Mój chłopak dostał telefon od byłego przyjaciela iż był przesłuchiwany i puszczono mu nagranie jak dzwonili z około pół roku lub rok temu do dilera żeby kupić jakiś narkotyk. Jakąś większą część też już zatrzymali ale to tych co sprzedawali narkotyki. No i że ponoć byli na podsłuchu zanim ich schwycili, zostały zapisane rozmowy jak chcieli kupić narkotyki, jak często dzwonili i ile chcieli ponoć jest nagrane. No i ten były przyjaciel powiedział do mojego chłopaka że go niebyło na liście do przesłuchania ale że w nagraniu pojawiło się jego imię bo diler zapytał dla kogo to on mósiał powiedzieć i policja ponoć zapisała jego nazwisko i on też dostanie wezwanie. Niewiem czy dobrze to rozumuje ale chyba przyjaciel go jeszcze wrąbał. No i tam ponoć grozi im nawet do 4 czy 5 lat pozbawienia wolności.
Tak więc moje pytanie dotyczy tego czy to możliwe? Czy mogą go zamknąć bo kiedyś z kumplem jak imprezowali to kupowali sobie na impreze narkotyki? Czyli przez nagranie i fakt zakupu na użytek własny który miał miejsce jakieś półroku temu mogą iść do więzienia? Nierozumiem tego zastraszania?Mineło półroku a mój chłopak już się nietrzyma z przyjacielem człowiek się zmienił i co teraz.
Proszę bardzo proszę o pomoc i odpowiedź. Z góry bardzo przepraszam za prostolinijność ale jestem załamana i niemogę zebrać myśli. Bardzo proszę naprawde.
Pozdrawiam
Moim zdaniem Policja odstąpi od wykonywania nawet jakichkolwiek działań, bo one nie mają żadnego sensu. Notować to oni sobie mogą...
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.