Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 2518 / 27 / 0
Jeśli bromazepam działa na ciebie lepiej od alprazolamu, to chyba oczywiste, że lepiej pozostać przy tym pierwszym. Do tego bromazepam ma dłuższy czas półtrwania w organiźmie, więc tak szybko nie dopadną cię skutki odstawienne. Cena Sedamu 6mg w zasadzie nie różni się od Afobamu 1mg, więc nie jest tak źle. Chociaż Ja tam wolę Lexotan :-)
  • 1488 / 21 / 0
Ja zawsze kupowałem Zomiren 0,5 mg za 17zł bodajże. Sedam 6 mg kupiłem za 25,50 bodajże albo więcej nawet.
Tak więc też uczynię. Na mnie nawet Relanium działało lepiej od alpry, a broma to już totalnie dobrze.
Powiedz mi, po ile kupujesz Lexotan? Czuć różnicę w działaniu?
  • 2518 / 27 / 0
Nigdy nie kupowałem Lexotanu, kilka razy dostałem od znajomego i kilka razy podebrałem babci :blush: więc nie wiem ile dokładnie kosztuje. Ale różnicę czułem znaczną w porównaniu z Sedamem. Nie wiem, czy to placebo, ale podobnie działa na mnie Xanax w porównaniu z innymi lekami z alprazolamem.

Co do relanium, to też jest miłe i na dodatek ma bardzo długi okres półtrwania w organizmie, dodatkowo z tego co pamiętam diazepam w organizmie rozkłada się do innych metabolirtów (oxazepam, temazepam i coś tam jeszcze). Dlatego idealnie nadaje się na odstawkę innych benzodiazepin.
  • 420 / 2 / 0
Tez doradzam pozostac przy bromazepamie, generalnie jak dla mnie slabsze benzo typu wlasnie brom, temazepam czy diazepam sa najprzyjemniejsze w dzialaniu, tylko ze przy codziennym braniu szybko trzeba bedzie sie przerzucic na cos mocniejszego. Ja startowalem od lorazepamu i alpry czego zaluje bo dopiero po dluzszej przerwie od benzo moglem cieszyc dzialaniem slabszych lekow z tej grupy.
  • 386 / 5 / 0
Nadaje się Sedam na spotkania towarzysko - rodzinne ? Mam fobię społeczną i jeden lec: być bardziej towarzyski i nie stresować się tak. Tolerancja bardzo mała. Jaką dawkę polecacie ? Kawa na odmulenie jest dobra ?
  • 1488 / 21 / 0
Ja Wam powiem, że właśnie u mnie działało to w jakiś paradoksalny sposób, tzn. zacząłem od alprazolamu, na który tolerka wzrosła mi już po 3 opakowaniu (żeby się wychillować tak, jak lubię, przy piwku jadłem 2mg, gdzie na początku wystarczyło 0,25 - 0,5 mg)
Poźniej przerzuciłem się na diazepam i miłe zaskoczenie: 10 mg rozłożyło mnie na łopatki! Mimo alprazolamowej tolerancji tak mała dawka relanium potrafiła mnie poskładać doszczętnie.
Teraz zacząłem przygodę z najmilszym bromazepamem i dawki 6-12-18 mg są dla mnie na tyle 'boskie' w porównaniu z alprą, że nawet nie myślę, żeby kołować jaieś Zomireny, czy inne.
  • 420 / 2 / 0
daammk pisze:
Nadaje się Sedam na spotkania towarzysko - rodzinne ? Mam fobię społeczną i jeden lec: być bardziej towarzyski i nie stresować się tak. Tolerancja bardzo mała. Jaką dawkę polecacie ? Kawa na odmulenie jest dobra ?
Nadaje sie idealnie, najpierw sprawdz jak samopoczucie po 3 mg, bo nie ma sensu bez powodu nabijac tolerki, jesli nie zadowalajaco wez 6-7,5 mg. Bromazepam odmulenia nie potrzebuje, przynajmniej w moim przypadku dzialal przeciwlekowo jednoczesnie aktywizujac do dzialania.
  • 1488 / 21 / 0
Wracam do mojego poprzedniego pytania: taniej wychodzi Lexotan, czy Sedam? Na stronach internetowych aptek niestety nie podają cen leków na recepty...
A przyznam szczerze, że nie po drodze mi do żadnej apteki, żeby zapytać osobiście :P
  • 420 / 2 / 0
Lexotan jest drozszy, 6 mg kosztuje ok 35-40 zl, dokladnie nie pamietam bo dawno juz nie kupowalem.
  • 1488 / 21 / 0
Ok, dzięki. Zatem czas załatwić sobie Sedam :heart:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.