Wielocykliczne pochodne amfetaminy, m.in. MDMA, metylon i 6-APB.
Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 91 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pandzban »
karaluch pisze:
Hah! Spowodowane jest to apmh. zawarta w pixie. Organizm tak sie podkreca, ze bez problemu go chlodzi(az za bardzo)... gdybys w tym momencie tanczyl to nie czul bys tego problemu bo "to schlodzenie" byloby wykorzystane.
AFAIK mdma ma po prostu takie wlasciwosci, ze zwieksza temperature ciala - taka lekka goraczka (stad te udary mozgu podczas tanczenia). a jak wiadomo - im temp ciala wyzsza, tym subiektywnie jest zimniej.
organizm sie podkreca - co przez to rozumiesz? organizm to nie parowóz. jesli juz bylby parowozem to czemu mialby chlodzic az za bardzo ?
Uwaga! Użytkownik pandzban nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 176 / 5 / 0
Czas poltrwania dla MDMA to ok 30godz bylo to w jakims arcie na hypciu
Wszytko co tu napisałem to prawda... Z przymrożeniem oka :P
  • 176 / 5 / 0
zajzyj na stronke pillreports.com tam masz zdjecia i opisy pixow (rowniez polskich) nie wiem dok o jakie ci krzyze chodzilo ale ja tez ostatnio je jealdem(krzyz celtycki to sie tak chyba nazywa, wyglada jak krzyz niemiecki z 1 wojny swiatowej) te pixy sa chusteczkowe cholera wie co tam jest ale dzialaniem bardziej przypomina fete i zreszta sa slabe po 3 bylo wmiare Ok ale to nie bylo dzialanie MDMA :((( poszukaj obojniako wisienek versacze/armani podkowy romby te sa dobre i maja MDMA
  • 176 / 5 / 0
Napewno Amfa jesli dzis wezmiesz fete i ci sie spodoba i jutra ja wezmiesz to jutro bedzie dzialac prawie tak samo z XTC tego nie zrobisz zarzucenie nawet 2X wiekszej dawki nastepnego dnia czy po 3 nie spowoduje juz nawet w polowie takiej euforii jak ta 1 pixa wiem to z wlasnego doswiadczenia chociaz ja utrzymywalem przynajmiej 1 tyg odstepy a ansamym poczatku bylo to 2-3tyg to po 3 miesiachac pixow wogole nei czulem a byly naprawde dobre (obojniaki) jadlem prawi caly czas e same efekt euforyczny wrocil dopiero po 4 miesiacach (naprawde w przypadku XTC po taki doswiadczeniu nie bedziesz chical brac tego czesto (chociaz na samym poczatku moze sie wydawac ze XTC znacznie berdziej uzaleznia poniewaz ta euforia jest tak nie samowita ze nie mozesz sie doczekac nastepnej okazji ale jak nie po sluchasz moich wypowiedzi to sam sie przekonasz ze ta eufori bardzo szubko sie skonczy jesli nie utrzymojesz duzego umaiaru zeby czuc caly czas to samo dzialanie nalezy je brac najczesciej raz w miesiacu a najlepiej raz na 2-4 miesiecy :((( niestety a sa takie zajeiste

aha i tu nie chodzi a male zapasy serotoniny ale o efekt chowania sie receptorow w galb komorki nawet ja donowicie soebie zapasy serotoniny to itak uwolniona nie baedzie jzu miala tylu punktow przyczepienia wiec tego efektu nie nalerzy mylic z brakiem serotoniny- wlasnie z powodu tego zjawiska naukowcy wywnioskowali ze MDMA moze powodowac depresje(poniewaz nadmair serotoniny powoduje likwidacje receptorow serotoninowych z powieszchni komorek) receptory jednak regenroja sie tylko potrzeb na to duzo czasu
  • 176 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: AquaSky »
eloyo pisze:
wystepuje...
http://hyperreal.info/drugs/go.to/art/1510
>>Profil efektów ubocznych

od tamtej pory zostal mi bol glowy pojawiajacy sie wieczorami, gdy slucham muzyki troche glosniej i tak zupelnie bez powodu tez pojawiajacy sie w ciagu dnia ... na prawde troche mnie to przeraza ;/
zmierz sobie cisnienie ja mialem cos podobnego tylko teraz sam nie wiem czy to od pixli czy od MJ bol glowy i efekty jakiegos pobudzenia pojawiajace sie bez przyczyny to efekt nadcisnienia
  • 1678 / 265 / 0
NiViX pisze:
Czas poltrwania dla MDMA to ok 30godz bylo to w jakims arcie na hypciu
Że co? Co to za brednie? Efekty średniej dawki ecstasy trwają ok 4 do 6 godzin, więc T1/2 będzie około 2,5h
Największy przegryw na forum
  • 50 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: eloyo »
ale czas poltrwania to nie to samo co dlugosc trwania fazy. NiViX'owi chyba chodzilo o to ile czasu sie w ogole utrzymuje mdma w organizmie. poprawic mnie jesli sie myle ;p

co do mnie i mojego cisnienia to slyne z tego ze mam niskie i przeciez nie ma szans zeby dwie zjebane pigulki to zmienily na stale... glowa dalej mnie pobolewa czasem (czego nie mialem wczesniej) wkurwiony jestem na siebie ze zjadlem te syfiaste kolka ;]
  • 1678 / 265 / 0
Wiem co to jest T/12 jeśli działa od 4 do 6h to T1/2 będzie około 2,5h.
A co do tych 30h to jest wspomniane, że Prozac (fluoksetyna) tyle się utrzymuje.
Największy przegryw na forum
  • 91 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pandzban »
mozna to obliczyc z rowniania rozniczkowego na zanik: dc/dt = -kc
rozniczkujemy, otrzymujac
(od c poczatkowe do 1/2c)ln(c)= (od t=0 do t=czas polowkowy)-kt
ln (1/2c_0- c_0)= -k(t_1/2)
t_1/2 = -ln(2)/-k
t_1/2= ln2/k
tak mi sie wydaje
ew gdzies sie machnalem
BUAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA wlasciwie to nie iwem co to daje, skoro nie znamy stalej szybkosci :D
sorri
tak sie chcialem pochwalic
Uwaga! Użytkownik pandzban nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 40 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
drag pisze:
A co do tych 30h to jest wspomniane, że Prozac (fluoksetyna) tyle się utrzymuje.
Fluoksetyna ma t1/2 równy około dziewięciu dni, nie wiem skąd wytrzasnąłeś te trzydzieści godzin. Dodatkowo t1/2 może się powiększyć przez długotrwałe zażywanie i/lub stosowanie dużych dawek substancji.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.