Dezoksyefedryna, metyloamfetamina, meth
Więcej informacji: Metamfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1053 / 76 / 0
hardy666jim pisze:
Flashback pisze:
u nas w centrum (wwa ,pruszk.) ni chuja ,0 szans na piko z tego co patrzylem..
Bo prawdziwy pikolec jest z czech
a u nas robia podrobki? ;p Polacy tez sa w stanie wyprodukowac metamfeatmine
  • 857 / 2 / 0
I to zajebistej czystosci.
Uwaga! Użytkownik Raoull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 141 / 4 / 0
Flashback pisze:

Ja nigdy nie dostałem cynku żeby była. W naszych rejonach dostaniesz ją jak sam sobie zsyntezujesz :D
  • 15 / / 0
eL1 pisze:
Flashback pisze:

Ja nigdy nie dostałem cynku żeby była. W naszych rejonach dostaniesz ją jak sam sobie zsyntezujesz :D
Owszem, Polak potrafi, co nie zmienia faktu, że piko wywodzi się z Czech i tam jest najlepiej spożądzane.
Uwaga! Użytkownik hardy666jim nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 123 / 8
Piko z Czech %-D Ciekawe macie teorie.
Polska Wikpedia pisze:
Metamfetamina została po raz pierwszy zsyntetyzowana w 1893 r. z efedryny przez japońskiego chemika Nagayoshi Nagai. W roku 1919, krystaliczna metamfetamina została zsyntetyzowana przez Akira Ogatę.

Pierwsze zastosowanie metamfetaminy na szerszą skalę miało miejsce w czasie II wojny światowej, kiedy była stosowana jako środek pobudzający dla żołnierzy, od których wymagano aktywności bojowej przez długi czas (lotnicy, czołgiści).

W latach 50. XX wieku metamfetamina była stosowana jako lek, między innymi w leczeniu otyłości. W latach 60. rozpoczęło się stosowanie jej jako narkotyku. Znaczny wzrost stosowania metamfetaminy w USA miał miejsce od lat 80.
  • 140 / 4 / 0
Ja waliłem polski wynalazek. U mnie mówili na to plastelina. Żółta plastelinka. Nie chciało to w nocha wchodzić ale bombki kleiło się cacy. Trzaska jak speed tylko mocniej. Tyle.
  • 1053 / 76 / 0
drugsenthusiast pisze:
Ja waliłem polski wynalazek. U mnie mówili na to plastelina. Żółta plastelinka. Nie chciało to w nocha wchodzić ale bombki kleiło się cacy. Trzaska jak speed tylko mocniej. Tyle.
no ale tutaj rozmawiamy o metamfetaminie.
  • 140 / 4 / 0
zioloziolo pisze:
drugsenthusiast pisze:
no ale tutaj rozmawiamy o metamfetaminie.
Ta plastelina to była właśnie metamfetamina.
  • 1053 / 76 / 0
Ile za to dales? metamfetamina z tego co wiem nie bywa w plastelince, no i nie "trzaska jak speed", tylko inaczej :)
  • 2775 / 39 / 0
Zdecydowanie inaczej, co czuć już w niewielkich stosunkowo dawkach
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.