzi w błąd! .
.
.
.
.
EST W RZECZYWISTOŚCI. Cholera, trochę pokory dla faktów!
Oxan wprowadza ludzi w błąd! .
.
.
.
.
jaką barierę trzeba pokonać w środowisku bezwodnym? o jakiej barierze piszesz? kinetycznej?
gwoli wyjaśnienia. nie wprowadzam nikogo w bląd, chyba, że prawa chemii sa nieprawdziwe i nic nie warte.
Fiesta do Ciebie- nic nie mam do Twej osoby. ja jestem zerem, dawno o tym wiem. ale Ty jesteś szkodliwy. piszesz idiotyzmy nie poparte zadnymi, ale to żanymi naukowymi dowodami. dlatego piszę i opisuję Twe posty, choć inaczej, gdybyś choć raz, choć jeden raz przyznał sie do błedu czy niewiedzy, nie kliknąłbym palcem w klawiaturę, bo by mi było szkoda czasu na odpowiadanie na brednie. widzisz pomiedzy nami jest przepasć nie do pokonania, jak 2 równoległe, ale pamietaj i one sie przecinaja w czasoprzestrzeni. dlatego myślę, że może kiedyś przeczytasz choć jeden podręcznik akademicki i się trochę douczysz tej durnej wiedzy, którą tak tępisz. zaś o moich kompetencjach jako chemika niech wypowiedza sie raczej inni, a wierz mi są tu tacy. będę dalej opisywał Twe posty ponieważ mam w sobie trochę odpowiedzialności, jeszcze tyle mi zostało, choć tyle . Ty nawet nie wiesz czym jest fnt, a chcesz ze mną dyskutować, a może fnt w ogóle nie istnieje hahahahahahahaha. tak to wytwór mego chorego schizofrenicznego umysłu. tak tak tak. o tak.
pokory chłopie pokory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie szkodź innym. ktośmoże sobie zrobić krzywde albo stracić, bo o materiał trudno. tyle do Ciebie mój Panie. zawsze opisze i wyjaśnie twe posty bo mam do tego prawo. i obowiązek, naukowy obowiązek
nie wiedziałem, że ta debata była tak ważna dla Ciebie, ale jeśli ktoś pisze bzdury, to niestety musi liczyc sie z konsekwencjami. ja sie myliłem wiele razy i wiele razy na tym forum zwracano mi uwage. i bynajmniej sie nie obrażałem, wręcz przeciwnie. zawsze podziękowałem i przeprosiłem. jesli czegoś nie wiem to pytam. a Ty nie pytasz, Ty jesteś dogmatem. cóż z dogmatami sie nie dyskutuje. a wierz mi Twa niewiedza sięga niekiedy zenitu. i dziwi mnie jedno, żadnej pokory, gdy Ci ktoś na nią zwrócił uwage. a wrecz przeciwnie, obraza i dąsy. licz sie z konsekwencjami swej radosnej twórczości. takie jest prawo dyskusji. trzeba poniesc odpowiedzialnosc za słowo. niekiedy to nie jest miłe.
a jaką znasz o mnie prawdę w ogóle mnie nie znajac? samo takie stwierdzenie już zakrawa na paradox. jak można coś o kimś wiedzieć nie znając go? to absurd, jak i wiele innych Twych rewelek. odpowiedzialnosc. proszę choć to wbij sobie do głowy.
.
.
spam, wycieczki osobiste, trolling - nicze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cannabe-a.jpg)
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?
W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/pszelef.jpg)
Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób
Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).