...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3449 / 123 / 8
Krótki i szybki ośrodek dla weteranów, tak? Przykro mi, nie ma takich zwierząt. Możesz zacząć od Tramwajowej w Toruniu, terapia trwa 8 tygodni, a pewnie póki co nie chcesz wierzyć, że można w ośrodku dłużej wytrzymać - jeśli się naprawdę chce. Po tych 8 tygodniach powinnaś poczuć się na tyle lepiej, że będziesz wiedzieć co dalej chcesz. Zasmucę Cię jednak - jeśli nie jesteś jednym z bardzo dziwnych przypadków i naprawdę długo ćpałaś, to możesz zapomnieć o znaczącej poprawie w czasie mniejszym niż rok. Możesz próbować jeszcze terapii alternatywnych, mnie pomagają psychodeliki, nie biorę heroiny od pół roku. Ważne, żeby naprawdę chcieć, a wtedy trudności są do przełamania, nawet takie. Oczywiście, bez pracy nie ma kołaczy. Powodzenia
  • 261 / 16 / 0
Czeslaw pisze:
Krótki i szybki ośrodek dla weteranów, tak?
Musiałby nazywać się "Eutanazja"...

A "program" dla weteranów (recydywistów innych ośrodków, którym nic nie pomogło) jest zdaje się w Wyszkowie, ale nie jestem pewna i nie chce wprowadzić w błąd. Chyba, że koleżance bardziej chodziło o weterana samego ćpania, a nie leczenia i chyba tak właśnie było.

Zgadzam się z Czesławem. Łatwo i ekspresowo to można przyrządzić zupkę kuksu. Toruń- z tym, że Szosa Bydgoska (na Tramwajowej jest chyba 9 mies terapii)- jest dobrym pomysłem na ogarnięcie i wybór jakiejś tam dalszej drogi. 8 tygodni to praktycznie nic, ale kadra jest tam w dechę.

W ogóle "magdar"- dobrze by było, gdybyś nieco większy rąbek tajemnicy uchyliła. Ciężko stwierdzić, co Ci może pomóc...
  • 570 / 2 / 0
magdar pisze:
Witam.Jestem tu 1 raz.Widzę,że są tu ludzie rózni.Zwracam się do tych, którzy myślą trzeźwo.Jestem wtotalnej dupie- albo leczenie albo...jakis ośrodek dla weterańów,krótki, szybki??
MONAR

przejebane, co? :scared: :scared: :scared: :scared: :scared: :scared:
talk.macreal.info
Rozmowy acreal
  • 3449 / 123 / 8
muertogatito pisze:
Toruń- z tym, że Szosa Bydgoska
Jasne, pomyliłem ośrodki :)
  • 7 / / 0
Niw migam sie,poprostu to nie wiek na 2 letnie wakacje.mam nóz no gardle, id.e jutro na przełuchanie.musze pracowac-mam dzieci.Nie wiem jak sie wjebałam
Mam siłę -wiem
ale nie wszystko namnie działa-np monar
uciekałam stamtąd w wieku 17 lat.Obwcnie jestemzdana nasiebie. Jola by była zadowolona, osiągnełam dno
ale zawsze jest nadzueja podobno.
Rano nie mogłam opiać
żle się czułam
teraz mam clony itp, pare piw - mysle rozsadnie w miarę
.Czekam na propozycje, to chyba otania szns
dałam sobie do 40
Aha
mam prośbę- schudłam ja ,, nie powiem co. moze wymiana portek
nawet na komisariat nie mam co włżyc
waże ok 40 kg /164
musze sprawiac pozory w miarę normalnej kobiety
mam swietny zawód, pói nie wylechę hcv-brak pracy-sł zdr
Czuje się jak trędowata
i coraz mam niej siły i 1000 pomysłów na min
dziękuję za odpowiedzi
cos posklejam
cos musi wyjsc tylko jk to wysłac??
Uwaga! Użytkownik magdar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 257 / 5 / 0
Byłem w ośrodkach w Garwolinie (3 razy), Otwocku, Monar Borowa, Karan Warszawa, Bielsko-Biała, chwilę w ostrołęce, w radomiu (wprawdzie na detoxie, ale tam detox jest połączony z "terapią" w cudzysłowiu bo żadnej terapii tam nie ma tylko jeden wielki układ i chujowa szama. i jeszcze bylo kilka innych ośrodków których nie pamiętam. Z tego co mogę doradzić to najgorszy jest Monar Borowa (hardkorowy ośrodek, domek na wsi, świnie, krówki i bardzo ciężko praca fizyczna, metody z lat 80, traktują cię jak śmiecia, niezależnie czy jesteś wjebany w helupe czy jarasz sporadycznie trawe - dla nich jesteś ćpunem.
Nie polecam też ośrodka Karan Warszawa, katolicki ośrodek, modlitwy na społecznościach, modlitwy przy posiłkach, piosenki religijne, w lato pielgrzymka obowiązkowa do częstochowy (oczywiście sam musisz płacić), idiotyczne reguły i kiepskie warunki i 3 papierosy dziennie (som wydziela). Tragedia.
Bielsko-biała. Nawet spoko ośrodek, terapia trwa rok. Co najbardziej mnie zdziwiło to, że od momentu wejścia cały czas miałem hajs i telefon przy sobie, ogólnie lóżne warunki i spoko zasady. palenie bez ograniczeń, szlugi masz przy sobie cały czas. Da rade wytrzymać, ale ja się wypisałem po 4 godzinach, bo po prostu nienawidzę ośrodków, tego całego systemu i tego że ktoś każe mi coś robić. już taki mam charakter, a poza tym jestem introwertykiem i nadmierny kontakt z ludzmi mnie męczy. Nadmierny tzn. 24 godziny na dobe.
Teraz wybieram się do ośrodka w Czarnym Lesie, byłem tam, z tego co widziałem to warunki jak w hostelu, elegancko, można palić. Najcięższe dociążenie to 24h niepalenia. terapia pół roku. Idę tylko dlatego, że w innym wypadku czeka mnie 18 miesięcy odsiadki w zk, więc przeboleje te pół roku i kończe swoją przygode z tym syfem zwanym Ośrodek Leczenia Uzależnień.

Jeżeli macie jakieś pytania to śmiało, postaram się odpowiedź na pytania dot. ośrodków w których byłem.
Uwaga! Użytkownik Grippin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 65 / 1 / 0
kiedy byles w Garwolinie i w Otwocku?
:)

co do Karanu. faktycznie okropny ośrodek. wyjechałam po kilku godzinach:p
  • 257 / 5 / 0
w Garwolinie w Grudniu 2007 dwa razy i od lutego do kwietnia 2008, w otwocku w lipcu 2010 dokładnie jeden dzień :-p
Uwaga! Użytkownik Grippin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 1 / 0
Dobra, kto się wybiera do Nowego Dworku w najbliższych dniach? :-D
Albo kto ostatnio stamtąd wyszedł - chętnie poczytam jak tam teraz jest bo w najbliższym czasie tam zawitam.
Uwaga! Użytkownik NotEvenTwice jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Własnie -słyszałam,że ten Nowy Dworek nie jest taki zły, ale w jakim wieku tam przyjmuja ludzi? Może ktos napisze o tym ośrodku.Mam do nich gg , ale nikogo tam nigdy nie ma
Uwaga! Użytkownik magdar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.